Dobrý den, chci se zeptat kde berete piliny do boxu pod koně. A jestli lpíte na tom, aby byly bezprašené, díky.
Piliny do boxu
Nelpíme. Bereme kde se dá, neb poptávka je fakt velká, v okolí je fůra stájí.
Od truhláře a je mi celkem jedno, co mi dá za materiál 🙂 Velké kusy dřeva a kůry vyhážu, když náhodou jsou třísky, tak podle velikosti…
20.01.2026, 13:06:06 xxx.xxx.224.101
Anonymní:Dobrý den, chci se zeptat kde berete piliny do boxu pod koně. A jestli lpíte na tom, aby byly bezprašené, díky.
Viz výše. Bereme, kde se dá. A bezprašné piliny neexistujou. Proto jsou lepší hobliny.
Holky co mají u nás ve stáji piliny si je na boxe kropí.
Mají je i dušní koně. Ustájko s pilinama je dražší. Dříve to byl odpad,teď je to “byznys”.delaji se z toho brikety do kamen.
Pila(katr)zpracování kmenů stromů,truhlárna.
07.08.2026, 09:03:02 xxx.xxx.147.163
Za mě je ideál dolů piliny, navrch sláma. Pak se nemusí kropit.
kometa:Za mě je ideál dolů piliny, navrch sláma. Pak se nemusí kropit.
jj, ale kdo by to kydal…to je očistec.
07.08.2026, 09:08:06 xxx.xxx.147.163
Já klidně. Takových koleček jsem vyvozila…
Ano, samotné piliny se kydají líp, o tom žádná. Ale z hlediska komfortu pro koně je ta kombinace za mě nejlepší.
Vysvětluje to ustajovateli,že si chcete dát na box pod koně tuto kombinaci😂…aby strávil půl hodiny na kydání toho boxu(máme velké boxy) A to vím,o čem mluvím,mám tento měsíc odkydano 30 boxů a myslím,že nekončíme .Teď už tam není takto nastlaný,ale ze zdravotních důvodů koní byly. Taky by se mi to líbilo….ale to pak každému. Ve stáji je 25+ koní(kravín)…..asi k 95
No… u nás to majitele stáje co mají koně které nechtějí mít na slámě už nakrklo a pořídili granofyt… prej pořizovačka strašná, ale údržba potom úplně super
08.08.2026, 20:30:32 xxx.xxx.147.163
Vysvětluje to ustajovateli,že si chcete dát na box pod koně tuto kombinaci
Já nemusím, on to tak dělá od vždycky 😉 Ale je to malá rodinná stáj (momentálně 7,5 koně) a od jara do podzimu jsou koně přes noc na boxe jen při nepříznivém počasí, které pár dní trvá (myšleno deštivo). Což poslední dobou jaksi nehrozí 😢
08.08.2026, 20:32:17 xxx.xxx.147.163
ale údržba potom úplně super
Ano, jedna kamarádka si ho nemůže vynachválit. Ale mně se to subjektivně a pocitově prostě nelíbí.
Však jo, proto je fůra dalších alternativ.