Aktuálně: 2 783 inzerátů261 416 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Mníšek šedý - vhodná volba?

Anonymní (neregistrovaný) 10.06.2020, 20:19:41 xxx.xxx.185.100

Zdravím,

vybírám si mezi dvouma papouškama - Mníšek šedý a Patagoncem.

Rád bych věděl od někoho kdo má zkušenosti s Mníškem protože podle všeho si zvykne na jednoho člověka a na ostatní útočí. Rád bych prosil odpověd zda je to pravda nebo ne, a taky jak výjde se pejskama,(naši psi neutočí spíš se bojí) žijeme v rodinném domě takže s místem problém není.

děkuji.

marsoun (neregistrovaný) 04.10.2020, 11:46:38 xxx.xxx.101.153

Mníšek je dobře vychovatelný papoušek a neměl by být problém jak s členy rodiny, tak s ostatními zvířaty, ale se psi to bude chtít opatrně zzáleží co je to za olemeno.

Aki (neregistrovaný) 01.01.2021, 17:51:14 xxx.xxx.172.5
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je dobrý nápad dát mniska sedyho ke korele? Třeba samičku mniska k samcoj korely?
Anonymní (neregistrovaný) 02.01.2025, 21:11:47 xxx.xxx.110.27

Máme mníška asi 5 let. Koupili jsme ho už tříletého. Ze začátku dost křičel,trochu mluvil,dělal různé zvuky,např. štěkal,protože tam kde byl,měli psa. Asi za dva týdny se zklidnil,nechal se i opatrně pohladit po hlavě,přes mříž klece. Ale pouze ode mě,manžela se bál. Pak se karta obrátila a teď je situace taková,že posedává manželovi na rameni,nebo přitisknutý k ruce. Třeba celý den. Já ještě pracuji,takže oni si dělají společnost. Papoušek ale už nemluví,jako dřív. Navíc je ve vztahu ke mě agresivní,nalétává na mě a bolestivě štípe,nejčastěji zrzadu do krku. Dost mi to vadí a nevím si s tím rady. S manželem není řeč,zavírat do klece ho nechce,že prý potřebuje volnost.A že prý si chrání teritorium.  Podotýkám,že o klec pečuji já,protože manžel to prostě ignoruje. Ráda bych věděla,jak si poradit alespoň s tou ptačí agresí dřív,než otevřu dokořán okno!

zjarda
zjarda správce
02.01.2025, 22:45:37 xxx.xxx.139.178

…s tou ptačí agresí dřív,než otevřu dokořán okno!

Zdravím, no tohle by bylo dost nelidské a drastické! Ano je jasné, že máte problém na který jste sama, bohužel. Nechápu manžela, že odmítá pomoci a je mu jedno, že Vy trpíte! Měl by si uvědomit, že žádný papoušek nemůže mít celý byt za své teritorium! Musí mu stačit jeho klec a tu si může “chránit”. Když na Vás nalétá a štípe, tak buďte rychlejší a normálně nastavte nebo se ožente proti jemu rukou nebo použijte s kuchyň.obrousků ten tvrdší střed, nenechte si to vůbec líbit! Nebo to může skončit i hůře, že přistane na tváři a budete mít po oku! Musí mít výchovu, musí vědět hranice stejně jako pes. Nevěřte na ty bludy jako jsou - je to malý tvořeček, ono ho to přejde, nereagujte na štípání nebo kousání, nějaké to welfare atď. - prostě něco udělá, tak musí následovat “trest”. Tím je ovšem myšleno - zvýšení hlasu, zvednutí ukazováčku, zavření do klece a nevšímat si ho. Vím o případech, kdy majitel přišel o kus ucha, druhý zas o půlku nosa a já osobně jsem musel jít na zašití ucha a to nepočítám kousance do rukou, prstů, krku, lící, palců u noh… Jsem chovatelem hodně let a měl jsem různé druhy i velké i z přímo z importu, ale nikdy jsem tolik kousanců od nich neměl jako od těch krotkých! Zkoušel jsem toho po dobrém už vážně dost a čekal, že to bude lepší, ale nebylo, takže za mě jednoznačně musí být výchova! Jo a ještě něco - nikdy neučte papouška sedat na hlavu nebo on to bere, že je víc než Vy! Tak doufám, že si s toho něco vemete a ti ostatní můžete mě kamenovat.  S pozdravem Zappe 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.