To tedy rozhodne neni pravda, nas umi pres 100 slov, piska ruzne melodie a presto vresti jako blazen...
křik andulky
Dobrý den,mam asi tři nedělě andulku koupenou v obchodě.Podle všech znaků ještě mladá,ozobi namodralé.Snažím se jí zvykat na ruku, ale okázale mě ignoruje.To co vyvádí v kleci jsem ještě nezažila ani neslyšela.Krmitka jsou vysypaná,bidilka překousaná,trhá si peří na břišku a mám pocit že se chce "propasírovat"skrz mřížku klece.Mám na ni celý den čas,hračky tam má.Moc bych ocenila nějakou radu.Děkuji
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Máme doma andulku asi 14 dní, už se nechá i podrbat na bříšku i hlavičce. Necháváme jí i proletět po pokoji, ale začala dost často křičet a vztekle vřískat, žádná změna se nekonala, dělá to i když je venku z klece a sedí na větvi. Netuším co dělat ten řev je fakt hlasitý a otravný. Snažíme se ale už fakt nevíme co dělat. Předem děkuji za odpověď
Také bych řekla, že si vyžaduje pozornost :)
Dobrý den, koupila jsem od chovatele z voliéry páreček andulek. Dali jsme jim budku s tím že si můžou spolu hnízdit. Před tím spolu už jednou hnízdili a vychovali mladé úspěšně. Máme je už měsíc a zatím nic. To by však nebyl až takový problém. Sameček totiž neustále vřeští a vyloženě křičí na samičku a ta chuděra jen sedí a ani nepípne. Křičí ni cely den. Je mě jí až líto. Jinak vztah mezi sebou mají pěkný. Někdy si pošvitoří, čechrají si peříčka, … a má ji rád 😍
03.02.2025, 22:25:01 xxx:xxx.785d:483c
Zdravím, tak hlavně je máte hodně krátce! A dle fotky bych si tipnul, že sameček asi bude v toku, ale samička ještě asi ne. A další tip si dovolím a to, že tento pár má za sebou víc hnízdění než to jedno! Jak jsou staré, ale kroužky nevidím, takže to bude loterie. S pozdravem Zappe
PS: vyměnit bidla za přírodní, prosím
Petra:Dobrý den, koupila jsem od chovatele z voliéry páreček andulek. Dali jsme jim budku s tím že si můžou spolu hnízdit. Před tím spolu už jednou hnízdili a vychovali mladé úspěšně. Máme je už měsíc a zatím nic. To by však nebyl až takový problém. Sameček totiž neustále vřeští a vyloženě křičí na samičku a ta chuděra jen sedí a ani nepípne. Křičí ni cely den. Je mě jí až líto. Jinak vztah mezi sebou mají pěkný. Někdy si pošvitoří, čechrají si peříčka, … a má ji rád 😍
Dobrý den, vy jste zvyklá z lidkého života, že je to naopak že? 😀 a teď vážně. Vaše situace je normální. Samečci ptáků jsou oproti samečkám zpěvaví a mimo jiné tím lákají samičky. Kdo líp zazpívá, ten páří. Hnízdění příjde zřejmě na jaře.
Jsem v šoku jací lidé si pořizují živé tvory ,mám dojem že jsou v klasické “voliéře”30x30x50 cm a tady je chcete rozmnožovat? Uvažujte prosím jak by jste se cítila vy? Přemýšlejte prosím a moc děkujeme za andulky