rapotačka:Já to jinak neumím.🤧
Když napíšete téma, jde to najít jinde. Nebo to aspoň zkusím. Nechci, abyste to hledala vy 😊
No vidíte. Stačilo by došlápnout si na barony a mohli jsme mít ocel. Asi. Jak vidíte, já to zase tak nesleduju, ještě že jste tu vy, kteří to uvedete na pravou míru.
Ocelářství u nás neupadá prostě jen proto, že ošklivá EU a GD. To jsem tím chtěla říct.
Naše ocel by byla konkurenceschopná, kdyby EU nevymýšlela ptákoviny.
Vyměnit závislost na Rusku za závislost na Číně mě prostě nepřijde jako dobrý nápad a ve výsledku to povede ke stejným tragickým koncům.
rapotačka:Já to jinak neumím.🤧
Když napíšete téma, jde to najít jinde. Nebo to aspoň zkusím. Nechci, abyste to hledala vy 😊
assil:Naše ocel by byla konkurenceschopná, kdyby EU nevymýšlela ptákoviny.
Vyměnit závislost na Rusku za závislost na Číně mě prostě nepřijde jako dobrý nápad a ve výsledku to povede ke stejným tragickým koncům.
Tak nějak. Navíc to není řešení. Svět je jen jeden a co ušetří na ekologické zátěži Evropa, to promrhá Čína a přibyde k tomu zátěž dopravy. To samé s EE.
Proč si Evropa dělá nárok na to spasit Svět za cenu sebezničení ? Není to na palici? ( To už jsou jen řečnické otázky spiš na Buggyru k zamyšlení).
Ještě dodám: Slyšela jsem názor, že někdo začít, a jít příkladem, musí. Opravdu, když zkrachujeme po všech stránkách, bude to pro všechny příklad hodný následování.
A hlavně to co děláme je hrozně alibistický.
My si tady hrajeme na eko bio a plácáme se po ramenou a pak 90% věcí přivezeme ze zemí, kde se to vyrobí s těma čmoudama a jinýma těma zlýma efektama.
A to je OK.
Jiný zářnější příklad pokrytectví snad ani neexistuje.
A zbytek světa samozjřejmě není slepý, moc dobře to vidí, že to co tady provozujeme není nic než pokrytectví a pochybuju, že to chtějí následovat.
Že někdo musí být první, no my budeme první a nejspíš i poslední. Jiný státy tyhle sebevražedný tendence nemají. Evropa už je holt stará a euthanasie je asi poslední krok.
orionka-2:https://www.youtube.com/watch?v=rmVxhIaHL7I
Je to česky, můžete si to pouštět “k zašívání ponožek” i u jídla se to dá poslouchat, špatně se vám neudělá.
Jeden chytrý sympatický pán. Že by rusofil ?
Pusťte si to. Uslyšíte tam kus historie, kus o těch opěvovaných Evropských hodnotách (děkuji, nechci).
Je to chytrý pán a mluví optimisticky. A taky je odvážný, když nazývá věci pravými jmény. Jen ty 4 roky jsou hrozně krátké. A otázka, kam se vybarví Trump. Zatím se zdá, že pochopil, že bližší RF, než poblázněná Evropa. Evropu varoval, a to je všechno, co pro ni udělá.
Je jen otázka, jak moc ta chcípající kobyla (koňáci prominou) bude kopat.
Cyril a Metoděj……třeba se nějací objeví.
Proč si Evropa dělá nárok na to spasit Svět za cenu sebezničení ? Není to na palici?
No přeci protože jsme si tam zvolili lidi, kteří to prosazují 🙂 Dobrovolně jsme se do toho spolku zapsali a dobrovolně dodržujeme jejich zákony (dobrovolně - protože jediné, co by nás to stálo, jsou prachy…), tak prostě musíme dodržovat i tyto. Na palici to není, co Evropa chtěla, to Evropa má, naprosto logická záležitost 🙂
Teď už jen vymyslet, jestli v životní úrovni klesneme víc s EU nebo bez ní 🙂
No a nakonec: jakože když netřídí odpadky většina paneláku, tak je třídit já nebudu, protože “to už se ztratí”? Jakože nebudu odsiřovat elektrárny, protože sice nám tu chcípají lesy, ale jinde se jich kácí daleko víc, tak to už se ztratí? Jakože nebudu hledat nová paliva, protože celý svět pálí ropu, tak to už se ztratí? Cítíte tu paralelu?
A proto to nenecháváme na lidech, ale řídíme společnost shůry. Páč kdyby se měla řídit ze spodu, tak se nikdy nevyhrabeme z neolitu.
No až na to, že tohle prosazujou lidi, které nikdo nevolil. Do EK se nevolí.
Hledat nová paliva, odsiřovat elektrárny atd. se dá dělat i bez likvidace průmyslu a lidí.
Tak to dělají jinde. Evropa jde cestou likvidace všeho, což je blbě.
Orionka:Když napíšete téma, jde to najít jinde. Nebo to aspoň zkusím. Nechci, abyste to hledala vy 😊
Do EK se nevolí, ale lidi, kteří vybírají lidi do EK, jsou voleni. Takže jsou to zvolení zástupci (chceme-li zvolených zástupců).
No jasně, že to dělá EU špatně 🙂 No ale vidíte, že není síly na tom světě, aby to zvrátila. Není a není. Nezbývá, než si o tom povídat 🙂 Až přijde někdo s komplexní vidinou, jak to EU má dělat dobře, třeba ho budou lidi poslouchat, ale víte o někom takovém?
Hlavně by si měli ti voliči zaťukat na kebul ky, probudit se a zkusit zapřemýšlet,
i kyž … je to marný, je to marný. Já vím … takže nic a jedéém.
Ano, EK nejsou zvolení zástupci lidu, tudíž nemají rozhodovat o takových zásadních věcech.
No a myslím, že ten poslední s vidinou jak se má správně dělat a lidi za ním poslušně šli, byl Hitler.
Takže možná by jen stačil prostý návrat k demokracii.
A tak tohle je přesný zhodnocení situace..
Kovanda: Vanceův mnichovský projev je třeba vnímat tak, že Amerika si přeje silnou Evropu. Proto ji ale nemůže dále tolik “živit”, protože pak Evropa “dělá blbiny”. Místo zbrojení a bezpečnosti utrácí za Green Deal a jediní, s kým je připravena bojovat, jsou jen uhlík a dezinformace. Amerika ale chce skutečného partnera, ne “trosku”. Chce partnera ve zbroji. Evropské elity projev tolik rozlítil, protože zjistily, že budou muset opustit “mamahotel USA” a že jim už nikdo jejich progresivistický non-stop “mejdan” platit nebude.
Průzkum veřejného mínění 🙂 Jak se stavíte k navyšování výdajů na obranu?
Zářez uhlí úplně nechápu, nevím, proč by nemohlo dojet, stejně jako ropa, a průběžně se nemohlo nahrazovat jinými zdroji. To, že se u nás uzavírají dobývací prostory, ovšem chápu, já kdybych tam měla dům, tak bych taky nechtěla, aby se pokračovalo 😀
Žádný domy u dolů už dávno nejsou, o to nejde, jde o emisní povolenky, které tu těžbu pak dělají nerentibilní.
No tak tady mám dilema protože jsem na dvě poloviny rozpůlená a fakt nevím. Píšu si -+ a i tak nejsem nakloněna ani na jednu stranu, ale chápu, že v dnešní době je potřeba začít myslet na obranu a zase a jak když na to nemáme. Já bych šla do letectva a pozemní chemici, ale já jsem lajk a fakt nerozumím.