Asi Vám nikdo neřekne jestli více či méně množitelů,andulek je stále dostatek.. těžko ,ale pak odhadnete kdo je množitel a kdo chovatel protože spousty lidí to dá do výkupu….
Jinak si myslím, že pravý chovatelé papoušků stále budou 🙂
jak vidítě vyývoj počtu chovatelů papoušků? Ubývá jich kvůli drahotě, ubylo množitelů andulek nebo je to pořád stejny jako kdysi.
Asi Vám nikdo neřekne jestli více či méně množitelů,andulek je stále dostatek.. těžko ,ale pak odhadnete kdo je množitel a kdo chovatel protože spousty lidí to dá do výkupu….
Jinak si myslím, že pravý chovatelé papoušků stále budou 🙂
Otviram po 2 letech a situace se dost zmenila. Nevim sam proc ale o ptaky je najednou velky zajem. Vykupci dostali kvoty a ty musi naplnit. Davaji vlastne stejny ceny, ktery by si chovatel rekl pres inzerci nebo na burze. Je zajem i o druhy, ktere roky vubec nesly na odbyt. Vysvetli mi to nekdo?
Muže Vám to vysvětlit jedine vykupce co má přehled, ale ti si to nechávají pro sebe. Vypadá to že našli nový kanál . ( Vývoz).
Anonymní:Otviram po 2 letech a situace se dost zmenila. Nevim sam proc ale o ptaky je najednou velky zajem. Vykupci dostali kvoty a ty musi naplnit. Davaji vlastne stejny ceny, ktery by si chovatel rekl pres inzerci nebo na burze. Je zajem i o druhy, ktere roky vubec nesly na odbyt. Vysvetli mi to nekdo?
Můžu potvrdit, loni jsem odchovy prodával rok takže prodáno až letos na jaře a ty letošní už jsou po měsíci pryč.
Chovatelstvi si to zaslouzi po letech krize. Jeste by mohli trochu vyskocit i ceny.
Poptávka vždy jde s nabídkou ruku v ruce, spousta množitelů skončila a výkupčí nemají tolik dodavatelů, ale to nebude trvat dlouho, neboť množitelé zase ucítí šanci na trhu a pustí se do toho znovu. O víkendu jsem byl na regionální burzičce a skoro nic se neprodávalo ptáci skončili buď ve výkupu nebo jeli zpátky domů holt když neprodám, tak nic ani nekoupím.
Jestli jste byl ve Slavkově tak se nedivím , to je des bes , absolutně o ničem , otevřeno od 9 hod. Je dobré pro dětska ale ne pro chovatele.
Nevěřím ani co se týká mnozitelu, většina zrušila voliéry a postavit znovu chce čas a peníze. Když neprodam tak nic nekoupím? Kamarád vždy tvrdil, i když jsme nic neprodali aspoň jsme koupili. 🦜
Taky nevěřím, že ti co skončili by se ve velkém vrátili, ti jsou vyléčeni snad na dlouho. Oni množili hlavně andulky a tam se ta situace zase tak moc nezměnila. Těžko množit ve velkém třeba amazoňany.
Bylo to myšleno tak, že když mám plné voliéry, tak je musím nejprve uvolnit, abych do nich dal něco nového. A u těch množitelů jsem určitě nemyslel momentálně andulky, podívejte se co nastalo třeba s mníškama za kolik se vykupují nebo prodávají a to před nedávnem byl neprodejný pták.
Zase kdo odchovává mníšky po desítkách kusů, už musí zase prokázat určitý chovatelský um, nejsou to anče.
Když si přihnete Tuzemský um , tak Vám to pujde samo.
Tak zrovna u mníšků s množením zase takové problémy jako u ar atd nejsou, navíc můžete chovat víc párů v jedné voliéře.