Jop, toto je vyborna pripomienka!
Jop, toto je vyborna pripomienka!
🙂
My ale ziadame graficke znazornenie 😏
Podívejte se do těch očí - ta velká je bezpochyby převtělené dobro. Ta malá? Co dodat? To je prostě satanistka a už jí to nikdy nikdo neodpáře 😄. Já vím, že ona ví, co si myslím…😄
ta první je šibalka-tu afinu nabok…a ta druhá má teda zvláštní “obličej”-pohled….škraně…rozčepýřená hříva….
Totéž říkala i vetka, že u nás už není co kde sebrat. Jsme na minimu, za které už nelze jít, a jedinou a poslední součástí je pohyb. Na to se teď nezmůžu, aktuálně jsem sama ráda, že chodím a dolezu, kam mám. Ale to samozřejmě není na furt a zima teprve začala, tže v tomhle nejsem takový pesimista. A taky nás čeká fyzioterapeutka, to také hodně napoví 👍.
Bobčo, to jsem jí ulízla já 😊 oni cobové jsou rousnatí a hřívnatí, do očí jim není vidět a ona je má tak hodné, ráda se do nich dívám. Ta malá je prostě čertice, prostě minisatan😀
Ta malá je prostě čertice, prostě minisatan
Kamarádka měla takovou podobnou ponici - říkala jsem jí malá, hnědá, vzteklá. Kamarádka souhlasila.
Horsana:Oj, minulu zimu, ked pred Vianocami priviezli Nehu na kliniku zomriet, tak z tej skrkavky liezli.
Ma cca 26 rokov a nelieceny Cushing urobil svoje.A neexistujuci odcervovaci program.
A samozrejme chovatelia a zial ani veti nechapu, ze je pri skrkavkach potrebna fenbendazolova kura.
A 10 mg/kg, nie 7,5. A pasta je ciachovana na 7,5 mg, takze to treba prepocitat.
Toto pisem iba zo zotrvacnosti, 99 % ludi da hocaku pastu a su spokojni, ze maju odcervene. A tu pastu im ponukne vet, lebo je akcia 3+1 zdarma…
Horsano nechcete nám to přepočítat, prosím prosím, koukám jako kocourek ze Šreka…já jsem na matematiku hodně slabá… jsou i pasty přímo s 10% nebo granulát nebo suspenze…
já prostě vzala 5 past a do kobyly každý den jednu celou nacpala… ( dle článku z Veterinářství 7,5 –10 mg/kg ž.hm./1x denně po dobu pěti po sobě následujících dnů) na kila nehraju, pastu dám vždy celou, většinou mám pastu na 700kg ,( na encystované larvy)
Tak jestli nemáte begany, tak jedna pasta na koně by měla být dostačující.
Ale třeba mě Horsana opraví.
Když nemrzne, máčím i tu kombinaci seno/sláma 😀
Tož tak Equest Pramox tradiční výpadek u dodavatele, takže bude Equimax, který má podle všeho podobné účinné látky. Snad ty střečky tím tedy podchytíme. Jak škrkny, to nevím, no můžu pouvažovat ještě o fenbendazolu někde v předjaří.
Horsano nechcete nám to přepočítat, prosím prosím, koukám jako kocourek ze Šreka…
7,5 mg na kg v balení na 700 kg znamená obsah účinné látky v balení 7,5 mg x 700 = 5250 mg. Když to chceme dát v dávkování 10 mg/kg, tak 5250/10 = 525 kg na jednu pastu.
Dámička vypadá jak pokladní na nádraží: "Tak kam to bude panstvo? A ať to vodsejpá!!"
😄
Pokladní na nádraží😄 nene 😄, to se řééknéé todlecto😄!
Ak ma kobyla nejakych 550 kg, malo by to stacit.
Tuto kuru ja vzdy koncim Equestom na 6.den.
Buggyra- NIE, EQUIMAX NIE JE PODOBNY EQUESTU, OBSAHUJE IVERMEKTIN +Praziquantel.
Na strecky ok, na skrkavky a encystovane larvicky malych strongylov takmer neucinny. Co neznamena, ze nejake nevyjdu. Ale larvicky potom maju party…
Ale, co som obcas videla, sem tam nejaky vet bez zavahania da konovi 2-3 nasobok, nez kon vazi (hlavne zriebata) a z kona lezu lopaty patazitov. Ono tie pasty su bezpecne, predavkovat je tazke.
Fenbendazol pri skrkavkach aj preto, ze hynu tak, ze sa vystru, cim sa znizuje sanca, ze upchaju tenke crevo.
Dnes som mala nejaku koliku, myslela som, ze mi je koniec, ratat sa mi velmi nechce, ospravedlnujem sa.
Kone dnes vypili tolko vody, ze ma to zlahka znepokojilo, hm.
Vytahali mi na dvor plachty aj hadicu, taka som bola zuriva, ze mi na chvilu aj kolika polavila.
Uz mam prenosny zdroj, takze mozu trpiet tam, ked sa nudia.
Ale kedy to ohradim, to neviem, chcelo by to uz funkcne travenie, moje. A vsetci varia, pecu a ja sa na to musim pozerat 😢
A foxinka mi ukradla topanku, nasla som ju iba preto, ze ma reflexne prvky 🤭
Foxinky mi kradou masky proti mouchám z pastviny.kdyz si je tam kobyla odloží.a já je nestihnu najít včas.nebo je aspoň pochčijou.to je pak maska na vyhození.
Jj myslím že tenkrát jsem zakončila fenbendazolovou kúru moxidectinem.
Kdo si o odčervení něco načte ví,ze předávkovat je těžké.poddavkovat způsobuje rezistenci…
Furt mám nějakou pastu doma..ale jsem majitel jen jednoho koně…. jednoduché.
No jo, co už, tak po jak dlouhé době (mám to už doma, to odčervovadlo) mám dát ten fenbendazol? Nebo můžu přikoupit hříběti ten, jedno balení, hříbě má 400 kg, tak můžu do něj mrsknout tu pastu celou (kdo ví, jestli mi to taky celé sežere, žejo)…
Stejně musím čekat na mrazy a ty budou zase až po Vánocích hádám.
Saga:Podívejte se do těch očí - ta velká je bezpochyby převtělené dobro. Ta malá? Co dodat? To je prostě satanistka a už jí to nikdy nikdo neodpáře 😄. Já vím, že ona ví, co si myslím…😄
PO-MOCT! Ta svíň poníková, jak koukááá! 😀 😀 to prostě mluví samo za sebe, k tomu fakt není co dodávat. Oni jim prostě něco vmontovávají všem do softwéra někde nahoře. Jehehééééé, hehehééé, pomoct, se tady směju nahlas. Já bych ji tak pomudlala. A stračenka - to je na pusu na čelíčko, jak je něžná.
Horsano - ať je brzo líp. Lékař byl?