Firmy krachuji díky drahým energiím. Vstup na Lipskou burzu a nejdražš energie v Evropě není selhání jednotlivce ale selhání vlády.
Na ostatní libtardí pindy je reakce škoda času.
Firmy krachuji díky drahým energiím. Vstup na Lipskou burzu a nejdražš energie v Evropě není selhání jednotlivce ale selhání vlády.
Anonymní:Firmy krachuji díky drahým energiím. Vstup na Lipskou burzu a nejdražš energie v Evropě není selhání jednotlivce ale selhání vlády.
Divím se ale lidem, kteří tohle nevěděli a dokonce věřili těm pitomostem o bezpečnosti a ekonomické jistotě. Zájmy ve zbrojních koncernech se zdá jsou nad zájmem lidí a celé republiky. Článek pět severo atlantické smlouvy si taky špatně vykládají a dokonce jim to cpou do hlavy i politici.🙂 Definujte pojem “pomoc”. Je to vojenská invaze či snad podpora logistiky nebo humanitární pomoc v případě napadení? Nikde tam nestojí, že se v případě napadení všichni vrhnou na Rusa.🙂 USA tedy už jistě ne, to je snad jasné každému. Proto budu volit jen ta politická uskupení, které ve svém programu vyhlásí válku EU a ne Rusku. Zbrojní šílenství není řešením. Notabene Rusko by už dávno promarnilo svou šanci na napadení západních zemí. Jistě, Putin počká až se všichni vyzbrojí a pak vtrhne do připraveného štítu NATO armád.😄 Už by tu byl tři roky kdyby chtěl a moment překvapení by byl jeho plus. Bubáky do všech akorát pouští a někdo si na tom šeredně namastí kapsu. Kdo asi tak ODS bude sponzorovat kampaň? Pan Strnad mě jen tak napadlo. Samozřejmě pro “blbé” vysvětlení, že ne on sám osobně. Možná i celému “spolku chciválků”? A vaše sociální situace, zdravotnictví a důchody těmhle lidem fakt žíly netrhají.
Líbí se mi jak máte nad vším tak jasno. Prostě Vám přišlo vyúčtování energií a zaplatil jste o tisícovku víc. Tak jste si řekl, že o kolik musí zaplatit firmy více když Vás to stálo o tisícovku a prostě jste to vynásobil třeba tisícem a vyšel Vám milión? 😃
Vím o spoustu firem které padly svou blbostí - ať už se jedná o změnu majitele (zdědil), špatně a neefektivním nastavením firmy či nedostačující adaptace na trh. Ano některé padly na ceně energií, ale není to 100% a není to ani 80%. Firmy mají taky úplně jiný sazby a smlouvy ohledně energií. Pokud by to bylo tolik o tich energií tak by se třeba v Plzni nestavělo tolik nových hal pro firmy které jsou už půl roku dopředu zamluvené. Kdyby to bylo tak drastický tak pracovní trh se stopne. Jenže ono je to ovlivněno dnešní mentalitou kde mnozí chtěli podnikat a ono prostě se trh tím přeplnil.
Tak to chce trošku pouvažovat a popřemýšlet jestli chcete ten nejrelevantnější výsledek, ale chápu, že je jednodušší prostě si udělat dedukci na úrovni školáka ZŠ a všechno ostatní nazývat libtardními pindy. 😉
Taky se mi líbí vaše jasno. Hlavně o druhých, takže za mě debata beze smyslu. Libtardí propagandu si muzu přečíst na seznamu..
Také se divím
Buggyro, chcete-li být v obraze, něco sledovat musíte. Na internetu je toho hodně, nikdo nemůže sledovat všechno……ale třeba přijetí “daru” ve výši jedné miliardy …..to byste zaregistrovat měla. Houpe se vláda? Ministr Blažek rezignoval. Když si budete kompenzovat “relevantní” zprávy na Novinkách třeba krátkými Jasnými zprávami na YT……. Jo, učitelku Bednářovou (kterou předchozí soudy 2x osvobodily) odsoudili, po třech letech, 7 měsíců podmíněně, zákaz činnosti na 3 roky (ve školství nezaměstnatelná ) a vrchol - ke školeni mediální gramotnosti - představte si pod tím, co chcete.
Buggyro, chcete-li být v obraze, něco sledovat musíte. Na internetu je toho hodně, nikdo nemůže sledovat všechno……ale třeba přijetí “daru” ve výši jedné miliardy …..to byste zaregistrovat měla. Houpe se vláda? Ministr Blažek rezignoval. Když si budete kompenzovat “relevantní” zprávy na Novinkách třeba krátkými Jasnými zprávami na YT……. Jo, učitelku Bednářovou (kterou předchozí soudy 2x osvobodily) odsoudili, po třech letech, 7 měsíců podmíněně, zákaz činnosti na 3 roky (ve školství nezaměstnatelná ) a vrchol - ke školeni mediální gramotnosti - představte si pod tím, co chcete.
Pardon, chtěla jsem sem dát jeden konkrétní příspěvek, neotevřela jsem ho naplno nebo co … mám to …. jak říká LŽ, no jo, lepší to už nebude. 😢
Tři až čtyři procenta nezaměstnanosti v posledních měsících vám přijdou jako vysoká nezaměstnanost?
Váš názor o vině burzy v Lipsku je mnohokrát vyvrácený.
Elektřina zdražovat bude, to je globální fakt, prostě proto, že lidstvo je stále energeticky náročnější, poptávka stoupá a nabídka formou instalace nových zdrojů ji nestíhá naplňovat, tak je to. Jednoduchý jak žebřík. (ne tak jednoduchý, když započítáme další vlivy, ale základ je v tomto)
Nedaleko tady právě padla firma na nedostatek schopnosti majitele přizpůsobit se požadavkům na zaměstnance. Vaří se ve velkých nádobách, ženské to nezvládají fyzicky, vždycky tam byl hlavní kuchař chlap, který to tahal, ale teď už nějaký rok nemůžou do toho provozu sehnat chlapa, na protisměně dělala fortelná ženská, ale když musela začít dělat i za toho chlapa a dvanáct hodin tam tahat ty varny, tak řekla, že už toho po roce a něco otročiny má po krk a šla marodit se zádama, čímž vývařovna skončila, protože to nikdo jiný dělat nemohl (i z odborného hlediska, hlavní kuchař tam garantoval tu odbornou záštitu provozu). No a vyřízeno, zaměstnanci sedí doma, fabrika zavřená, majitel čumí jak puk. On to ani řešit nechce, ale je druhá nebo třetí generace majitelů toho podniku, jeho potomci by i rádi v podnikání pokračovali, ale není jak, když on se zasekl. Nekompetence. A přitom kdyby pořídil poloviční varny, aby to mohla tahat v pohodě ženská, tak by si hlavní kuchařku mohl vybírat, tak jednoduché to je. Energie byly jejich nejmenší problém, bylo to prudce výdělečné. No nic.
A přitom kdyby pořídil poloviční varny, aby to mohla tahat v pohodě ženská, tak by si hlavní kuchařku mohl vybírat, tak jednoduché to je. Energie byly jejich nejmenší problém, bylo to prudce výdělečné. No nic.
Jak by Vám bylo řečeno či dokonce bude - jedná se jen o libtardí myšlenky které jsou prostě špatně. To se musí počítat trojčlenkou s přímou úměrností a potom byste došla k tomu, že za všechno můžou energie. 😀
Jinak je otázka, jestli by to menší nádoby vyřešily. Ono ta paní by to měla jednoduší na tahání - to ano, ale výstup musí být zachován takže by jich muselo víc a to by zabralo víc času (a víc by nachodila?). To radši si říct u nějakého svářeče který by vyrobyl vozík výškově stejně se stolem s kolečky a nahoru by se udělaly pojezdy. Nádoby se prostě převážely. Do kuchyně se dělá nerez pokud si dobře vzpomínám (ještě jsou další materiály, ale nerez je častý v potravinářským průmyslu) a to se svařuje dobře. Takhle bych to vyřešil já a takový vozíky by asi stály míň než kupovat menší nádoby které by vyšly podstatně dráž. Nevím jak velké to bylo (ten podnik,…), ale asi se nejednalo jen o jednu / dvě velké nádoby když se tomu dařilo jinak dobře. Jen moje čistá teorie. 😄
Mno jo, milá Orionko, chtěla-li bych být v obraze, tak si na to jistě čas najdu. Ale já mám priority ložené jinak 🙂 Čas holt věnuji jiným věcem a politika a společenské dění je tak nějak na skutečném okraji mého zájmu. I skupina lidí, kteří se o politiku nižádně nezajímají, může (a často je vyzývána, že je povinna) volit, takže tuto tíhu si populace každého demokratického státu holt táhne s sebou 🙂
Co jsem zaregistrovala já, dar mělo dostat ministerstvo. Jako úřad. Ne ministr, ne náměstek, ne partaj… Jak vy to vnímáte, co za tím vidíte? Já jsem to nějak hlouběji nezkoumala, pouze jsem si přečetla zcela nejasnou zprávu, že panáček “našel” bitcoiny a řekl si, že když mu tenkrát nestihli sebrat všechno, tak se jim buď vysměje do xichtu a nebo si koupí odpustek… víc neřeším, na mou realitu to nemá vliv. Co za tím tedy vidíte vy?
Nevím, co je za zprávy na Novinkách, vůbec to nečtu. Já vlastně vůbec nečtu zprávy - tedy ty z domova… to už musí být. Raději si najdu, co je nového ve vědě, co veselého zase spískal Trump, teď na mě vyskočilo na FB, jak v Austrálii nebo kde tisknou korály a jak jsou lidi v panice z toho, že se z laktátu budou uvolňovat mikroplasty, to byste nevěřila, jak se u toho zasměju kolikrát. No nebo si čtu třeba Intersucho, to je pro mě zrovna asi zajímavější, než komu spadlo kolik odměn do kapsičky. No a když mi někdo chce nakukat, že je rekordní nezaměstnanost, tak si přečtu třeba i výstup statistického úřadu nebo tak. No netuším, kdo je učitelka Bednářová, teda jako mám mlhavou představu, že to bude nějaká analogie Milady Horákové, ale co kdy komu kde řekla, že ji popotahují, to už mi splynulo s dalšími "bolševickými manýry" různých vlád, společně a nerozdílně.
To že se nudíte v práci ještě neznamená, že musíte z druhých dělat vola. Ve finále ho děláte ze sebe. Nezaměstnanost je nad 4 procenta, ale tento údaj zahrnuje lidí bez práce prvních 6 měsíců. Pokud nenajdou práci jsou z této statistiky vyřazení a převedení mezi lidi pobírající jiné sociální dávky. A tenhle trend je prudce vzestupný.
https://csu.gov.cz/socialni-davky?pocet=10&start=0&podskupiny=193&razeni=-datumVydani
Buggyra:Váš názor o vině burzy v Lipsku je mnohokrát vyvrácený.
Elektřina zdražovat bude, to je globální fakt, prostě proto, že lidstvo je stále energeticky náročnější, poptávka stoupá a nabídka formou instalace nových zdrojů ji nestíhá naplňovat, tak je to. Jednoduchý jak žebřík. (ne tak jednoduchý, když započítáme další vlivy, ale základ je v tomto)
Mnohokrát vyvracený kým? Cemperem?
Pokud nenajdou práci jsou z této statistiky vyřazení a převedení mezi lidi pobírající jiné sociální dávky. A tenhle trend je prudce vzestupný.
Proč mám pocit, že mícháte dohromady věci které spolu moc nesouvisí?
1. Sociální dávky se nemusí vyplácet jen, že nejsou zaměstnaní, ale může se jednat o finanční výpomoc lidem kterým třeba umřel někdo blízký který zrovna rodinu táhnul finančně. Vzhledem k růstu cen je růst dávek očekávající.
2. Dále ještě přímo v tom Vašem odkazu máte uvedený průběh “podpory v nezaměstnanosti” který za poslední tři roky stagnuje (uvedeny jsou jen v "Mld." takže jaký jsou miliónový rozdíly nevíme) což za okolností růstu cen a nákladů domácnosti je vlastně dobrá zpráva.
3. 19.05.2025 Vyšla analýza zaměstnanosti a nezaměstnanosti v ČR za 1. čtvrletí 2025 a je tam porovnání buď oproti 4. čtvrletí 2024 či ku 1. čtvrtletí 2024 - chce si to pořádně přečíst.
https://csu.gov.cz/produkty/zamestnanost-a-nezamestnanost-podle-vysledku-vsps-1-ctvrtleti-2025
Jen takový výňatky pro ty, kteří nemají rádi grafy:
"Meziročně vzrostl počet zaměstnaných osob o 24,3 tisíc a vývoj celkové zaměstnanosti tak můžeme označit za stagnaci. Nezaměstnaných osob bylo, podle metodiky Mezinárodní organizace práce (ILO), meziročně o 9,7 tis. méně."
“Průměrný počet nezaměstnaných osob podle metodiky ILO2) , očištěný od sezónních vlivů, v 1. čtvrtletí 2025 v porovnání se 4. čtvrtletím 2024 klesl o 4,0 tis.” - Sezonní vlivy můžou být jako výpovědi po 13. platech.
“Celkový počet nezaměstnaných ve věku 15 a více let meziročně klesl o 9,7 tis. na 139,4 tis. osob. Jednalo se o pokles počtu nezaměstnaných žen o 6,4 tis. na 74,1 tis. a nezaměstnaných mužů o 3,3 tis. na 65,3 tis. Nejvýraznější pokles nezaměstnanosti byl zaznamenán ve Středočeském kraji (o 4,2 tis.), Jihomoravském kraji (o 3,6 tis.) a Olomouckém kraji (o 3,1 tis.). Snížil se také počet osob nezaměstnaných jeden rok a déle (dlouhodobě nezaměstnaní), meziročně o 12,0 tis. na 35,2 tis. Dlouhodobě nezaměstnaných mužů ubylo o 9,4 tis., počet dlouhodobě nezaměstnaných žen byl v 1. čtvrtletí 2025 oproti stejnému období roku 2024 nižší o 2,6 tis.”
Jen dodatek - je dobré si přečíst i ty malé písmenka například:
Strana 2: “1) Údaje za odvětvové sekce mohou být ovlivněny metodikou Výběrového šetření pracovních sil (VŠPS). Šetření pokrývá pouze osoby bydlící v bytech; nejsou zjišťovány údaje za osoby v hromadných ubytovacích zařízeních, ve kterých jsou často ubytováni cizí státní příslušníci”
Ještě jeden dodatek z kurzy.cz:
https://www.kurzy.cz/makroekonomika/nezamestnanost/
“I přesto, že nezaměstnanost stále nedosahuje přirozené míry (4,5 – 5,0 %), mírné ochlazení na trhu práce v porovnání s loňským rokem je patrné. V meziročním srovnání bude nezaměstnanost vyšší (3,8 % průměr 2024), protože firmy budou v následujících měsících čelit slabší poptávce, strukturálním změnám a bude nutné z jejich strany více automatizovat výrobní procesy. Zároveň slabý hospodářský růst Německa negativně ovlivňuje český export, což může vést k poklesu výroby a následnému propouštění.” - Za to určitě může jen zdražení energie v ČR a která je dražší než v Německu…. (sarkasmus).
Je vidět jak se různý zdroje rozcházejí a brát informace jen od jednoho je jako kdybyste neměl žádný zdroj. Dále je vidět, že mnoho informací se dá odhadovat a připravovat se na ně když vynecháme případy jako, že nám tady padne atomovka. Výpočty takových dat má své metodiky a s každou budeme mít jiný výsledek a tyto metodiky se liší třeba koho či kolik vlivů budete zohledňovat. Jenže pokud nám data relativně (reálně) stagnují tak se může stát, že jeden zdroj řekne jak se něco zdražilo a druhý zdroj Vám řekne, že se zlevnilo. Potom vzniknou tři skupiny - 1. která neví která bije, 2. bude tvrdit, že se zdražilo, 3. že se zlevnilo. Pak jsou ty typický dohady mezi druhou a třetí skupinou a první skupina se neúčastní diskuze a je označována za špatnou od druhé a třetí skupiny. 😉
Člověče, přiznám se že jsem dočetl jenom k bodu 2. Víc nedám. Tak jenom potud, vzhledem k růstu cen byly dávky krácení, změnou prošlo i jejich uznávání, stejně jako podpory v nezaměstnanosti. Total mimo, někdo kdo se chlubí že se nezajímá, teď najednou sežral Šalamounovo leyno. Klidně si obhajujte mafiánskou pakáž, kvůli mě nemusíte plýtvat časem. Ostatně stejně vaše ideologie jde do …jako všude v Evropě. Vzdor užitečným idiotum, takových je v každém režimu dost, bylo to tak i za komárů
😂😂😂
Total mimo, někdo kdo se chlubí že se nezajímá,
Kde jsem to psal? Pokud si dobře vzpomínám tak jsem jen psal (naznačoval), že tomu rozhodně 100% nerozumím, protože reálně tomu rozumí jen pár výjimečních lidí, ale přehled si nějak udržuji když je čas tudíž zájem je. 😉
“Člověče, přiznám se že jsem dočetl jenom k bodu 2. Víc nedám.”
Za druhý bod jste se nedostal a už víte, že je to "Total mimo"? Si rád čtete jen nadpisy článků a už máte jasno? 😂
Klidně si obhajujte mafiánskou pakáž, kvůli mě nemusíte plýtvat časem.
Já nic neobhajuji, jen poukazuji na reálné vlivy dané tématiky. Rozhodně nemám ve zvyku všemu čemu nerozumím klasifikovat za “mafiánskou činnost” nebo dokonce obecně oblíbeným výrazem “libtardstvím”.
Ostatně stejně vaše ideologie jde do …jako všude v Evropě. Vzdor užitečným idiotum, takových je v každém režimu dost, bylo to tak i za komárů
To, že jsem se snažil co nejobjektivněji popsat danou tématiku nic nevypovídá o mé ideologii. Objektivitu a subjektivitu co nejvíce odděluji a moje čisté názory a ideologii si nechávám jen pro sebe, protože nikomu do toho nic není. 😉
“Co za tím vidím já?” Že stát přijal prostřednictvím svého vysoko postaveného úředníka peníze z drogové činnosti, rozuměj z výroby a prodeje drog a tím se jen tak mimochodem do tohoto obchodu zapojil. Stranou nechávám, na co by byly tyto prostředky použity, kdyby celá kauza nebyla bývala praskla. A na druhé straně - co za to ? pro toho drogového dealera.
A to jsme jako kde ? Na západě, na východě nebo snad na té nejhorší africké ….. či jihoamerické straně?