Aktuálně: 5 144 inzerátů172 396 diskuzních příspěvků17 714 uživatelů

Chovatelem šelem na jeden den

aneb jak se u nás seznámit s gepardem

Chovatelem šelem na jeden den
Milana Hurníková 20.03.2013, 15:56
5 066 2 minuty čtení

Předminulý víkend jsem vyrazila do Radostic blízko Brna, ve kterých žije jeden báječný manželský pár, který zasvětil svůj život chovu divokých šelem. Cílem mé cesty bylo blíže se seznámit s některými druhy kočkovitých šelem a nahlédnout pod pokličku jejich chovu. Očekávání byla vcelku vysoká, ale výsledek ...... ten je s přehledem předčil!

Již při našem příjezdu a seznámení se s manželi Jüttnerovými jsem věděla, že jsem narazila na „šelmaře srdcaře“ Jejich láska ke zvířatům z nich přímo čiší, což je pro návštěvníka velmi milým zpříjemněním celého zážitku. Je až dojemné vidět s jakou láskou se o svá zvířata starají a jak u nich jejich miláčci prospívají, na což jsou manželé právem hrdí. Nikdy bych nevěřila, že se budu moci podílet na péči o tak úžasná zvířata – ať už jde o rysy, oceloty nebo gepardy. Nakrmit je, pohladit, jít s nimi na procházku a sledovat je z bezprostřední blízkosti, aniž by mezi Vámi a zvířetem byla bariéra ve formě klece. Pro mě splněný sen a naprosté okouzlení. Ani ve snu by mne nenapadlo, že se budu moci dotknout zvířete, které je nejenom krásné a inteligentní, ale taky je jedním z druhů, kterým hrozí vyhynutí, a to samozřejmě vinou člověka. Počet gepardů v průběhu 20. století klesl o více než 90 % a dnes jich v divočině přežívá méně než 10 tisíc. Přitom se jedná o tak úchvatného a podmanivého tvora.

Chovatelem šelem na jeden den

Nadšení se těžko přenáší  na kusu papíru – v tomto případě přes monitor počítače. Tohle se prostě musí prožít a já budu doufat, že si to brzo budu moci zopakovat, protože být chovatelem šelem aspoň na pár hodin prostě stojí za to!

Děkuju!

 

 

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Milana Hurníková

Autorem od: 25.12.2013

Podobné články

Může vás také zajímat