plánuji pořízení těchto knih, stojí za to? Četl někdo? Případně, která je lepší. Každá je o jiném tématu, ale mě se líbí a hodí obě, spíš mi jde o kvalitu obsahu. Aby to nebyl úlet jako Nemoce papoušků kniha, kde je pár stran obrázků, jinak nic, ta je strašná, pouze název onemocnění a mini popis, má pár stránek a stála ranec. Případně jí ráda prodám 😀
Sežeňte si “bibli” andulkáře - Zdeněk Veger : Chováme andulky, je to sice z r. 1979, takže poznatky z genetiky jsou už mnohem dál, ale co se týká péče a krmení tak platí stále, můžete se naučit mutace atd…
pak byste se nemusela ptát na písky a grity , radost jim uděláte celými travními drny s pampeliškou, jitrocelem, ptačincem…atd . (vše i se zemí) dejte jim to na velký tác a můžete se pak jen kochat
nejhorší jsou brožurky : ala Žije s námi doma…to píše kdejaký jouda 😉
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 19.02.2025, 20:50:40
Dekuji, mam objednano, stala v antosi 50kc a moc se tesim 😊 drny budou s tim nemam problem, mam jezevciky cistokrevne trpasliky, tak ptackum porad taham neco z lesa a luk z prochazek, dovolenkovou klec mensi sem i celou postavila z prirody z lesa i bidla atd. Ale drny sem myslela, ze oceni jen Kakariky, tak je super, ze i andulky 😇
Naprosto nejhorší knihy jsou Bydlí s námi….křeček, had, králík, morče, želva, andulka. Tam jsou vyloženě návody jak zvířeti ublížit. Například mazání krunýře želvy indulonou apod.
Ty vaše knížky budou obě OK, asi bych si vybrala tu od Mileny Vaňkové, to je odbornice na slovo vzatá.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.02.2025, 07:52:39
Jono v 5letech jsem dostala z Botanicky andulacka Emanka vystavniho, umel napodobovat zvonek, stekal a rikal ty jsi milacek 🤣 tam to proslo vsechno ok. Ale asi o rok pozdeji jsem desne chtela krecka zlataka. Tak mi mama koupila knihu Bydli s nami krecek a ze az ji prectu uvidime. Mno tak jsem ji precetla jeste ten den a at mi da rovnou stovku, at mam na dva krecky, piliny a zrni (krecek stal tenkrat asi 30kc, piliny asi 15kc a zrni taky tak nejak 🤣). A mama jak dva a ja, no tady vsude jsou obrazky dvou krecku jak si hraji a musi byt dva. Opravdu nikde nepsali co se stane pri dvou kreckach. Necely pul rok sem mela mazlicky suprove. A pak jednoho dne rano jsem sla dat ovoce a zeleninku a v akvarku byly holatka. Tak ja stastna, mama nestastna ze. A druhy den jsme uz byli nestastne obe. Protoze v akvarku metrovem, coz byl pozustatek po maminky zelve nekdy ze 70let bylo v akvarku jen jak to rict slusne “Karbanatek. Sekana?” No a pak jsem 20let nemohla slyset na tema krecek. Ach ty skvele knihy "Mame doma" Stacilo napsat, oddelte samce…pamatuju si jak jsem se kyvala v nervu a mazlila Emanka ptacka co mi zbyl a brecela. Az ted poslednich 10let jsem mela 3x krecka syrskeho vzdy samozrejme samotneho a kdyz umrel dalsiho a tak jak to ma byt s dnesnim modernim chovem, kolecko a hracky a kupa pilin atd. A pred rokem umrel ten posledni Krtecek a uz nechci, detstvi jsem si “opravila” a nebavi me jak jsou s nami kratce. Tak jsem se vratila k andulam 🤣 tam bylo vsechno “ok”
Za mě jsou top knížky od Rosemary Low + již zmíněný p. Veger + z těch novějších ještě kniha od manželů Vaidlových ( 550 otázek a odpovědí pro chovatele papoušků).
Osobně jsem nakoupila mnoho knih i z antivariátů, ale mnoho se jen opakovalo a byl to jen popis druhu. Víc nic moc.
Za mě jsou top knížky od Rosemary Low + již zmíněný p. Veger + z těch novějších ještě kniha od manželů Vaidlových ( 550 otázek a odpovědí pro chovatele papoušků).
Osobně jsem nakoupila mnoho knih i z antivariátů, ale mnoho se jen opakovalo a byl to jen popis druhu. Víc nic moc.
Mohu jen souhlasit, p. Veger a Rosemary Low pro mě nejlepší autoři. A ze všech knížek mě zaujala nejvíc ta s názvem Výživa papoušků od R. Low. Dokonale napsané, přečetl jsem ji několikrát.