Aktuálně: 2 701 inzerátů262 866 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

veverka

veverka
veverka 21.02.2025, 14:26:29 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.02.2025, 14:01:12

tak ho vemte do ruky a zkuste s nim jit na druhou stranu pokoje, pokud je ok a je divoky, tak bude litat - uleti a vy zjistite jestli lítá, v kleci pokud je skokan tak to z bidylka na bidylko da i pokud by mel  problem letat

veverka
veverka 21.02.2025, 13:51:13 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.02.2025, 13:18:51

Já nevím no, pokud nejste na ptáčka uplá, já osobně bych ho sla do toho zverimexu nebo odkud ho máte vrátit a to klidně i po dvou měsících, dala bych jim účet od veta a udělala bych zle. Pokud k nemu vztah máte, tak to bude proste asi na dlouhou trat. Vápenku teda snad máte uz vyresenou, hlavne nezapomente pak opakovat po 14dnech preleceni. Ovsem jestli neleta, muze byt nemocny virove, napriklad to francouzske pelichani, on ted pelichat nemusí. Chtělo by to, aby Vám poradil nekdo zkusenejsi nez sem já, co se da u veta udelat vsechno za testy, aby se zjistilo, proc neleta, jestli je to resitelne nebo ne, zdali je skokan, nebo jak to s ptackem je. Kazdopadne nevime, jak dlouho v tom zverimexu byl. Já osobne bych ho sla proste vratit a pozadovala za porizeni nemocneho ptaka penize zpet i proplaceni lecby vapenky. Klidne bych pohrozila KVS a zalobou. Oni Vám vstric vyjdou, problém nastava, ze reseni ptacka bude takove, ze ho v krame nejspis nejak podomacku utrati, napriklad mrazak. Ale na druhou stranu, co bude mit ze zivota neletavy papousek, co se boji vlastniho prdu, nevím. Doufám, ze Vám nekdo poradi víc. 

veverka
veverka 21.02.2025, 12:42:31 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.02.2025, 08:55:41

pojďme to nějak shrnout 🙂 protože předpokládám , že jste staršího ročníku a nějak se v tom nevyznám 🙂 nic ve zlém. 

Máte tedy po Mníškovi novou tu žlutou andulku? Co prošla vápenkou, je tedy přeléčená a nelétá a bojí se a nebo to je někdo jiný? Teď v tom mám nějak zmatek 🙂

veverka
veverka 21.02.2025, 12:11:19 xxx:xxx.f5ab:6d42
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.02.2025, 07:52:39

Jono v 5letech jsem dostala z Botanicky andulacka Emanka vystavniho, umel napodobovat zvonek, stekal a rikal ty jsi milacek 🤣 tam to proslo vsechno ok. Ale asi o rok pozdeji jsem desne chtela krecka zlataka. Tak mi mama koupila knihu Bydli s nami krecek a ze az ji prectu uvidime. Mno tak jsem ji precetla jeste ten den a at mi da rovnou stovku, at mam na dva krecky, piliny a zrni (krecek stal tenkrat asi 30kc, piliny asi 15kc a zrni taky tak nejak 🤣). A mama jak dva a ja, no tady vsude jsou obrazky dvou krecku jak si hraji a musi byt dva. Opravdu nikde nepsali co se stane pri dvou kreckach. Necely pul rok sem mela mazlicky suprove. A pak jednoho dne rano jsem sla dat ovoce a zeleninku a v akvarku byly holatka. Tak ja stastna, mama nestastna ze. A druhy den jsme uz byli nestastne obe. Protoze v akvarku metrovem, coz byl pozustatek po maminky zelve nekdy ze 70let bylo v akvarku jen jak to rict slusne “Karbanatek. Sekana?” No a pak jsem 20let nemohla slyset na tema krecek. Ach ty skvele knihy "Mame doma" Stacilo napsat, oddelte samce…pamatuju si jak jsem se kyvala v nervu a mazlila Emanka ptacka co mi zbyl a brecela. Az ted poslednich 10let jsem mela 3x krecka syrskeho vzdy samozrejme samotneho a kdyz umrel dalsiho a tak jak to ma byt s dnesnim modernim chovem, kolecko a hracky a kupa pilin atd. A pred rokem umrel ten posledni Krtecek a uz nechci, detstvi jsem si “opravila” a nebavi me jak jsou s nami kratce. Tak jsem se vratila k andulam 🤣 tam bylo vsechno “ok”

Obrázek
veverka
veverka 21.02.2025, 11:46:03 xxx:xxx.f5ab:6d42
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.02.2025, 11:43:12

Aha tak to je v pohode. Spis ze sousedi budou i tak mit kecy ac na ni ani nevidi, ale zavolam ji, at prestane blaznit, ze se tedy jedna o pejsky co tam jsou sami. Oni jsou furt spolu nonstop 24h. Jen treba kdyz zalejva nebo sbira klacky, uklizi nebo drepi na lavicce a pes je s ni ale na lonzi. Protoze jinak jde hned hledat diry v plotu. A kdyz jde do chalupy pes jde vzdy s ni. 

veverka
veverka 21.02.2025, 11:36:52 xxx:xxx.f5ab:6d42
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.02.2025, 11:26:57

Mno tak to muzu navrhnout jejim trem dceram, ale jelikoz to chteji okamzite “pak” prodat, tak to asi neprojde. Nejhorsi je, ze kdyz ho vemu se svyma cubama na vylet, tak jde na volno a nehne se od nich, dela ty vylomeniny jenom babicce, podle me to je i forma hry. Ji treba utece jen pres silnici (jezdi auto za den, jsme na samote), ze ho vidi a tam cumi a vrti a ma z ni legraci a babicka je v poloinfarktu. No sem na ne zvedava. 😆 tohle reseni nema, ona je tvrdohlava babka a on nezmar. Ten plot by reseni byl, ale holky se ji na to vyprdnou. Babi je 81let a plot platit nebude. No kdyby bylo nejhur, vemu ho k sobe a cubkam na doziti na byt, jen by prisel jako dedek o kule 😁 ale to bych babi kdyztak zatajila, pro ni je pes bez kouli jako chlap bez kouli. Holt 44rocnik, valecny dite. 

veverka
veverka 21.02.2025, 10:44:40 xxx:xxx.12fe:2399

No ja nevim co s mou babickou. Pred 10lety chtela nutne stene, kdyz ji umrela fenka. Z utulku si vzala 2meesicniho krizence shitzu a drsnyho jezevce. Chtela holku, ale jelikoz byla bila s puntiky, vybrala hnedobezovocernyho kluka. Vyrostl z toho hezky punta, milujici rodinu, ale babi prdela na vychovu a pes nesnasi psi samce a zdrha na chalupe za plot. Pejska ma 10let, listopad az unor je v Praze na byte to je vse ok, brezen az rijen je na chalupe kde je bud s babi na voditku a kdyz babi lelkuje nebo neco dela je pred chalupou privazany k lipe na zahrade veliky na konsky lonzce, ma dve seple do sebe, to znamena, muze po cele zahrade, naucil se nezamotavat, zdarne i prohani kolemjdouci za plotem. No babi je vyrizena, rady preucit ho odmita, ze jsou to kecy a boji se, ze ji budou byvaly komanci z vesnice pak udavat. Chudak Jakub. 

veverka
veverka 21.02.2025, 05:16:48 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.02.2025, 12:06:26

Jsou to “zajimavosti”, ne standard. Pisou jsou zname pripady, to znamena raritky. V obou pripadech. Kdy brzy, kdy pozde. Ne, ze to je standardem. 

veverka
veverka 21.02.2025, 05:05:51 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.01.2025, 07:36:54

Aha takze asi zverimex. To je nejvetsi mozna chyba porizeni ptactva. Krom rybek a krecku v tech nejlepsich zverimexech zadne zvire tam nedoporucuji. Jedna se o nejvetsi odpad co mnozky a chovatele neprodaji. Mnohdy jsou anduly ve zverimexech klidne roky a casto velmi nemocne. Mame tu jeden kam chodim pro mineralni kameny co maji za dobry peniz a psum pro kousatka a jedna andula je tam uz asi 5let. Ma vychylenou nozku, tak tam asi i jednou umre. A zrovna ptaci a morcata byvaji v nejhorsich stavech v obchodech. Nez zverimex, tak nic.

veverka
veverka 21.02.2025, 04:42:54 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 14.02.2025, 12:06:51

Ja se jen musim zastat par veterinaru. Moje psiskova mi rovnou rekla, ze gratulace k obnoveni papousku, ale ze ptaky nedela kdyby nekdy "neco"a dala mi kontakt na papousci veterinu pro exoty. Takze ano, jsou i specializovane veteriny pro exoty, kde ptaky umí, ale je jich jako safranu. Rozhodne nedoporucuji chodit s papousky na blind k psickari. Ja nikdy zatim nic nepotrebovala, ale s prvnim ptackem jsem zjistovala co a jak, kdyby bylo treba. 🙂

A spravny vet vam oznami, ktere zvire nespada pod jeho jurisdikci.

A vzdy lepsi poslat fotky, nez tahat zvire k lekari (ptaka). Znama si zabila korelu stresem, mela takovou autistku, kdyz “zbytecne” jela k lekari a pak u psiho veta s ni cekala 2h, aby se dozvedela, ze ma jit jinam a ptakovi nebylo nic. Chtela proste predkupni prohlidku po tom co uz tu malou histerku mela davno doma. Korele bylo jen to, ze byla z mnozky zvykla na 50ptaku v male voliere a jak doma byla naraz sama, trosku ji siblo. Ja si takhle zabila krecka stresem asi v 8letech jsem sla k doktorovi ze pšíká. Ten mu neco pichl a doma kreca skapal jeste ten den. Kdo vi, treba bez stresu a “injekce” by se rymy zbavil sam. To uz nezjistim. Ale doted si myslim, ze to byly jen prasne piliny tenkrat, ze stacilo prejit na hobliny nebo papir. Ale 90.leta se vedelo o zviratkach prd. Ted by mi kreca asi uz nepsikal 🤣

veverka
veverka 21.02.2025, 04:32:24 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.02.2025, 21:24:53

Belmo je videt u papousku. Zde priklad me anduly a Ary z googlu. 

Obrázek Obrázek
veverka
veverka 20.02.2025, 14:55:07 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.02.2025, 14:45:44

A kdyz nejde na prst, co udela, kdyz se priblizite? Uskoci, splha, nepopoleti? Prst se uci pres prosny klas, nebo jinou dobrutku. Nechate andulku zobat z ruky a oddalujete, po nejakem case, by mela na Vas skocit (na ruku). Pripadne pokud neni plasan, tak prstem najedete na brisko podelne, vodorovne a lehce tlacite a andulka si presedne na prst. 

veverka
veverka 20.02.2025, 13:45:09 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 20.02.2025, 13:24:45

V mém pohledu je to strašné. Tohodle pána sleduji, za mě super chov, vymazlené korelky, spokojené a ano, zdali má nějakou super důležitou mutaci nevím, ale určitě má “srdce” a neodsuzuji, jen se mi to nelíbí, nikomu kdo nevidí jen tu mutaci se to přece líbit nemůže. Ještě ta jedna korela jak tam cupitá zezadu dopředu úplně ve stresu 😪

veverka
veverka 20.02.2025, 13:19:58 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 20.02.2025, 12:26:02

Hezky napsáno 🙂

já to mám prostě jinak, jsem se zvířaty naplno 100% veškerý volný čas, chodím jen práce a zvířata, můj zájem krom zvířat je turistika - proto mám psy a doma četba, film, kreslení, hudba, proto mám papoušky, když pracuji, papoušci doma demolují byt a hrají si a byt je přizpůsoben, aby se jim nic nestalo a ani nezničili nic jiného, než třeba nepokakali záclonu nebo neozobávali košíky proutěné s věcmi, plus jim dělám schovky žrádla a různé papírové krabičky a hračkami, pokaždé jinak, takže se vždy těší, co nového někde najdou 😀. Mám doma kameru, když jsem v práci, kluci zlobí do usnutí a kolem mého příchodu se probouzí. Fenky to samé, jen k tomu mají cca 3x za dobu co nejsem doma rituál přenášení všech hraček z bedýnky na gauč. Vždycky jsem chtěla 2x československé vlčáky a aratingy nebo žaka. Ale jelikož nejsem schopna těmto plemenům dopřát 100%, zvolila jsem 2x fenku trp.jezevčíka a 2x andulky (v budoucnu 4x ks). Podle mě není chyba v krotkosti Vaší Aratingy, ale, že si jí měl pořídit někdo pracující z domova nebo jí mít třeba v kanclu. Někdy je prostě průšvih i volba “plemene”. Ale věřím, že jí milujete a že Vám všechny ty neradosti oplatí svou láskou. Já na dovči jezdím s fenkami i papoušky, holt můj sen Thajska asi nikdy nebude, vybrala jsem si “zvířata”, tak holt bude zase Řecko autem a zase Mácháč 😀 ale my o prostě asi očividně máme jinak 🙂 a tohle jedu od těch mých 5let, prostě zvířecí máma a ano děcka nemám (a mít ani nebudu), teď se do mne pustíte 😀 kazdopadne lidi jako sem ja znam spousty a kamoska ted nedavno shanela papiroveho kralika daneho plemene, protoze ji umrel starim a proste mela smulu. Tak ceka a doufa, ze se nekde neco vyloupne. Mazlickaru bude pribyvat, deti ubyvat a trh vubec nereaguje. Kdybych chtela domu neco na okrasu, poridim si rybicky. Kvetiny mit nemohu kvuli ptakum 🤣🤣

Obrázek Obrázek
veverka
veverka 20.02.2025, 12:58:40 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.02.2025, 21:26:00

nepelichá? Existuje nemoc francouzské pelichání, co to je za papouška?

veverka
veverka 20.02.2025, 12:55:29 xxx.xxx.164.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.02.2025, 12:41:25

je to tak no, ale je to špatně, nejsem žádný levicář, vůbec ne, ale dle těch starých knížek co čtu, to dříve bylo v lepším stavu. Sice asi nechci vědět co se dělo s opuštěnými psy, ale pokud si člověk chovnou fenu neuhlídal a bylo to dané plemeno, platil pokutu, pokud jiné plemeno, byl vyvolán potrat, pokud to nešlo, většinou byla utracena. Ano je to přísné, ale teď jsme zamoření nemocnými a nechtěnými zvířaty. Rozhodně by nemělo být normální najít na bazoši inzerci kříženců v podstatě mnohdy až mutantů za x tisíc nebo staré anduly, vydávané za “mladé”, snad není problém prodat je “včas” a nebo označit inzerci “starší ptáci vhodní na okrasu či chov”, je mi z toho všeho smutno. A to vůbec nemluvme o kočkách, kterýma je ČR zamořena, proč stát třeba nekastruje dané úseky, obce… a to bychom tu mohli skuhrat do “nekonečna".

veverka
veverka 20.02.2025, 12:27:11 xxx:xxx.73fd:c917
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.02.2025, 12:18:02

Jono to uz je takovy nesvar 🤣 ono by to chtelo regulaci. U koni se plati pokuta tusim 60tisic za cerny chov? Proc to tak neni i u psu? Jak je mozne, ze je legalni, aby krizenec pudla a mopsa mel stenata se zlatym retrivrem? Jak je mozne, ze je v poradku prodavat za x tisic krizence? Dokud kupujici nebudou narocni, budeme zit ve zvirecim odpadu. Ctu hojne knihy od Alese Dostala (stary myslivec a chovatel loveckych plemen), za komunistu byl pokutovam cerny chov bez uchovneni u psu. Proc neco podobneho neni i ted? 

veverka
veverka 20.02.2025, 12:10:09 xxx:xxx.73fd:c917
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 20.02.2025, 11:58:03

Doufam, ze to je brane jako ostrasujici pripad. Prijde mi to priserne. Co ti ptaci komu udelali 😵‍💫 a pak to nasypou do zveracu, koupi to mamka diteti jako mazla a za rok je korela v koute pretazena dekou a pak zahadne “uleti”. Pripadne pokud je to brano jako “super”, tak odchazim z portalu, protoze se zde nic nemam sanci naucit a poznat skvele nadsence a lidi. Ale snad to chapu dobre, ze takhle to vypadat nema.