Aktuálně: 2 764 inzerátů261 504 diskuzních příspěvků19 167 uživatelů

Dokrmování u andulek

anonymní (neregistrovaný) 15.05.2012, 22:27:04 xxx.xxx.252.23
Dobrý den, nic nevím o dokrmováni tak bych se vás chtěla zeptat. Jaká by měla být směs ? V čem by měli být ? Jak často je krmit ? Za odpověd děkuji.
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 05:17:44 xxx.xxx.143.249
Dobrý den,směs nejlépe kupovaná a intenzita krmení se určuje dle stáří zvířete.
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 09:27:05 xxx.xxx.174.89
O dokrmování toho tady bylo napsáno už plno, zkuste pohledat v diskusi. Z vlastní zkušenosti vím, že to vůbec není žádná legrace a dobrovolně bych do toho bez potřebného vybavení nikdy nešla. V kostce: 1/ krmnou směs je třeba koupit např. Nutribird, Kaytee..při krmení je nutné dodržovat správnou teplotu krmné směsi. CHladnější směs mládě nepřijímá a při teplejší hrozí popálení volátka a následuje úhyn mláděte. 2/ měli by být v odchovně/inkubátoru nebo někde kde můžete udržet a regulovat teplotu a vlhkost, což jde v improvizovaných podmínkách velice těžko /též vlastní zkušenost/ 3/holátka musíte krmit každé dvě hodiny ve dne i v noci. S věkem mláděte se interval postupně prodlužuje.
Smíšek (neregistrovaný) 16.05.2012, 16:12:59 xxx.xxx.26.62
Jen bych ještě dodal, pokud chcete andulku, nemusíte ji dokrmovat od malinka. Když si ji vezmete větší asi tak 10 dnů před opuštěním budky, postačí vám krabička a odpadne krmení v noci, ale i tak budete muset krmit 4 - 5x Směs si můžete připravit doma, ale jednoduší je si ji koupit.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 21:29:29 xxx.xxx.252.23
Děkuji za odpověď, dokrmovala jsem mládě andulky i korelu, ale to už byly celkem velké tak jsem se chtěla zeptat a domácí směs se děla jak ?
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 22:05:53 xxx.xxx.174.89
S domácí směsí bych neexperimentovala.....
anonymní (neregistrovaný) 18.05.2012, 14:56:25 xxx.xxx.55.235
Proč se ptáte na domácí směs, když je ve specializovaných obchodech k dostání směs originální, pro dokrmování papoušků. V případě doma dělaných náhražek můžete z neznalosti způsobit papouškovi vleklý zánět střev a žaludku s fatálními následky.
Smíšek (neregistrovaný) 18.05.2012, 20:49:28 xxx.xxx.26.62
recept na nakrmení mláděte : natvrdo uvařené vejce, rýži, ovesné vločky,rohlík, piškot, mrkev, jablko,banán, šť.z pomeranče, med - to je takové provizórium. Samozřejmě, že si to můžete upravit, přidat nějaké ovoce nebo něco ubrat ap. ale dokrmovací směs je ideální, přidáte vodu a krmíte. Toto musíte připravovat v malém množství protože se vám to začne kazit a potom tomu prtěti spíše ublížíte.
anonymní (neregistrovaný) 18.05.2012, 21:35:36 xxx.xxx.56.56
Hlavně tady dávejte zaručený recept na krmení mláďat, aby to těm neználkům všechno pochcípalo. Ale to už je každého věc jestli koupí originál a nebo bude jednodenní mládě ládovat vajíčkem.
Smíšek (neregistrovaný) 18.05.2012, 22:09:47 xxx.xxx.26.62
Já nepíši zaručený, je to na dobu než si zajistí dokrm.směs, varuji před přípravou většího množství a doporučuji kupovanou směs
anonymní (neregistrovaný) 19.05.2012, 09:59:37 xxx.xxx.174.89
Jak píše Smíšek výroba domácí směsi je *provizorium* pokud se stane něco a mláďatům jde bez nakrmení o holý život. Představte si, že !!!denně!!! vaříte vejce, rýži, ovesné vločky scháníte ovoce, piškoty, med.....a to všechno aby pak důdladně mixujete, aby holátko pozřelo zhruba kávovou lžičku této směsi :-) Zbytek můžete druhý den vyklopit, protože pak už je pro mládě nebezpečená a začít směle nanovo :-DDD To vše s nejistým výsledkem. Není jednodušší si dokrmovačku koupit? Podle mě určitě!
anonymní (neregistrovaný) 19.05.2012, 10:11:31 xxx.xxx.248.34
Přesně tak, domácí směs je provizorium, když jde mláděti o život. Já například použila dětskou výživu než mi z e- shopu došla dokrmovačka. Byla neděle a v našem městě dokrmovací směsi neprodávají.
anonymní (neregistrovaný) 06.06.2012, 17:47:27 xxx.xxx.252.23
Dobrý den už jsem jsi koupila nutribird A21, ale je tam blbě vytísknutý návod a nejde to přečíst je tam něco důležitého ? Jinak musela jsem jsi ho koupit korely mi den po dnu umírají :(
anonymní (neregistrovaný) 06.06.2012, 19:16:09 xxx.xxx.74.6
Máte s dokrmovaným nejaké skúsenosti ? Neviem čo máte na mysli, je tam krmný návod. zarábajte zmes asi takto - do pohára s teplou vodou do 40°C pridávajte dokrmovačku a miešajte na konzistenciu akú mladé potrebujú. Pre menšie redšiu a pre väčšie hustejšiu kašičku.Finálna zmes by mala mať 38°C. Samozrejme pri kŕmení viacerých mláďat vám bude zmes vychladať, riešte to pohárom s teplou vodou, do ktorého ponárajte plné striekačky. Pozor na prehriatie ! Nech sa darí !
anonymní (neregistrovaný) 07.06.2012, 21:34:03 xxx.xxx.252.23
Děkuji, a jeden díl vody a směsi znamená co ?
Smíšek (neregistrovaný) 08.06.2012, 21:47:46 xxx.xxx.26.62
půl na půl. 1 : 1 Stejný díl vody i směsi
anonymní (neregistrovaný) 09.06.2012, 10:00:35 xxx.xxx.52.137
Asi se ptáci stávají pokusnými králíky, který co vydrží. Protože podle dotazů na dokrmování a podávání všelijakých míchanic je to hrůza. Lidi nemají s krmením papoušků žádné zkušenosti a pouštějí se do dokrmování. Napřed se naučte papoušky odchovávat pod rodičovským párem, aby vám to nechcípalo a pak se pouštějte do toho dalšího. To že odchováte jedno hnízdo mláďat ještě neznamená, že všemu rozumíte. Na některých dotazech je vidět, že nezvládáte základy držení a krmení dvou papoušků v kleci natož odchov mláďat. Píši to obecně a každý si může vzít z příspěvku to, co na něho patří. Ale všeobecně se mi zdá, podle dotazů v diskuzích, že jde chov ptáků od desti k pěti.
anonymní (neregistrovaný) 09.06.2012, 13:37:35 xxx.xxx.252.23
Děkuji :) Ne pro mě nejsou pokusnými králíky, ale když mi dá pára 8 mladých a to jedno nejmladší nemá plné vole a sotva se drží při životě tak mu chci pomoc ! Sestaveny páry mám parádně a mě do toho nic není, ale odchovávám toho dost mám od andulku až po mníška a jsem s chovem spokojena. Mám papoušky už 5 let a nikdy se mi nestalo, že by to nechali tak jsem jim jenom chtěla pomoc a rači jsem se poptala.
anonymní (neregistrovaný) 09.06.2012, 15:10:29 xxx.xxx.52.137
Po pěti letech chovu papoušků jste ještě netrefila na litaraturu o dokrmování? To je dost divné. Chovatelé se většinou zajímají o všechno co se v chovatelské literatuře objeví. I když to většinou v chovu nepotřebují. Já vím, že nikdy nebudu chovat velké ary, ale články jak dostat aru při líhnutí z vejce, pokud se nemůže vyklubat, mám teoreticky zmáknuté tak, že by mi prakticky nedělalo potíže se do toho ihned pustit. Proto se divím, že se ptáte po pěti letech chovu na dokrmování mláďat, čím a jak. Tuhle informaci získáte na každé větší výstavě, kde se mláďata, jako ukázka, dokrmují. Stačí jen projevit zájem dřív než se v chovu objeví problém.
anonymní (neregistrovaný) 09.06.2012, 15:15:05 xxx.xxx.52.137
Jinak se omlouvám za příspěvky, protože když vám nedojde ani co je jeden díl vody a jeden díl směsi, tak je to opravdu na pováženou a je zbytečné diskutovat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.