Aktuálně: 2 364 inzerátů268 766 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Želvy nepřibírají

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2025, 17:34:18 xxx.xxx.205.209

Dobrý den potřebuji poradit ohledně mých dvou želv pardálých mám je už rok a váhově mají pořád stejně na začátku měli okolo 25 g a teď má jedná 28 a druhá 43 g. Svítím jim UV a tepelnou žárovkou od Repti planet a krmím je hlavně pampeliškami a jitrocelem a přidávám ledový salát. Napadlo mě jestli jim není zima, ale pod žárovkou jsem naměřil okolo 40 C°.                                                                                                                                                     předem děkuji za odpověď.

J5
J5 30.10.2025, 21:10:32 xxx.xxx.3.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2025, 17:34:18

Dobrý den, evidentně se vaše želvy potýkají s problémem, něco je prostě špatně. Co to je zjistíme nejlépe tak že budete ve svých údajích podrobnější. Navedu vás.

1/ “Svítím jim UV a tepelnou žárovkou od Repti planet.”  V údaji o UV chybí to poslední zásadní písmenko, též předpokládaná intenzita záření a typ zdroje. Pokud máte problém žádané popsat ukažte fotku, to samé platí o tepelné žárovce.

2/ Vyfoťte obě želvy, karapax, plastron, hlavu tak aby byli vidět oči. Stačí fotit telefonem a následně oříznout tak aby bylo dobře patrné žádoucí.

3/ vyfoťte prostor ve kterém žijí a popište jejich běžný denní režim.

Opakuji, pokud budete mít problém jak na to, mohu poskytnout vzor. Po splnění žádaného bude teprve možné pokusit se o radu a pomoc.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.