Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.01.2025, 07:14:17
V Sýrii operuje RF asi 10 let, oficiálně. A to je to, na co se furt ptám, esi jako i tam je RF špatná, nebo je to docela dobrý, ona podporuje Asada, i když si to půl planety nemyslí, teď bez něj to bude horší. No, takže RF teď odejde, už se balí… Francie tam operuje taky. A teď teda jakou tvář si zachovat, někde jsi můj kámoš, jinde nepřítel?
Tak uvidíme, co tam bude, teď si o tom něco čtu (poslouchám, díky za radu na čtení nahlas, to je pecka veliká), zatím se asi neví, ani mezinárodní pozorovatelé zatím upe nevědí, no tak co já můžu odhadovat…
Jinak nejvíc lidí odtam uteklo před 20 - 25 lety, to mám z první ruky, ale lid řeší migranty teď, no troufám si říct, že obyvatelé Damašku nejsou ti, na které Čech nadává, neb ani netuší, jak takový Syřan vypadá. A dál to taky tušit nebude. Byli to například studenti, vybouchla jim škola, dál studují medicínu v Neměcku např. a chodí do práce, uklízí a dělají pomocné práce v kuchyni, normální vysokoškolský život.
Tak já jdu zas dělat zdarma pro neziskovky, hezký víkend mějte. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.01.2025, 17:48:54
Dachau, Buchenwald a další a další koncentráky se nejspíš nějak mezinárodně připomínat nebudou neb Osvětim je taková vlajková loď koncentráků, proto se to dělá u něj. A že je osvododila RA bylo jen dílem náhody, bylo to prostě na trase. To není nenávist, jen konstatování faktu.
Dachau, Buchenwald a další a další koncentráky se nejspíš nějak mezinárodně připomínat nebudou neb Osvětim je taková vlajková loď koncentráků, proto se to dělá u něj. A že je osvododila RA bylo jen dílem náhody, bylo to prostě na trase. To není nenávist, jen konstatování faktu.
Dočkej času, jako husa klasu. (To vám netykám, to je přísloví). Však do dubna není tak daleko. Dílem náhody bylo i osvobození celého Polska? Taky bylo na trase. Osvobození Slovenska? Dukla?Ta už tak moc na trase nebyla.
Tak dobře, to, že se o sousedce říká, že mlátí svoje děti, ještě není důvod ji nepozvat na obecní dožínky, ale když bude sousedka veřejně mlátit svoje sousedy, tak ji na dožínky teda nepozvu.
A pokud budu mít pocit, že na těch řečech o mlácení dětí něco je, tak jí nabídnu pomoc a radu a nepůjdu jí hodit do okna cihlu.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.01.2025, 12:02:01
Otevrená válka mezi Ruskem a Ukrajinou začala v r.2014, po majdanu který měl otevřít cestu liberalnimu progresivismu na Ukrajinu. Je na vás jestli si o tom něco dohledáte nebo se necháte dál ohlupovat. Vše co k válce vedlo byl tlak ukrajinských nacionalistu na jiné menšiny, zejména ruské. Porušování lidských práv, zabíjení Rusů na území Ukrajiny a porušování minskych dohod vedlo k invazi Ruska. Psal o tom seznam info bylo i v ČT, samozřejmě ne dlouho..
N (neregistrovaný)31.01.2025, 13:06:06xxx.xxx.242.38
Vždycky když někde vznikne nějaký konflikt, jsou u toho extrémisti.🙂 Je jedno jestli islámští nebo nacističtí. Perfektně se hodí pro špinavou práci a při správné podpoře dokonale destabilizují region. Nechápu co je na tom k nepochopení? Bylo to aplikováno mnohokrát k dosažení politických cílů na mnoha místech. Ukrajina není ničím co by vybočovalo.