My jsme až na výstavě zjistili, že má hříbě vydřenou plec, naštěstí ne moc…
Taky jsme tak nějak mimochodem při tréninku dětí, když se kolem nás šmrdolil stařík, zjistili, že má zadní nohu staroch celou nateklou a zevnitř metatarsu má rycnuto a musela mu z toho pěkně crčet krev… v době nálezu to už bylo zaschlé, ale krev pořád krásně řvavě červená… Musím si vzpomenout mu to zkontrolovat, aby se mu to nezanítilo…
Dnes jsou to už tři roky (WTF???), kdy jsme byli s morgánětem na Day of the Morgan Horse v Německu. To byla tenkrát krásná akce, vůbec nechápu, jak ten čas letí….
No, toho se taky děsím u těch bělonohých koní… Naštěstí přední má bílé jen jeden, a ten je má dost chlupaté. Snad to pomůže. Opalovací krémy jsou v dnešní době pěkně drahé.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.08.2026, 12:37:10
No… u nás jak chovají painty tak tady se precizně chodilo a trhala se třezalka, takže ťuk ťuk… a ani podlomy letos neřeším - ale raději bych řešila podlomy než kritické sucho 🙈
vzpomněla jsem si na heslo, tak už zase přihlášená 🙂
Kdyby chtěl někdo zadáčo “tarpana” (předci polští konici), dejte vědět… Vím o “chovu” (loženo nadivoko v pohraničí v zemi nikoho), který se před zimou bude likvidovat (forma likvidace ještě není jistá…). Koně neosahaní, bez dokladů, viděli zdálky traktor, prostě mustangové.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.08.2026, 12:14:50
Tohle jsem řešila kdysi u Zrzíka (mnohem horší) a nakonec pomohly až ATB v kombinaci s mechanickou ochranou před sluncem. Jinak před tím jsem se s tím trápila 4 měsíce a bez výsledku.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 14.08.2026, 13:29:14
a nakonec pomohly až ATB
Kamarádka (pracuje jako dojička) kdysi nakradla pro mou kobylu aplikátory do vemene - taky pomohly. A jiná kamarádka vyrobila domácí konopnou mast, kterou jsem mazala poté.
Tohle jsem řešila kdysi u Zrzíka (mnohem horší) a nakonec pomohly až ATB v kombinaci s mechanickou ochranou před sluncem. Jinak před tím jsem se s tím trápila 4 měsíce a bez výsledku.
JJ už to kdysi měla přes půl roku, teď se to zase objevilo …. minule jsem to dávala za vinu pravděpodobně jeteli zvrhlému. ..
zatím to mažu betadinou, na den je doma, ven chodí na noc, nějaké to slunko mezitím je, kamaše má/nemá, dneska jí je pojedu večer nandat .
můžu to i dle veta stříknout stříbrem, mám i pederipru, framycoin…. škoda že jsem rozdala belogent(mám už jen beloderm)🙄 …hlavně krytí před slunkem, uvidíme. Mluvil i o změně imunity , jak je březí….
Kamarádka (pracuje jako dojička) kdysi nakradla pro mou kobylu aplikátory do vemene - taky pomohly. A jiná kamarádka vyrobila domácí konopnou mast, kterou jsem mazala poté.
tetra delta, už jsem jí taky kdysi používala , směs širokospektrých ATB a kortikoidu…jen jestli je k sehnání/ jestli se vyrábí, ono se teď s ATB šetří- rezistence, musím si počíhat na mladou sousedku vetku(nedávné zjištění) , až bude venčit a dát jí seznam, co potřebuju…