Dobrý den, pořídil jsem želvu hvězdnatou, a nevím jak sílne UVB ji mám dát, nevím jestli 5.0 nebo 10.0, budu rád za každé rady, předem děkuji.
Dobrý den, pořídil jsem želvu hvězdnatou, a nevím jak sílne UVB ji mám dát, nevím jestli 5.0 nebo 10.0, budu rád za každé rady, předem děkuji.
Dobrý den, doporučil bych vám Jancejko122 získat a využít informace přímo od chovatele od kterého želvu máte. On totiž chov tohoto druhu není v Česku zvládnut do té míry aby se informace o chovu daly hledat na netu. Nějaké informace sice získáte ale k obecné platnosti budou mít daleko. Budou svědčit spíš o vysokém sebevědomí pisatele než o dlouholeté praxi a vychytaných chovatelských postupech. Alespoň já tedy neznám chovatele v Česku který se na G. elegans specializuje a daří se mu tak, že po několik generací nemusí využívat víceméně náhodných úspěchů ostatních k doplnění vlastního chovu. Také u mne to bylo podobné. Mohu se sice mýlit, doba jde dopředu ale nemyslím si to.
Použil bych 10.0. A ještě raději než zářivku tak vhodně umístěnou výbojku s plným spektrem která zároveň poslouží jako lokální zdroj tepla.
Děkuji za odpověď, zeptám se majitele.