Aktuálně: 5 052 inzerátů173 410 diskuzních příspěvků17 740 uživatelů

Jak se dostat od běžných supermarketových krmiv až k nejkvalitnějším holistickým krmivům pro psy

Reklamní sdělení
Jak se dostat od běžných supermarketových krmiv až k nejkvalitnějším holistickým krmivům pro psy
MujMazlik.cz   28.09.2015, 08:00
1 866 5 minut čtení

V dnešní době je na trhu spousta značek krmiv pro psy a vybrat z nich to nejvhodnější pro vašeho miláčka může být problém. Rozdíly ve složení mohou být markantní. V těch nejlevnějších granulích ze supermarketu většinou převažuje rostlinná složka, která je pro psy špatně stravitelná. Navíc mívají tato „základní krmiva“ nízkou energetickou hodnotu, což kondici ani zdravotnímu stavu psa také nepřispěje. Lákadlem těchto krmiv je jejich nízká cena (200 až 300 Kč za 15 kg). Pokud chcete svému psovi dopřát něco lepšího, vybírejte z kvalitních takzvaných prémiových (do 1000 Kč za 15 kg) a superprémiových (1000 Kč a více za 15 kg) krmiv. Speciální skupinou jsou krmiva holistická, která neobsahují nekvalitní potraviny s vysokým obsahem škrobu (pšenice, kukuřice, sója). Tato krmiva jsou vyráběna pouze z čerstvých surovin nejvyšší kvality a obsahují velký podíl masa, ovoce, zeleninu a

Mezi kvalitní krmiva patří například krmiva značky Marp. Pro štěňata můžeme doporučit granule Marp Natural – Clear Water Salmon and Potato Puppy. V tomto krmivu dostane vaše štěně vše, co potřebuje. Bílkoviny z lososa pro optimální růst, Omega 3 a 6, zinek a biotin pro zdravou a lesklou srst. Naopak chemické konzervanty, sůl, barviva a hormony zde budete hledat marně. Tyto granule jsou velmi chutné a lehce stravitelné, vhodné i pro psy s potravinovými alergiemi.

Pro dospělé má značka Marp chutné granule Farmfresh, které jsou také vhodné pro psy s alergiemi a citlivým zažíváním. Hlavním zdrojem bílkovin je krůtí maso. Opět je zde optimální množství Omega 3 a 6, zinku, biotinu a lněného semínka.

U značky Marp naleznete i výše zmíněná krmiva nejvyšších kvalit – krmiva holistická. Jedním z nich je Marp Holistic - Red Mix (Grain Free), které je vhodné pro všechna plemena a věkové kategorie psů i pro štěňata velkých plemen. Bílkoviny zaručuje kvalitní hovězí maso plemene Aberdeen Angus a zvěřina. Hypoalergenní receptura obsahuje i bylinky pro podporu imunitního systému, probiotika pro podporu růstu zdravých střevních bakterií a také komplex kloubní výživy pro zdravé klouby a kosti. Naopak se zde nevyskytují žádné obiloviny, konzervační látky ani barviva.

Jak se dostat od běžných supermarketových krmiv až k nejkvalitnějším holistickým krmivům pro psy

Specializovaná krmiva

Krmiva můžete vybírat i podle specifických potřeb vašeho pejska, jeho velikosti a stáří. Jiné krmivo potřebuje výstavní šampión, štěně i březí fenka. Speciální receptury zohledňují různé požadavky a potřeby různých psů.

Pro štěňata miniaturních a malých plemen doporučujeme krmiva značky Barking Heads - small breed, která jsou z kvalitního a chutného kuřecího masa, bez dochucovadel, barviv a konzervačních látek. Středním a větším štěňatům můžete pořídit kompletní granulové krmivo značky Artemis – Fresh Mix M/L Breed Puppy. U středních plemen je vhodné ho zařadit od patnáctého měsíce, u větších od osmnáctého měsíce. Bílkovina zde pochází z kuřecího a krůtího masa, lososa a vejce. Obsažená syrovátka usnadňuje přechod od mateřského mléka k pevné stravě. Pro zdravý vývoj nervové tkáně, zdravou kůži a lesklou srst je krmivo doplněno o omega kyseliny (DHA, EPA, kyselinu linolová a linoleová). Navíc je toto krmivo vhodné i pro březí a kojící feny.

Březí a kojící fenky potřebují podobnou péči jako vyvíjející se štěňátka. Dopřejte budoucím a kojícím psím maminkám vyváženou stravu s vysokým obsahem bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů a minerálních látek. Granule můžete vybírat z těch určených pro štěňata.

Pro starší pejsky máme k doporučení například kvalitní prémiová kanadská krmiva Acana – Senior Dog, která jsou pro seniory speciálně upravená. Tyto přírodní a chutné granule jim dodají vitalitu a zlepší zdravotní stav. Samozřejmostí je vysoký obsah bílkovin a esenciálních mastných kyselin.

Tzv. krmiva light jsou speciálně určená pro pejsky s nadváhou. Pokud hledáte krmiva s nízkým obsahem tuku, tak vám doporučujeme vyzkoušet rozhodně značku Arden Grande a její granule Light with fresh chicken & rice. Jedná se o kompletní superprémiové krmivo pro psy s nadváhou a se sklony k ní, případně i pro psy s diabetem. Krmivo je méně kalorické a tučné, navíc obsahuje L-carnitin, který usnadňuje přeměnu tuků na energii a tím pádem napomáhá udržení štíhlé postavy. Krmivo obsahuje prebiotika pro zdravé trávení, kloubní výživu a esenciální mastné kyseliny pro zdravou kůži a srst. Navíc také brusinky pro zdravé močové cesty a silné přírodní antioxidanty. Samozřejmostí je hypoalergičnost granulí.

Úplně jiné krmivo budou potřebovat aktivní psi s velkou fyzickou zátěží. Pes – záchranář, hlídač, služební nebo vodící pes - potřebuje krmivo s větším procentem tuku, které mu dodá více energie. Nestačí jen zvýšit krmnou dávku běžného krmiva. Výbornou volbou krmiva pro fyzicky aktivní psy je Essentialfood Stamina s vysokým obsahem proteinů a tuků. Kvalitní složení a vysoká nutriční hodnota zaručuje bohatou výživu, dostatek energie a regeneraci svalů.

Kvalitní krmiva můžete nakupovat online s dopravou zdarma například ve specializovaném obchodě pro psy www.mujmazlik.cz

Podělte se s námi o názor na tento článek →

MujMazlik.cz  

Autorem od: 28.09.2015

Podobné články

Může vás také zajímat