Aktuálně: 5 562 inzerátů168 360 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Byl uloven obrovský divočák o váze 227 kg

Byl uloven obrovský divočák o váze 227 kg
Ing. Zbyněk Pokorný 23.03.2014, 17:00
9 461 2 minuty čtení

Člověka by vůbec nenapadlo, že něco tak obrovského může běhat po lesích v Severní Karolíně, říká pro místní televizní stanici WNCT úspěšný lovec Jett Webb, který minulý týden skolil divoké prase vážící 500 liber, tedy úctyhodných téměř 227 kilogramů.

Zkušeného lovce jeho obří úlovek z minulého týdne naprosto šokoval, patří k jeho rekordním. A to i přesto, že podobně velké divoké prase už ulovil zhruba před 2 lety. Zatímco jeho tehdejší úlovek zdobí stěnu jeho domovského loveckého klubu White Oak Ranch Hunting Club, masem z aktuálního úlovku raději napěchoval po okraj dva mrazáky.

Není divu, ulovené divoké prase bylo tak veliké, že ho byla ložná plocha jeho pick-upu plná. I prezident tamního loveckého klubu Mike Mansell se vyjádřil, že divočák této velikosti je rarita.

Mansell rovněž uvedl, že ulovený kus patřil k rostoucí populaci divokých prasat, kterých se jako invazního druhu jen těžko zbavuje, protože se stále množí. Stejně je tomu i v Evropě.

Výjimečně velkého divokého prasete si lovec všiml minulý měsíc v Bertie County. Nejen on, i ostatní lovci byli ve střehu, protože divočáka zachytila fotopast. Nakonec ho jednou ranou skolil právě Webb, který si tento výjimečný úlovek určitě zařadí do své osobní knihy rekordů.  

Byl uloven obrovský divočák o váze 227 kg  

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat