Aktuálně: 2 520 inzerátů266 757 diskuzních příspěvků19 247 uživatelů

O všem a o ničem :)

Saga
Saga 12.12.2025, 08:04:51 xxx.xxx.167.183

Zrzavci, ona má někde tajný čudlík, kterým se ovládá, ale já ho ještě nenašla…spíš mám pocit, že ona našla ten můj😄.

Jo a taky se musím pochlubit, včera jsem konzultovala s vet ten sarkoid, jen teda po fotkách a founu, ale je to na dobré cestě🙏! Už je tam finální takový měkký stroupek a ten až se vyloupne, tak doufám, že tam zas na mě nevykoukne nějaký překvápko, ale uvidím jen nudnou holou kůži🙏. Vet je spoko, tak snad už budeme mít chvíli klid!

kometa
kometa správce
12.12.2025, 08:53:29 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.12.2025, 19:34:31

Kone dnes vypili tolko vody, ze ma to zlahka znepokojilo, hm.

Tak jestli se u vás oteplilo stejně jako u nás…

Horsana
Horsana 12.12.2025, 13:27:24 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.12.2025, 06:11:22

Skrkavky= fenbendazol 10 mg/kg 5 dni po sebe

Male strongyly (cyatostomy) vratane larviciek, skrkavky, pasomnice = fenbendazol 10 mg/kg 5 dni po sebe a 6. den Equest Pramox, moxidectin by mal brat aj gasterofily v zaludku

Alebo iba Equest Pramox samotny, ak su problemom cyatostomy najma.

Alebo co ma Verun na obrazku, to je Bioveta produkt a u nas po tom kone hnackuju a maju koliky…takze ja Biovetu nepodavam.

Ci praziquantel zaberie voci pasomniciam- ktovie, casom uz stale menej a menej….

Horsana
Horsana 12.12.2025, 13:29:03 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.12.2025, 08:53:29

Uz je dost dlho teplo, pravda je, ze maju dobre seno teraz, top kvalitu namiesto sedeho priemeru.

Horsana
Horsana 12.12.2025, 13:30:52 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 10.12.2025, 17:27:59

Ma krasny kukuc a celkom brutalny podkus, ale Satana tam nikde nevidim 😉

Horsana
Horsana 12.12.2025, 13:39:40 xxx.xxx.17.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.12.2025, 07:50:12

Nebyl.

Ale vcera, ked som si lihala hladna spat som si povedala, ze uz na to nemam nervy a ze bud zhyniem, alebo si to s pajslom vydiskutujeme.

Takze som vstala, obliekla sa a sla si kupit kokosovu zmrzlinu v tegliku a kokosove trubicky.  Ale dala som si predtym nejake enzymy.

Zjedla som to a odvtedy je klud🤔

Sestra od vybratia zlcnika zaziva to iste, akurat teda ta vychudla na kostru uz, tak jej vcera nova mudra zmenila davku Pangrolu na 2 tbl 3x denne, tak ja beriem podobne. Ale rastlinne, na ktore som zabudla. A beriem ich od vcera. A zatial super!

Zrzavci
Zrzavci 12.12.2025, 14:36:13 xxx.xxx.226.6

Zjedla som to a odvtedy je klud🤔

Zmrzlina vyléčí šécko. Aji kocovinu, vytáhne to z břicha sajrajt. A co cola? ta by v takovém případku nepomohla? Hlavně, že je líp.

Horsana
Horsana 15.12.2025, 12:20:48 xxx.xxx.234.76
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.12.2025, 14:36:13

Cola nepomaha, no, teda, ako monodieta by mohla, nema tusim ziadny tuk 😂

Verun
Verun 15.12.2025, 20:51:46 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Cola nepomaha, no, teda, ako monodieta by mohla, nema tusim ziadny tuk 😂

Na gastritidu ledová a po lžičkách.ne že to glgáte po sklenkách a s rumem😂😎

Zrzavci
Zrzavci 16.12.2025, 10:07:30 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 15.12.2025, 20:51:46

…..ne že to glgáte po sklenkách a s rumem…..

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

ste vrah!

Verun
Verun 16.12.2025, 18:29:38 xxx.xxx.220.9
Zrzavci:

…..ne že to glgáte po sklenkách a s rumem…..

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

ste vrah!

Kuba libre… 😂😉

…a když se vánočně peče(ve velkým) , musíte se trochu na to připravit. Doporučuju vánoční svařák z Lidlu s jamajským rumem. Hned se peče líp, dudláte si u toho koledy a vůbec mi nevadí, že manžel leží na gauči , na kobyle jsem měsíc neseděla(jako každý vánoce, má prostě rekonvalescenční pauzu) spím 4 hoďky denně, dárky ještě nemám, pes se jenom válí  .… a dopňte  podle sebe. 

Vánoční svatá trojce

Obrázek
anekapace
anekapace 16.12.2025, 20:25:29 xxx.xxx.49.20

Ahoj všem, po půl roce se hlasime z Lovčiček. Proběhla nám drobná změna osazenstva - tříletý chlapec Gas změnil majitele. Kůň co nikdy neučinil špatný krok a jeho dobrá vůle je nezměrná dělá parťáka v zápřahu a pod sedlem. Majitel je začátečník co se opratí týče, mladý byl u mě v jednušce dvakrát - dva dny a den před prodejem, protože majitel chtěl, aby to valach zkusil…. No a drandí spolu jako velcí páni.

Já statečně redukovala, dokud jsem nejela ke kamarádům na kafe. A zase se to posr….lo.

Přivítejte Tonču, čtyřletou čmb, vítězku zkoušek tříletých. 

Aneb co si na Aliexpresu objednáš a co ti dojde.  

Ale kila jdou pomalu nahoru, kobyla se děsí všeho od podbřišníku dozadu - zadní nohy se nedávají, ve slabině za žebrem jsme našli bulku velikosti citronu - ale kobyla dojela od hříběte, postupně a začlenila do stáda a vše ostatní má čas. Bo slunce jsme už dvě neděle neviděli a tak na nic nemáme náladu. 

Obdivuji všechny, kteří s koňmi přiměřeně pracují celý tento nečas. Já je nechci vidět. Což se mi při té mlze daří. 

Do lesa chodíme když jsme zdraví a dá se.

Měla jsem na stáži čtyřletou SHP, akrobacie v kočáru, ve kterém byla zaučována, byly brutální… docela jsme to zvládly pořešit a s kobylou se domluvit. Stačilo vlastně ze země oprášit, kdo s kým hýbe. A kočár byla už jen třešnička. 

Šikanovat poníky mi tedy jde, ale kdo bude dělat beganku, to nevím. 😆 

Půlroční poňohuculka už přerostla mámu, chodí u vozu a na laně do terénu, ale má mozek Einsteina, bude s ní prdel. 😆❤️ 

To je tak ve zkratce vše. 

Zdravíme všechny, těšíme se na společné řádky. 

Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 16.12.2025, 20:46:30 xxx.xxx.49.20

Nový projekt - čtyřletá Tonča, čmb. Snad do lesa, snad do pole, snad do chovu. 

Snad zase vykvete. 

Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 16.12.2025, 20:56:09 xxx.xxx.49.20

No a stážistka, čtyřletá SHP na revýcvik nesmí chybět. 

Extrémně chytrá kobyla, citlivá, a bohužel už zmršená. Základy dostala dobré, pevné, ale ve voze katastrofální. U nás se to zvládlo. Už je u majitelů, na jaře ještě pomůžu oprášit a bude to parťák na celý život. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 16.12.2025, 21:05:59 xxx.xxx.49.20

Tříletý Gas - Norik. 

Můj mazánek, bohužel ve stádě to nedělalo dobrotu. Chlapci ano, ale bez kobyl, což je přes zimu potíž. A taky na něj nezbýval čas. 

A když se objevil kupec snů, bylo jasno. 

A zimní režim je daleko pohodlnější. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 17.12.2025, 05:59:41 xxx.xxx.198.226

aneka: máte to krásné, závidím, takového času na práci s tolika koníky! A krásné prostředí, určitě máte v okolí rovné terény na tahání. Já jsem si v pondělí zapřáhla do sulky, ale máme tady v podstatě jen dvě trasy podél potoka, které se dají nějak rozumně překlapat s vozíkem, vše ostatní je terén, po silnici kopce, po loukách a lesích kopce až krpály… Zase na vyjížďky a nadýchávání je to top 🙂

Ráda bych věděla, proč má ta stážistka SHP namotané postraňky na oji - měla taky problém s pohybem postraňků kolem zadních nohou? Nebo je to jen kvůli té akrobacii, aby si do toho pořád nestrkala nohy? Díky

anekapace
anekapace 17.12.2025, 07:21:54 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.12.2025, 05:59:41

Ahoj 🙂 sice jsme v ďouře, ale za sucha můžeme jezdit po lese, loukách, polních cestách bez omezení. Koně mám tahavé a kopce dávají, a když se vyškrábeme z dědiny, už je to ok. 

S ponicí byl problém. Majitelka ji otahala v kládě, hodiny chodili na opratích - fakt hezky naučené, zvládnuté základy. 

Pak se dala do kočáru v jednušce a začlo peklo. Zkusila se připřahat se starou kobylou majitelů, taky SHP, ale ani to nebyla dobrá volba. Kobyla se naučila kaprioly, svíce, kopala do oje, házela nohy přes pobočky a oj a bylo to dost na hovno. Stará se k ní přidala. 

Takže se vždy vypřáhlo a šlo domů. Byl u toho strach a nervozita majitelů, jeden visel na oprati, dva lidi u hlavy, jakmile kobyla vyrazila, narazila na udidlo. Odnaučila se tahat a jak je chytrá, byla  “hotová” v čím dál kratších intervalech .

Tak jsem si ji dovezla domů, že buď anebo. 

První co se dělalo, tak se dala vedle chlaďase k oji, jen ohlávka a capat. Tam jsem pochopila, že se kočáru nebojí. Ona si myslela, že když se zastaví, celý svět se přestane točit. 😆 No, nepřestal. Pochopila. Totéž v lese - chodila vedle koně. Nebojí se ničeho za zadkem. Jen je to mršatka přechytralá.

Ve voze se naučila nasírat o pobočky - jakmile se capalo a ona se začala nudit, opírala se prdelí o pobočky a ojky a kopala do nich. 

Tak jsme jí je sebrali a bylo to lepší, hledala marně. 😂 Ale vše podstatné se řešilo na lonzi a ze země. Dynamické lonzovani, dvě minuty před každým zapřaženim, kdy musela pobrat, kdo hýbe jejíma nohama. Hodně uvolnění, žádné nasrání ani zadržování napětí - u mě. Velká škola pro nerváka, jakým jsem. 

A funguje to.

Ale one se ničeho nebála, jen jí to nedávalo smysl a vytvořila vzorec, který se přepsal. 

Obrázek
Buggyra
Buggyra 17.12.2025, 08:12:00 xxx.xxx.198.226

Chápu, tak to jo, to je šikovné 🙂 Já se děsím toho, co podělám, až někdy jednou ty naše zapřáhnu k ojím. Ale mám na to tajný plán, nejprv budou tahat jen ty oje, v těch se můžou stavět třeba až na Měsíc, když budou chtít (viděla jsem dost hrůzostrašných videí na youtube, kde to vyloženě zavánělo krchovem) 😀 Ale oni nemají zlého vyčůraného úmyslu. No, na opratích s nimi zatím nechodím, to bych měla pořešit, achjo, jen ten čas, kde brát a nekrást… ☹️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.