Aktuálně: 5 171 inzerátů172 163 diskuzních příspěvků17 713 uživatelů

Věra a Richard Jüttnerovi: mají doma 9 šelem! Měsíčně spořádají 300 kg masa!

Autorem článku je deník Aha

Věra a Richard Jüttnerovi: mají doma 9 šelem! Měsíčně spořádají 300 kg masa!
(Pie) - Deník Aha 12.10.2010, 23:20
3 593 2 minuty čtení

Když láska ke zvířatům, tak pořádná. V obci nedaleko Brna není nic výjimečného, pokud potkáte predátory vedené na vodítku. Gepardi, rysové nebo oceloti - takovým zvířecím královstvím se obklopili Věra a Richard Jüttnerovi. Celkem tady chovají devět šelem.

„Jednou mi padla do oka fotka ocelota. V tu chvíli jsem po něm hrozně zatoužila. Jenže k sehnání nikde tehdy nebyl," říká Věra Jüttnerová. Až za dva roky jí prý známá zavolala, že někdo ocelota nabízí. Okamžitě se pro něj vypravila.

„I přesto, že to není běžné, mně jeho původní majitel mládě ocelota Filipa posadil v autě na klín. Šlo o nepopsatelný pocit," říká žena. A počet zvířat se za chvíli rozrostl tak, že by mohla závidět nejedna zoologická zahrada. Odpočívají tu kanadští rysové, o kousek dál se škádlí párek gepardů nebo ocelotů.

Gepard se rád mazlí Gepard se rád mazlí Foto: Petr Podroužek

Devět šelem spotřebuje měsíčně kolem 300 kilogramů masa, ovšem nejvíce si všichni prý pochutnají na šlehačce. Hovězí maso a srdce, kuřata, králíci, zvěřina, to vše je nacpané v pěti velkých mrazácích.

O zvířata se manželský pár stará každý den od rána do odpoledne, večer se většinou ještě dokrmuje. Odměnou je Jüttnerovým občasné pomazlení se šelmami, což si ale nikdo jiný dovolit nemůže. A potom také procházky, třeba i po obci. Sousedé si už prý zvykli.

„Za léta chovu jsem přišla jen ke kousnutí do kolene a škrábnutí do ramene. Není znám jediný případ, že by třeba gepard na člověka zaútočil," doplnila Věra Jüttnerová.

Ocelot Filip byl první šelmou na zahradě Ocelot Filip byl první šelmou na zahradě Foto: Petr Podroužek

Rys kanadský je také domácím mazlíčkem Rys kanadský je také domácím mazlíčkem Foto: Petr Podroužek

Podělte se s námi o názor na tento článek →

(Pie) - Deník Aha

Autorem od: 25.12.2013

Podobné články

Může vás také zajímat