Psala jsem,že s nimi nekrmím,to jsou postřehy jiných napříč republikou.Někteří nenakupují po pytli,ale po metrácích.
Psala jsem,že s nimi nekrmím,to jsou postřehy jiných napříč republikou.Někteří nenakupují po pytli,ale po metrácích.
To jste mně připomněl.Vloni byl syn s dětmi 4 a 7 let na výletě a stavovali se na obědě.Když odcházeli přišel k nim pán,představil se jako majitel a říkal jim."S takto vychovanými dětmi jste tady kdykoliv vítáni,takových tu vidíme hodně málo."
Jo to také říkali.Prašné,spálené a tím hořké a králíci to nežerou.Některá várka dobrá a některou,jak jeden říkal,vysypal do lesa divočákům.
Ono tam musí být napsáno mléčný tuk,pokud tam je přidaný rostlinný tuk,už to není máslo.https://www.dtest.cz/clanek-6232/jak-vybrat-maslo
Alan tím,že na tom dlouhým vodítku chodil celkem dlouho a já ho neběhala hned vymotat,tak se naučil vyndat si nohy sám.Přešlápnout,nadzvednout,maximálně jsem mu vodítko přišlápla,řekla noha,on si přešlápl,překročil.Zrovna tak se naučil vracet,když za něco vodítkem uvázl.Takže pokud se vodítko nezachytí opravdu hodně,tak si psa vpodstatě nemusím všimnout.
U nás také až do odpoledne sněžilo,pak začal padat snih s deštěm a teď už prší a začíná to namrzat.Ráno musím do práce,auto jsem si přikryla,tak uvidíme,jak to bude vypadat ráno.Momentálně už podruhé projeli cestáři a stříkají solí.
Tak já vám je neberu.Píšu aby se vědělo,že jsou i jiné granule.Jen tak mimo.Zrovna nedávno jsme na speciálce granule Energys probírali.Na jejich kvalitu si štěžovali nejenom králíkáři,ale i drůbežáři a holubáři napříč republikou. A to s nimi řada z nich dlouhodobě krmila.
Výchova psa: ako vychováva fenka svoje dieťa-šteňa? Nikdy mu nedá packou, nezdrapne ho za krk alebo neexistujú chvíle, keď hľadá miesto iba pre seba mimo svojich ratolestí?
No neřekla bych.Měla jsme jsme matku a jejího syna.Když na ni nepřestával dorážet,nestačilo jen zavrčení,uzemnila ho tlapama hned,chytla za krk,přimáčkla k zemi,štípla. Čím byl větší a starší,tím víc.I malý štěňata uzemnila,když ji dlouho otravovala.
Ono si musíte vyzkoušet co a jaké množství dát.My třeba dáváme směs máčené řepné řízky,vojtěškové úsušky,sladový květ a nahrubo šrotovaný oves,ječmen kukuřici a trochu pšenice.Občas přidáváme Nutrimix.Granule , Pohledští Dvořáci, dáváme hlavně kozám s kůzlaty.Energys jsme měli jednou,kozy to ani moc nechtěly a když jsme dostali pytel Energysu pro králíky,tak ti ho nežrali vůbec.Takže nejlépe vyzkoušet.
Jenže v přírodě si najdou co potřebují a v zajetí jsou odkázána na to co dostanou.
Nám třeba chodili zajíci do ohrady ke kozám na liz.I ke krmelcům se dává sůl a možná byste se divil,co všechno na ni chodí.
Pokud vím,tak co u nás zemědělec chová prasata,tak ta jdou na porážku okolo 6 měsíců.Prodává je na jatka dalšímu zpracovateli vedle ve vesnici,který prodává maso,ale i dělá různou uzeninu.Takže tady se maso,uzenina kupuje od něho.A maso tedy není cítit.
Ono to dnes asi bude v útulku trochu jiné.Brala jsem si ji tenkrát z útulku veterinární nemocnice,která šla do privatizace a psy,co tam měli,museli někam dát.Tehdy tam pracoval jako veterinář bývalý spolužák a tak mně ji přivezl,že ji nikdo nechce.Fena byla zvyklá hlavně na paní která se o ni starala,ale chlapů se bála.Byla nalezenec od štěněte a v nemocnici ,když už tam byla,byla co by dárce krve.
Když to vezmu podle svých čuvačů,tak okolo 8 měsíců jsou vyrostlí a pak už jen zmohutní.První foto čuvač 7 měsíců a druhé skoro 5 let.Dospělý váží 53kg.
K druhé otázce,učit se může pes každého věku.Záleží na přístupu,trpělivosti.Měla jsem čtyřletou fenu z útulku,uměla jen chodit na vodítku a ještě se všeho bála.Lidí,aut,hluku.Po roce z ní byla poslušná vyrovnaná fena.Mohla chodit na volno,nebála se.Dokonce z ní byl i docela ostrý hlídač.
Nejdříve bych zkusila králíkovi oko řádně propláchnout borovou vodou,opthal,prostě nějaké kapky do očí.Často se stává,že králíkovi něco spadne do oka,seno,sláma,prach a po vyplavení už je to dobré.Také jsem před nedávnem proplachovala 2x denně slzící oko samici Occuseptem a po týdnu už bylo oko OK.
Čeština má 17. pádů
Původní pády 1. pád = kdo, co = nominativ
2. pád = koho, čeho = genitiv
3. pád = komu, čemu = dativ
4. pád = koho, co = akuzativ
5. pád = oslovujeme, voláme = vokativ
6. pád = o kom, o čem = lokál
7. pád = s kým, čím = instrumentál
Doplnění na současných 17 pádů
8. pád = kdo z koho = korytativ
9. pád = koho jak = buzerativ
10. pád = koho kam = delimitativ
11. pád = kdo koho = likvidativ
12. pád = jak na koho = intrikativ
13. pád = komu co = podmazativ
14. pád = co za co = korupcionál
15. pád = jak komu = protekcionál
16. pád = kdo s kým = kopulativ
17. pád = co na co = prezervativ
Přátelům rodného jazyka čest. Moc se nesmějte, je to zatraceně pravda!!!
A jeden navíc : Když Kristus opouštěl svět, pověděl cikánům : "Nic nedělejte, dokud se nevrátím".... a oni ho dodnes poslouchají !!!!!!
🙂
Hezká holka a ta bílá čičina,ta je.Naháči není můj šálek kávy,u ničeho.Jedině chlupatci.Alan venku na procházce s lidmi problém nemá,ale doma je na seznamování opatrný.
Jé to je Alan,obě.
I dnes byl krásný východ slunce.A jak se říká východ hoří,západ bude zalévat.A pršet u nás má.
Když se na to podívám i pohledu matky,tak kdyby mě někdo zavolal,že dítko někde diskutuje,tak se na to nejdříve zeptám toho dítka.Pak se podívám,co tam píše,jak vystupuje a pokud vystupuje slušně,nelže,tak to neřeším.Tam nevím,proč tu Stelle z toho dělá takovou tragédii.