Aktuálně: 2 762 inzerátů261 302 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Zpěváci a kakariki

Anonymní (neregistrovaný) 23.07.2025, 21:35:48 xxx.xxx.23.234

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda tu někdo chová papoušky zpěvavé ve venkovní voliéře bez záletu.Další dotaz se týká chovu kakariki.Zvládnou být dva samci (bez samice)v jedné voliéře s andulkami?Mockrát děkuji 

Santi
Santi 24.07.2025, 09:02:07 xxx.xxx.26.22

Pokud budou anduly hnízdit a kakariki ne, tak bych to nemixoval. Kakarici jsou zvědaví  a samice andulky v budce dokáže cokoliv při hnízdění pěkně zřídit.

Chov bez záletu  = potřebujete aby nebyl průvan, aby se mělo ptactvo, kde schovat před deštěm, horkem atd. Tak to si zvažte sám podle voliéry..určitě to pro ně nebude moc komfortní.

zjarda
zjarda správce
24.07.2025, 09:02:25 xxx.xxx.139.178

Zdravím, nevím co se děje, ale mám pocit, že podobné dotazy se nějak stále opakují (jak tady, tak i na Ifauně) a navíc se jedná stále i o stejné druhy. To se už jiné papoušky nechovají? A další věc je, že odpovědi se dají lehce najít např. Google a chovatelské portály. A vůbec se ani nedivím, že skoro nikdo neodpovídá a osobně i já jsem hodně přemýšlet jestli mám nebo nemám. Nevím jestli je to provokace nebo nuda puberťáků a nebo opravdový dotaz🤔.  S pozdravem Zappe 

Google vyledávání  od AI:   Papoušek zpěvavý je poměrně odolný pták, který snese i chladnější počasí a celoroční chov venku ve voliéře je možný, pokud má pták možnost úkrytu před nepříznivým počasím. Pro zimování ve venkovní voliéře je důležité, aby ptáci měli možnost se schovat před větrem, deštěm a sněhem a aby byla k dispozici silnější bidla, na kterých si mohou ptáci překrýt nohy a zabránit tak omrzlinám.  

A toho společenství 2,0kakariky + andulky, bych se nebál, zbytečné obavy, ale něco jiného by bylo, kdyby jste tam šupla 0,1…, ale to se už probíralo.

https://share.google/LaiUj9XF1hVZAO1T1

kometa
kometa správce
24.07.2025, 09:22:39 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 24.07.2025, 09:02:25

Můj názor - ono AI vám vyplivne rychle to, co byste třeba hledali několik hodin. Já ji taky občas použiju. 

ALE! - stejně se tady ptám lidí znalých a zkušených - protože to je za mě nenahraditelné. A pro mě “směroplatné.”

Viz vlákno na koních - výběr vhodného plemene pro dítě. Bohapustá teorie, která přenesená do praxe nebude fungovat.

L.N. (neregistrovaný) 25.07.2025, 20:36:03 xxx:xxx.ce4a:2801
Anonymní:

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda tu někdo chová papoušky zpěvavé ve venkovní voliéře bez záletu.Další dotaz se týká chovu kakariki.Zvládnou být dva samci (bez samice)v jedné voliéře s andulkami?Mockrát děkuji 

Zpěváky mam celoročně venku a úplně v pohodě jen ,aby nebyl průvan.Nekdo zakrývá třeba na zimu ze stran polykarbonatem..

Kakarik muze být s andulkama,Korelama..pokud to není klec ,ale větší voliera..

Anonymní (neregistrovaný) 25.07.2025, 21:56:53 xxx.xxx.86.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele L.N. z 25.07.2025, 20:36:03

Děkuji 😊 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.