Aktuálně: 2 806 inzerátů257 506 diskuzních příspěvků19 082 uživatelů

rozsezená mláďata - záchrana

Anonymní (neregistrovaný) 24.02.2025, 12:09:42 xxx.xxx.1.45

Podařilo se někomu úspěšně upravit mladé andulce roztažené nožky zafixováním ve správné poloze? Všude čtu o této metodě, ale nějak nevím jak to udělat. Mít ten cit odhadnout správnou polohu a taky zvolit správnou gumičku. Není pro tento účel nějaká speciální fixační?

Santi
Santi 24.02.2025, 18:00:20 xxx.xxx.76.225

Přikláním se k řešení na webu smidla.eu. Stačí obyčejná páska z lékárničky, která slouží na fixaci obvazů atd. Už jsem to párkrát řešil. Hlavně u mladých samic, které příliš pevně sedí. Doporučuji nechávat preventivně u mladých 1-2 neoplozené vejce.

Anonymní (neregistrovaný) 25.02.2025, 11:39:23 xxx.xxx.1.45

Mnohokrát děkuji. Toto už mi dává větší smysl, s tou gumičkou jsem si to nedokázal představit. Každá gumička má jinou sílu při natažení. Já se zaměřuji na ten hlavní problém, vím že je problémem holé kluzké dno v budce, jenže jak s tím bojovat když samice vždy všechny hobliny do poslední z budky vyháže ven.

Santi
Santi 25.02.2025, 13:58:30 xxx.xxx.26.22

V budce vytvořte hrubší dno 🙂 (rašple, dláto atd.). Já do budek naležato dávám i doprostřed přepážku na dno. Zhruba 1x1cm hranolek, pak se mají i o co zapřít a ne jen o stěny. 

J5
J5 25.02.2025, 14:54:02 xxx.xxx.171.42

Pokud je opravdu problém pouze z hladkým a kluzkým dnem, mělo by stačit dno vyměnit za dno z nehoblovaného prkna. Nebo alespoň vložit čtvereček po celé ploše stávajícího hladkého dna. Jen se musí dát pozor aby se případné prohnutí dělo tím správným směrem, což je jednoduché. Dovysvětlím jestli zvolíte takové řešení.

Anonymní (neregistrovaný) 26.02.2025, 09:52:25 xxx.xxx.1.45

Jo už sem si říkal že to musím změnit ale pořád jsem doufal že samice pár hoblin v budce nechá. Musím jim připravit druhou budku abych je jen rychle prohodil. Dlátem tam udělám rýhy. Každopádně díky.

zjarda
zjarda správce
09.03.2025, 17:52:00 xxx.xxx.139.178

<<<vím že je problémem holé kluzké dno v budce, jenže jak s tím bojovat když samice vždy všechny hobliny do poslední z budky vyháže ven>>>

Zdravím, tohle jsem řešil u Afriky a pomohli L-kové budky 👍 Tak co zkusit taky a nebo tohle…  S pozdravem Zappe 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.