Ráno v liduprázdném parku.
Ráno v liduprázdném parku.
Fikovnice:A fakt jsou v různých místech ČR možné tak obří rozdíly ve vakcinaci? Vždyť to je snad o dva řády…co jsem si tu přečetla.
Už jsem to slyšela,že za očkování mazlíčků platí 500 i více.Vakcíny na jeden kus jsou podstatně dražší než na 50 kusů,ale ono v tom je i předočkovací prohlídka mazlíčka.Dnes jsem platila u našeho veterináře vakcínu proti moru králíků na 50ks a dvě injekce antibiotik pro kocoura 560Kč.A když jsem mu to říkala o té ceně,tak jen zíral a říkal to co já.Chtít můžou,ale on by to za to nedal a šel jinam.
Ano přes veterináře.Poptala bych se u obyčejných “vesnických” ne na nějaké klinice.Očkuji si desítky let a nikdy jsem neměla problém se s takovým to veterinářem domluvit.
Co vím o chovatelů,tak ze severu kupují vakcíny v Polsku a očkují si sami.Také si očkuji sama.
Mě tedy přijde očkování jednoho králíka proti moru asi na 10 Kč.Nevím odkud jste ,ale poptat se u jiného veterináře.Nejlépe u takových co dělají krávy,koně,ovce . U nás lidi pokud mají králíků jen pár se buď domlouvají s dalšími chovateli aby jich bylo na očkování více nebo králíky k veterináři vozí,ale vždy vyjde levněji vakcína na 50 ks než na 1 králíka.Ročně očkuji asi 200 ks
Po pravdě nechápu smysl vašeho dotazu.To jestli vymlátíte všechny králiky najednou je jen a jen na vašem rozhodnutí.Co už vůbec nechápu je neočkování mladých.Mně by tedy vadila zbytečná ztráta času,práce a peněz,které jsem do odchovu investovala oproti pár korunám za očkování.
A co je na těch varlatech zvláštního?
U drůbeže asi ne.Naše slepice sbírají obilí po poli,co vypadá po kombajnu a i ozobávají přímo klasy na poli. Slepice se nenadme jako králík nebo i koza.
Hledala jsem tuhle fotku a nemohla nalézt až teď u rodičů.To je první čuvač pár dní po přivezení domů.
Čerstvě sklizené obilí by se mělo nechat “vydýchat” stejně jako seno.Asi 6 týdmů.Jinak hrozí nadmutí .
Tohle je v Heřmanově Městci.
Pes si ráno polítal na procházce s borderami a po obědě spinkal.My si vyrazili na koníčky.
Pokud podáváte SB3 preventivně,tak jen králíkům zničíte mikrofloru zažívání.Jaké granule dáváte?Nadýmání je ze špatného složení krmné dávky.Z přemíry granulí a málo vlákniny.I granulemi se má krmit restriktivně a ne neomezeně.Hlavně u mláďat.Mají dostat jen to,co sežerou tak do půl hodiny a pak,až do dalšího krmení, mají mít jen seno.Je dobré podávat třeba větvičky.Dávám smrk,borovici,ořechové listy,vrbu.Stáří králíků?
🙂
Dafi, odpověď jednoduchá.Vedoucí má dovolenou a tak,coby zástupce ,tam musím být.Dalších 14 dní si to vyměníme.Jenže to máme zase vnoučata,tak to bych potřebovala ještě dovolenou dalších 14 dní na odpočinek.
To by mě zabilo,ale popravdě mě tento výklad ani nenapadl😄,asi tím,že alkohol nesmím.
Slepicím dáváme celoročně směs pšenice a celé kukuřice.Nemají s tím problém a nejsou ani tlusté.Máme leghornky nedáváme žádnou směs.Občas dostanou tvaroh,zbylý jogurt,namočené pečivo,mají neomezený výběh po zahradě,poli,hnojišti.Momentálně máme dvouleté a od 5 slepic je denně 5 vajec,vyjímečně 4.
Po 6 dvanáctkách a s dalšími 6 před sebou,jsem si ráno v 6 hodin a příjemných 13°C vyšla odpočinout s Alanem do parku.Byl klid,nikde nikdo,jen černý datel,holuby a přeběvnuvší srnec.Užívala jsem si klid,pes si čmuchal až do doby než zahlédl paní,já ji znám,pes ne,která chodí fotit houby.Pes cizí paní s batohem přes rameno v mírném předkolnu hledající houky a pak dřepící na zemi ,postavený deštník a fotící,vyhodnotil jako pozdřelou.Pořád ji sledoval,nechtěl se pohnout a když se přiblížila blíž,začal vrčet.Až jsem ho musela vzít na vodítko a odejít na druhý konec parku.Tam už byl pohodový klid.
Třetí víčko.
https://www.vfu.cz/files/upload/1014/1650_06_vystup1_onemocneni-oci-u-pet-kraliku-iva-hundakova.pdf
Nemáte v okolí někoho kdo chová třeba krávy,ovce ,kozy,koně.Tam většinou jezdí takový ti praktičtí veterináři a ne z kliniky.Také si u takového veterináře kupuji vakcíny a očkuji si sama,ale on tedy ví,že to umím.