Chemická látka je i voda, že jo. O tom se snad nemusíme dohadovat v tomto vláknu, kde zadavatelka potřebuje rychlou pomoc a praktickou radu. Úvahy o definici chemických látek jí jsou k ničemu.
Kráva nepouští mléko
02.09.2025, 18:44:54 xxx.xxx.147.163
Anonymní:Vyrobená synteticky
Jistě, ale stejného chemického složení a tudíž se stejným účinkem jako ten hypotalamový.
A co inzulín pro diabetiky? To je přece taky chemie. Která pomáhá.
Já teda radu vůbec žádnou nemám. Jen bych zcela subjektivně chtěla už delší dobu něco napsat. Paní správcová, se vší úctou, vy tím svým urputným slovíčkařením slušně plevelíte mnoho témat. Zcela zbytečně. Pardon, můj názor a mizím.
02.09.2025, 19:51:25 xxx.xxx.147.163
Beru na vědomí.
Na medicínu a přesné vyjadřování jsem holt háklivá.
Doron:Ivus, to je tedy trápení.
Tak ona, chůdě, skoro umřela a zažila dost bolesti, je v rekonvakescenci, tak možná organismus šetří síly. Taky to v dutině břišní ještě nemusí ( nemůže) být ještě úplně v pořádku a možná ji ducance do vemínka v břiše bolí i když to nedá najevo.
Pamatuju, že babička kravkám když nemohly pustit mlíko, masírovala vemínko několikrát denně teplýma, nahřátýma rukama a ( zpívala jim😊, na to byly zvyklý při dojení) a spařovala do škotu nějaký bylinky od “ úleku a od bolesti”.
Moc držím palce!
Doron, já jí taky zpívám 🎵 🙈 Jako máma její na to reaguje, prostě je naučená se u toho uvolní, pěkně stojí a koulí očima. Ale na Anušku to bohužel teď nestačí.
Jinak už si jsme jistí, že mliko nepustí ani Cyrilovi a podle nás to je problém hlavně pro ní, protože to vemeno má obří a my máme strach ze zánětu. Jako on tam možná nějaký zánět je, ale pořád to co z ní dostáváme je tekuté. Jeden vet nám po telefonu na základě fotek řekl, že to může být zánět v pastruku (Anuška má pátý cecek). Náš vet slíbil, že ještě dneska večer zkusí dorazit a podívat se na ní. Tak uvidíme, co vykoumá
02.09.2025, 20:08:49 xxx.xxx.147.163
on tam možná nějaký zánět je,
Zkusit orientační NK test? Ale to vet určitě ví.
Vet tu byl včera vecer a řekl, že tam určitě je zánět, ale možná spíš i jako nějak okolo toho vemínka, protože to má napuchle jako do stran. Každopádně jí napichal nějaká další dvoje antibiotika a dostala jsem Rilexine, který večer a ráno jsem napichala přímo do cecíků do veminka, takže Cyrila jsme museli oddelit a dostává zase mliko od svojí babičky z kybliku. Každopádně dneska ráno, po tom všem léčení, vypadá hůř než včera, a vydojit se z ní stejně nic nepodařilo 😔 Chudinka to má napuchle až na brise, jako před tím vemenem, a vůbec se to od večera nezmensilo a dneska si rank ani šrot se syrovatkou od nás nevzala
03.09.2025, 12:43:11 xxx.xxx.224.101
Já nevím, ale pokud má vemeno nabouchané mlékem, které nejde vydojit - asi bych šrot nedávala.
Hodtě foto
A když do vemene zaboříte prst, vrací se kůže zpátky nebo tam zůstává důlek?
Zůstává důlek - to nám vet ukazoval včera, že to prý značí zánět
Ježíš chudinka Anuška, úplně trpím s ní. Držím pěsti, ať je co nejdříve v pořádku 🍀🐂🦄
hmmm. ne. že zůstává důlek znamená, že tam je otok, ale ten může být i nezánětlivý
co ten NK test?
03.09.2025, 19:07:31 xxx.xxx.147.163
zůstává důlek
Městnavý otok? Na to býval skvělý Amastol. Nějaké chladivé mazání? Diuretika? Omezit (sebrat) zelené? Jenom nápady.
NK test nám vet nedělal 🤔
Jinak dneska jsem píchla ještě druhou část antibiotik a teď večer naprala další várku toho léčiva přímo do těch cecíků a vemeno vypadá teda pořád stejně, ale trochu mlika se podařilo z každého cecku odstřiknout, což je víc než ráno a než včera. Vet říkal, že pokud nezaberou ty ATB tak prý ještě zkusí kortikoidy 😐
Já si přijdu jako v Dr. Housovi, tam taky vždycky něco vyzkoušeli, aby nějakou nemoc vyloučili…
v housovi aspoň uměli udělat nějakou základní diagnostiku, teda většinou a ti co to neuměli sloužili jako idioti jako kontrast k housovi
Tak si to vyžádejte..
Moc na vás myslím, je to tedy pěkná polízanice.☹️
Taky se teda vlastně neví čím byla způsobená ta původní nemoc.., jestli nějakej hřebík perforoval žaludek nebo střevo, tak kde teď kurňa je ?
Tohle mi přijde, jak za krále Klacka, když mi před čtyřiceti lety jezdil ke koním doktor Krupil, byl vybavenej líp, vozil rentgen a odebral krev a poslal do laborky ..
Houby se v tom vyznám, nezbývá mi, něž držet všechny palce..❤️
Doron:Tak si to vyžádejte..
Moc na vás myslím, je to tedy pěkná polízanice.☹️
Taky se teda vlastně neví čím byla způsobená ta původní nemoc.., jestli nějakej hřebík perforoval žaludek nebo střevo, tak kde teď kurňa je ?
Tohle mi přijde, jak za krále Klacka, když mi před čtyřiceti lety jezdil ke koním doktor Krupil, byl vybavenej líp, vozil rentgen a odebral krev a poslal do laborky ..
Houby se v tom vyznám, nezbývá mi, něž držet všechny palce..❤️
Hřebík, pokud tam byl, tak tam prý zůstane. Prý ho krávy dokáží nějak zapouzdřit a prostě s ním dál žijí.
jaké je to vemeno na dotyk? spíš studené nebo spíš teplé?
není oteklá i jinde? (lalok, mezisaničí)
a to mléko, jak chutná?
04.09.2025, 07:12:54 xxx.xxx.224.101
jestli nějakej hřebík perforoval žaludek nebo střevo
Spíš perforuje srdce nebo plíce.
04.09.2025, 07:14:47 xxx.xxx.224.101
Prý ho krávy dokáží nějak zapouzdřit a prostě s ním dál žijí.
Na to bych nespoléhala. Hřebík dokáže putovat a nadělat neplechu. Proto se dávaly a dávají do bachoru ferity (magnety).