Kristýna Vladyková (neregistrovaný)29.11.2010, 19:21:12xxx.xxx.3.19Dobrý den, mám problém. Umřela nám jedna z našich dvou andulek. Byla to 7iletá samice. Tomu žijícímu samečkovi je cca 6 let. Teď možná budeme kupovat Skipperovi kamarádku nebo kamaráda. Napadlo mě nekupovat andulku, protože z dřívějších zkušeností vím, že je neplodný. Ale protože miluji papoušky senegalské, napadlo mě pořídit si k andulce senegalského papouška. Ale chci se tedy zeptat: Je to vůbec možné chovat většího papouška s menším? A pokud ano, myslíte, že spíše samici či samce?
Myslím, že by se mohli nějakým způsobem skamarádit.
Děkuji předem za odpověď,
Kristýna
kadukaj29.11.2010, 19:41:28xxx.xxx.85.66Né že by to bylo nemyslitelné, ale je to málo pravděpodobné vzhledem k věku andulky. Navíc je to afrika s austrálií. Senegalci jsou dost usedlí papoušci takže z jeho strany bych neřekl na určitý problém.Ale asi bych to taky nedoporučil. (oba mají cca 2,5 r ,skamarádily se napoprvé asi před 2měsíci když ag. utekl a přiletěl do obýváku)
Orina (neregistrovaný)01.12.2010, 17:17:41xxx.xxx.95.230Senegalec bude s andulkou kamarádit do doby než dospěje. Pak má při klobnutí do souseda přece jenom silnější zobák.
kadukaj01.12.2010, 21:02:58xxx.xxx.85.66není, skončil jako domácí mazlík od bývalého chovatele. má hendykep chybí mu 2,5 prstu na noze které si v mládí amputoval snahou sundat si kroužek,takže je mu dopřáváno vše v rodinném duchu.
zhlédl jsem ho na inzerátu a neodolal
xsarkas (neregistrovaný)16.01.2011, 00:19:54xxx.xxx.248.141No, já mám opačný problém, máme tříletou korelu a rodičům jsme před půl rokem"odebrali" dvouletou andulku, která citelně strádala(apatická, nevýrazná). U nás velmi pookřála a teď, když se doučila lítat, prohání korelu !! Ta je sice starší a větší, ale hodnější a vše si nechá líbít...vadí nám to, ale co s tím ???