Hezky vecer Tome,
hned na uvod mam otazku- to vlakno pro mne jste vybudoval proc? Tady budeme resit jen nejakou obecnou rovinu nebo i nejaka uzka temata jako napriklad UVR ci horni cesno? Bf versus kranky? Jak se ostatni dozvi, o cem se tu pise? Jen otazka, budu moc rad, kdyz mi ten system vysvetlite, mozna to bude fungovat, ja nevim, jsem tu novy a tak se ,,rozkoukavam,, a jednoznacne asi vedou Vase prispevky, o tom zcela jiste neni pochyb.
Tim se dostavam dal a to je konstatovani, ze kdyby existovalo Mistrovstvi sveta v diskuterstvi a textovych a myslenkovych odbockach v diskutovanem tematu, zcela jiste ,,stojite na bedne,, 👍😊. Neomylne dosahujete toho, ze Vase prispevky si clovek musi precist nekolikrat, oddelit hlavni smer od odbocek, ktere jsou nekdy take velmi zajimave a maji svoji pointu, nekdy vsak s diskutujicim debata pripomina prislovi ( mate je rad vidte?) ,,jeden o koze, druhy o voze,,, a hodne casto take bravurne dokazete michat jabka a hrusky dohromady 😊… apropo, to neni vytka, to je jen ,,cteni golfoveho hriste, jeste drive, nez z 18ti jamkove hry odpalim vubec prvni micek,,
Trochu se obavam toho, ze na tak dlouhe diskusni prispevky nebudu mit dostatek casu reagovat tak, jak si po pravu zaslouzi, ale prece jen se pokusim vypichnout to (alespon pro mne z Vasich textu) nejpodstatnejsi.
Vite, ja obecne nikdy moc nezapadal do zadne sablony ci skatulky a oznacovat sam sebe jakymkoliv pismenem nebudu, jsem vcelar, ktery se hlavne snazi vcelam porozumet, jde li to vubec a pochopit principy toho, proc to ci ono deje se prave ted a tady a co bude navazovat, ne na Ukrajine, v USA ci v Srbsku, ale v mych (nasich)ulech pod Hazmburkem, tam jsme doma, tam vcelarime, tam se v zavislosti na momentalni i dlouhodobejsi snusce, pocasi, ulech a dalsi spouste aspektu vyvyjeji nase vcely a nase zkusenosti. Snazime se dosahnout solidniho medneho vynosu, vyuzivame i dalsich vcelich produktu jako je vosk a propolis, ale za nejakou ,,tezbu,, to v zadnem pripade ani u jednoho vceliho produktu nepovazujeme.
Zajimavy nazor, ci komentar je i ohledne meho ,,udajneho,, postoje k uhynu, to jsem zcela nepochopil, zrejme nejsem zdatnym ctenarem mezi radky, protoze kdyz jsem konstatoval ve svem prispevku uhyny, znamena to tedy logicky, ze mne zdravotni stav a pece o nej nezajima? To asi vazne nemyslite, vidte? Komu nikdy nic neuhynulo, at hodi kamenem… 😊
Vite Tome, (smim Vas tak oslovovat?) , cim vice ,,tak nejak na silu,, Vaseho presvedceni o jedinem spravnem ulovem systemu Blanik tlacite na pilu, a ostatni je vsechno spatne ( ja netvrdim, ze dobre, abychom si rozumeli!) Tak mi to pripomina situaci, jako kdy by jste tvrdil, ze ,,jedina spravna a dokonala poloha pri sexu je misionarska a kdo to dela jinde nez v posteli je uplne vedle a dela to spatne a nema z toho ten pozadovany a adekvatni pozitek, nedej to delat tak, aby treba zena sedela nahore, to uz je uplne blbe,, 😊. Pisete tady casto, ze lidi mlci, nediskutuji. Ano je to spatne, jsou tady skvela temata i diskutujici, zamyslel jste se nekdy nad tim, ze ta chyba muze byt i na Vasi strane? Ze se jim do diskuse s Vami, ac naprosto uzasne erudovanym clovekem s obrovskymi znalostmi, proste nechce?
Vite Tome, napsat, ze UVR patri do stredoveku a ze lezan v Cechach nefunguje, to je vazne k zamysleni, proc ty uly takhle ,,schazujete,,. Nebudu ted mluvit o mych par vcelarskych letech na teto rm, ale par karer v ruce taky myslim mam. Kdyby ty lezany nefungovaly tady u nas v nasich podminkach, myslite, ze by jich mel na sve vcelnici treba Jarda Juran u Hranic na Morave vice nez 40 a kazdy rok porizoval dalsi? Ze by jich mel Alex Bezrukov vice nez 70 a novi zajemci o chov v lezanech a jeho.kurzy chovu vcel prave v lezanech kazdorocne pribyvaji a to nejsou zadni Vami vzpominani Ivani nekde na Ukrajine ci Rusku, ale tady u nas, v Cechach. Lezan na tu spravnou miru UVR 30x43,5. Podotykam! A vite proc? Pro svoji jednoduchost vcelareni, zadne nastavky, vse v jedne rovine, jen se to naucit, jako ridit to auto a nemyslet na razeni u manualni prevodovky (Vase slova) dnes spousta lidi jede na ,,automat,, prida plyn a ono to nejak jede…udelejte si nekdy cas a pojedme spolecne k Juranovym ci Alexovi, at vidite v praxi, jak se v tom vcelari a ze nemusi nikdo, kdo nezvedne 13 kilo nutne koncit se vcelarenim 😊, a apropo, Jarda Juran ma i klasicke nastavkove uly a ta dížka od jeho ,,kravicek,, ho setsakra zajima, zdravotni peci o sva vcelstva se venuje ukazkove 👍
A jeste poznamky k UVR- kdyby patril tenhle ramek do stredoveku, myslite, ze by ho treba velke firmy jako napr. Lyson ci Burnat nebo i jini vyrobci stale vyrabeli a uz davno nezastavili jeho produkci? Jen tema k zamysleni.
Cim vice nad tim premyslim, tim vice se ujistuji, ze jdu a nejen ja, ale vsichni ti priznivci UVR nejen tady na foru, spravnym smerem. (A urcite nejen proto, ze se mi misionarska poloha treba vubec nelibi 😃)
Vite proc Kozina? To byl taky takovej rebel 😊
Dobrou noc a diky za Vase slova a Vas cas 👍