Hele a koně nemají v boxe , výběhu k dispozici seno ? myslím, že z normální travní řezanky (bojínková ve vašem případě, bojínek má i malou inzulinovou odezvu) by se neměl kůň ucpat, pokud jí nehltá. Ono i když jsem si říkala, proč by měl mít rekre koník vředy(jako ten Lenacie) ? To už je to opravdu taková “nákaza”, že to postihne kde koho nebo opravdu chyba v managementu (dlouhá přestávka bez objemu, málo objemu)
nebo vám koník špatně kouše, mladý věk= zuby, čepičky mléčných zubů na trvalých stoličkách….
travní řezanky bych se nezbavovala, po hrsti do krmení, ale mě to kobyla kouše dobře… jek jsem psala výše, v každým krmení teď najdete přimíchaný seno, senné granule, vojtěškové granule(granule si můžu koupit extra zvlášť dávat do krmení sama a ne je kupovat v drahém müsli, kde hledám jiné složky než objem a balast) … holky ze stáje berou z equikrmiva(koukněte na obrázky)
Mně čeká po dvou a půl letech přesun. Trápí mě to už dlouho, ale letos přišly nějaké věci, které prostě to rozhodování urychlily. Koně u nás rozhodně netrpí, ale nějak se rozcházíme ve filosofii. Novou stáj neznám, ale viděla jsem toho rak a z toho, co bylo k mání, to bylo to nejlepší. Kůň bude dál a ve stáji neznámé. Kdo je dobrý, má plno a neinzeruje anebo kvůli senu letos vůbec nebere.