Aktuálně: 2 315 inzerátů289 657 diskuzních příspěvků20 907 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:29:25 xxx.xxx.17.202

To funguje nasledovne: Neha otvori haspru. Potom Gustav povytahuje veci a zvysok uz dokona Líška.

Pred 8 mesiacmi tam totiz Neha ulupila musli. Co keby tam zas nejake boli? 🤔

Ale neboli, zato hojne zdravotnickeho materialu. Vytiahli kazdu jednu kanylu, gazu, liekovku, semienka, vsetko. Po jednom. 

Ked som to zbierala, tak pouzitelne veci som davala do krabice. No a Líška to zas vyberala von. A do toho zhora vsetko sledoval Fox 😂

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:45:20 xxx.xxx.17.202

Nuz, listicka je lisiak. A ocurava kricky ako pes. Aj sa hra ako pes.

Dnes som prisla skor, stretli sa dolu s mackou. Macka odisla, ale okrem neistych pohladov ani jeden z nich nic nerobil, ziadne jezenie, sycanie, klopenie usi bebolo. Ale nestihla som to natocit.

Fox ohrdol tuniakom, lebo rastlinne oleje su fuuuj a salamku si potom vacsinou zahrabal.

A tak sme spolu potom sli stavat ohradnik.

V tej tichej spolocnosti toho zvlastneho tvora som sa citila uzasne. Je to velmi jedinecny zazitok a ja si ho patricne vychutnavam. Fox dostava jest iba dolu, takze “pracovat” so mnou chodi dobrovolne, nemam vo vrecku mnamky, ani nic podobne. Ked ho to prestalo bavit, schulil sa na takom malom vrsku do klbka a lezal, kym som sa k nemu nedostala s noznicami na konare, to sa prisiel pozriet, co robim a zase si tam nieco nural.

Je taky tichucky, ako Zlata hodinka. Tichulinky maly spolocnik.

A ja si myslim, ze je to uzasne ❤️

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:59:55 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.12.2025, 18:02:26

Delali tam bordel 😂😂😂😂

Daja
Daja 23.12.2025, 04:15:20 xxx:xxx.33d3:9d6b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.12.2025, 20:51:23

Děkuji za příjemné ráno a ano je to fantastické, Fox nemá chybu, to je tak úžasné zvíře a hlavně je příjemné, že ho můžete pozorovat👍.

bassrock
bassrock 23.12.2025, 11:42:44 xxx.xxx.251.2

Horsano, díky za videa!

Fox je úžasný, ty jeho oči a pohyb a vůbec celý … 😍

Jinak jsem se upřímně zasmála při popisu útěku i systému rabování, jo vím, že to pro tebe není moc úsměvné, ale nám tady vždycky rozzáříš den 😂

bassrock
bassrock 23.12.2025, 11:44:51 xxx.xxx.251.2

Přeji všem zde krásné a klidné Vánoce a ten další rok 2026 nejlépe celý bez koňských vymyšleností typu kulhání, kašlání, kolika apod. 

Protože pak už jde všechno 😉

Horsana
Horsana 23.12.2025, 15:14:30 xxx.xxx.234.245
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 23.12.2025, 04:15:20

Ano, som rada, ze mi to dovoli 🥰

Chcela by som vyskusat, ci by siel so mnou aj vyssie.

Horsana
Horsana 23.12.2025, 15:16:44 xxx.xxx.234.245
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 23.12.2025, 11:42:44

No, kym nie su na hlavnej ceste, alebo na trati, ked prave prechadza rychlik Gemeran, je to ok.

Aspon vypustili paru a ze jej mali dost 😉

A vzdy musim Nehu tajne obdivovat, ako so mnou dokaze vydrbat, zas a znova, mrcina stara 😂

Verun
Verun 24.12.2025, 01:30:33 xxx.xxx.220.9
bassrock:

Přeji všem zde krásné a klidné Vánoce a ten další rok 2026 nejlépe celý bez koňských vymyšleností typu kulhání, kašlání, kolika apod. 

Protože pak už jde všechno 😉

Teď jsem trávila zase několik hodin na stáji….změna počasí…moje a kámošky kobyla bolení břicha….dostaly enteromulgat , a viditelně se jim ulevilo…břicho moje kobyla měla bez zvuků.ty se postupně začaly ozývat…na obou stranách…Zítra jdu do práce.snad  bude klid…všechno jsem dodelávala pak…vánočka.ryba.polivka.stromek… 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.12.2025, 13:39:50 xxx:xxx.ba47:4d1

Verun! Tyhle chvíle jsou masakr a přijdou vždy, když je nejmíň potřebujete! Optarujte se Vy i kobyla a tuk ťuk, ať je to všechno v pořádku….

Verun
Verun 24.12.2025, 18:01:31 xxx.xxx.116.186
JanaJanaJanaJana:

Verun! Tyhle chvíle jsou masakr a přijdou vždy, když je nejmíň potřebujete! Optarujte se Vy i kobyla a tuk ťuk, ať je to všechno v pořádku….

Jj.byla jsem se ve stáji podívat ještě v osum  večer . Vypadala  už o.k.   ale když najdete ležícího koně v ohradě a svátek na  krku vidíte hned černě.,kdo by mohl (vet)kdyby něco…jednou jsem ho sundala i z posedu.hodny je. 😁

Horsana
Horsana 24.12.2025, 18:17:03 xxx.xxx.17.202

Verun, tak snad len mala krcovka, drzim palce!

Vsetkym prajem krasne a pohodove sviatky❤️

Pocet dni, kedy Neha nezdrhla- 0

Verun
Verun 25.12.2025, 18:07:14 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Verun, tak snad len mala krcovka, drzim palce!

Vsetkym prajem krasne a pohodove sviatky❤️

Pocet dni, kedy Neha nezdrhla- 0

Jj kobyla cajk,i ta druhá.  Ale já dneska zaklekla na zmrzlou zem a mám koleno mínus

Mimochodem dávám takovou “zelenou” mokrou  směs (3 plechacky granul.sena, 1 plechacek drcených řepných řízků a 1plecháček glyx meše) zalito v 5litrovém kyblíku až nahoru) vznikne cca 4- 5litrů kaše. Má to 3x az 5x týdně+ někdy malý topinambur(inulin)…kaši má  jako svačinku když přijde na box..+ seno, co hrdélko stačí zpocívat,2kg mrkve v ranním a večerním krmení.  Našla jsem článek o té řitní koncové vodě….podpora obnovy  kolonocytů ze vznikajícího butyrátu, struktura zažitiny,malé častice , i ten zinek tam byl zmíněn.  A hele kulaté bobky bez špryce…vím ze jste radila úplnou  mokrou dietu,ze by stačilo jen těch 5litrů nebo struktura podporující vznik butyrátu . Dyť je to jen cca půl kila sena trochu řepných řízků a meše.

Horsana
Horsana 25.12.2025, 19:25:57 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.12.2025, 18:07:14

Soft diet, ako, ano, co najviac sena nahradit kasou, krmivo makkej konzistencie, hlavne ak je horsie seno, ci zuby, alebo oboje ( zuby znamena aj celustny klb, jazylka, svaly; vsetko, co sa podiela ba mechanickom spracovani sena).

A mrkvu, ja som team mrkva 👌Beta karoten a sliznice sa miluju 😉

Koleno ma mrzi, ja som tiez dnes prisla od koni akasi dobita, je mrazivo, matka je chora, kolegovia malozvieratnici tuto oproti 40 °C horucky, njn.

Horsana
Horsana 25.12.2025, 19:41:20 xxx.xxx.17.202

Vcera hrozne fukalo, Fox neprisiel, skoro som ho oplakala.

Zlanarila som dieta ku konom, aj rodicov, uzasny chlapcek, ma rad prirodu, zvierata, pestuje bylinky a kedze ma mama alergiu na psy, psa mat nebude. Milujem to decko, vola sa Maxík, to proste viete, ze bude rad s konmi. Akurat ze dosli aj s jeho mierne ADHD mladsou sestrou, mno, nevadi. 

Fox sa objavil akurat ked tam vsetci boli, prisaham, ze sa pred tymu detmi predvadzal, lebo demonstrativne zahrabaval lahodky par metrov od nas. Rodicia boli vcas upozorneni, ze sa kamkujem s liskou, ale asi neverili, heh.

Slavnostne sme vyviedli kone do noveho vybehu, co Foxa uprimne sokovalo a tak som v zapadajucom slnku videla Foxa, ako sedi v strede vybehu, pozera na kone a vedla sa hraju deti. 

Strazna veza suvix 😂

Ale ja poznam svoje kone, detom, hlavne dievcatku sa zizanie na kone uplne nepozdavalo, ale ja som vedela, tusila….Zdroj tam je novy a vybeh je nevelky, aj Fox pochopil, ze je to pod prudom…no, rodicia si prisli po deti a ja som sa ticho odkradla dat seno. Lenze, Garon ma zhora zbadal a to uz som si bola skoro ista…

O 10 minut bol Garon mimo vybeh, za nim Liska a zmatene poniky. 

Deti ich ale asi tak strasne vycerpali, ze k mojmu obrovskemu prekvapeniu vsetci zamierili domov. Rovno domov.

Aj pani Neha.

Vsetko super, ale zial pocet dni, kedy moje kone nezdrhli-0.

Chjo….

Horsana
Horsana 31.12.2025, 00:20:51 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 30.12.2025, 22:30:39

Aaau 😔

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.