Horsano, dnes a zítra Betliar, zítra večer Gálová. Jsme na dosah 🤣🤣🤣🤣
Jak se má Zrzík v novém domově?
Horsano, dnes a zítra Betliar, zítra večer Gálová. Jsme na dosah 🤣🤣🤣🤣
Jak se má Zrzík v novém domově?
Ano, ano, HORSANOOOO, JAK SE MÁ NÁŠ MILOUŠ DRZEK ZRZEK ?
JanaJanaJanaJana - užijte si to tam.
Děcka, nemáte náhodou niekto tip na ustajnenie 24/7, kde keď nie je tráva, bude seno, kde majú pevné prístrechy pre kone dostatočne veľké, kde nemajú bahno všade a je to dostupné tak do hodiny z hranice Praha-Západ, smer Kladno, Louny, Beroun, Ústí?
Arboro, napište mi do zprávy, pokud chcete, klidně to s Vámi proberu, je to plus mínus můj rajon….
Ale za mne to teď bylo velmi aktuální, podobné parametry, akorát nemusím teda bez trávy a letos je to mazec. Kdo je soudný, nebere, i kdyby místo měl. Za mne tak od boku bych zkusila Jojo ranch Beroun, vlastní zkušenost nemám, ale vím, že mají pískové padocky, pak vím, že jedna známá má koně po schvácení někde myslím Zadní Třebaň a že treky pro poníky měla Kateřina Šťastná ve Všenorech. Pak vím ještě o jednom treku u Rakovníka, Kalivody.
To je tak, co mě teď rychle napadá.
Prosím máte někdo zkušenost někdo s ustájením, kde je dostatek pastvy (velká pastvina) i kvalitního sena, ale nepodává se jádro ani přes zimu? Řeším kvůli minerálce. Víte, že mám mladého (10 let) rustikálního koně, ale teď dostává každý den hrst müsli a minerálku PE. Od září se ale stěhujeme, kde se nekyblíčkuje. Zatím tam nikoho neznám, takže bude kyblíček jen na mojí návštěvě - počítám, že to budu zvládat 3 - 4x týdně. Nebude mít kůň nedostatek minerálů? Samozřejmě po zimě radši nechám udělat krve. Zajímala by mě ale Vaše zkušenost, vím, že takhle to má řada pastvin.
bude kyblíček 3 - 4x týdně.
Za mě to bude ohledně běžné minerálky stačit. V létě by to asi chtělo solný liz k dispozici pořád - přece jenom se všichni víc potíme.
Liz je tam pořád, několik druhů, případně bych dokoupila do placu - to už je ten nejmenší náklad…..
Děkuju.
Liz je tam pořád, několik druhů,
V tom případě nevidím žádný problém. Bylo by fajn pozjišťovat, o jaké přesné lizy se jedná - zase, ať něco nepředávkujete nebo zbytečně nekrmíte.
Dnes odpoledne zemřel Cipísek…..v sobotu i v neděli jsme spolu byli na procházce, byl úplně v pohodě. Ještě dnes v půl čtvrté stál ve výběhu, viděly ho děvčata od ostatních koní. V půl šestý ho našel ustajovatel bez známek života 😢
Tak to je šok. Taky to znám. Blesk z čistého nebe, kdy to člověk vůbec nečeká.
Aluško, je mi to moc líto, ani nevím, co pořádně napsat, těžko nalézt slova útěchy. Držte se…😢
obřík Cipísek … Je mi to líto. Po bílé Lindě další smutná zpráva
😔🌈🐎
Aluško…upřímnou soustrast. Tohle je fakt ztráta, co na to víc říct. Alespoň jste mi nakonec zajistila ten zbytek života důstojný.
To je mi moc líto, upřímnou soustrast.
Já mám taky veselou, v neděli před našimi závůdky jsem pustila koně dohromady s poníky, tak velké veselí a lítání, jako vždy (aspoň se před závůdky opracují), ale bohužel během té taškařice si plnokrevník podle veta zřejmě natrhnul sval (nebo nějakou cévu…) a pod levým loktem vedle hrudní kosti krásný hematom velikosti čtvrtky chleba. Chudák ani stát rovně nemohl, jak ho to bolelo. Včera už to měl vstřebané minimálně ze dvou třetin, už s koňmi pobíhal, sice ještě křivě, ale hlava ho honí, nedá si říct… No, tuhle neděli jsem chtěla na závody, tak jsem si to v duchu odpískala, veterinář řekl, že se to může “hojit” (to viditelné) i 14 dní. Tak to vypadá, že otok zmizí do zítřka nejpozději, ale bůh ví, co je v těch měkkých tkáních pod tím, nebudu riskovat.
Já se v první chvíli lekla, že má tříštivě zlomené žebro nebo loket nebo něco, fakt to vypadalo děsivě, samozřejmě fotku nemám, protože to mě teda ani nenapadlo, a zrovna by to byla pěkná učebnicová, co si koně můžou vyvést…
A ještě opatrně možná dobrá zpráva: vypadá to, že u černého sarkoidy zmizely. V průběhu léta, samy. Já jsem mu mezitím koupila Immuneregen (jsou v tom schovaný růžový perly nebo diamantíky, hádám podle ceny), tak ho teď s nadějí prokrmuju (usýpnu vždycky kousek i staříkovi), a tiše doufám, abych to nezakřikla, že snad máme ohromné štěstí… tfuj tfuj tfuj.
Upřímnou soustrast, je mi to moc líto 😢
Dneska na nás trenérka zapomněla 😅 takže jsme šli zase sami
Coooze, tak to som pretento, ou.
Mala som sice sluzbu, ale…
Galova je super, ze?
Vecer napisem!