Aktuálně: 2 486 inzerátů • 292 866 diskuzních příspěvků • 21 472 uživatelů

Pomůže škrábadlo?

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 05.08.2023, 20:30:59 xxx.xxx.264.2

Ahoj, máme rok a půl starého kocourka, pravidelně nám začal ničit sedačku, brousí si o ní drápky i přesto že má k dispozici škrábadlo? Dost nás to štve, nemůžeme si kvuli němu nechat zničit domácnost, taky vám to dělají? jak ho mám přinutit věnovat se škrábadlu?😢

⋮
biaca
biaca 05.08.2023, 20:33:41 xxx.xxx.0.1

Jednoduše nevyhovuje mu současné škrabadlo. Kupte mu papírové škrabadlo a problém vyřešen. Sousedka měla stejný problém, nyní jí kočka neškrábe nábytek, ale pouze musí zametat. 

https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_kocky/skrabadla_pro_kocky/prkna/nabytek/483961

Alespoň to se mi za dobu hlídání podařilo změnit, když už se mi ji nepodařilo převést na kvalitnější stravu. 

⋮
Bodlinka
Bodlinka 05.08.2023, 20:36:25 xxx.xxx.37.205

na sedačku se dá koupit potah nebo i takový škrabací návleky na područky

ale co s kočkama, když mi zničili polystyrenové tapety…🤔

prostě kočky, no. jsou věci, které k nim patří, jako chlupy, blitky na zemi, rozebraná myš pod postelí, zničené kytky, zničené žaluzie, zničené garnýžky na vitrážkové záclonky

určitě jsem na spoustu věcí zapomněla, to člověk prostě vytěsní

⋮
biaca
biaca 05.08.2023, 20:37:05 xxx.xxx.0.1

Ps. problém také může být umístění škrabadla, tj. kočka má snahu, aby její práce byla vidět.

⋮
kocoura219
kocoura219 05.08.2023, 20:40:26 xxx.xxx.0.1
biaca:

Ps. problém také může být umístění škrabadla, tj. kočka má snahu, aby její práce byla vidět.

Přesně. Pokud je to možné, zkuste přemístit škrabadlo k sedačce. 

⋮
kocoura219
kocoura219 05.08.2023, 20:42:30 xxx.xxx.0.1

nemůžeme si kvuli němu nechat zničit domácnost

Ještě k tomuto… no kočka něco zničit prostě může, stejně jako dítě, pes, a podobně… s tím je třeba počítat. My třeba sedačku zničenou máme taky 😄 Už to neřeším 🙂 

⋮
Rezzzy
Rezzzy 05.08.2023, 20:44:14 xxx.xxx.15.85

Ta kartonová škrabadla jsou super, moje kočky je milují, já už tak moc ne. Škrabadla mám 2, velké a malé, nejvíc je užívané to velké, myslím, že jim nevyhovují krátké a úzké sloupky, tak ho užívají občas  koťata, nebo jen na ležení.

⋮
biaca
biaca 05.08.2023, 21:01:47 xxx.xxx.0.1

Jo u nás taky nefunguje obyčejné škrabadlo, ale musí být to papírové - tj. když zametu do dvou hodin, mohu obdivovat novou práci. (A to máme velké škrabadlo, malé škrabadlo a lezecký vak ze sisalu (tedy ten používají).

⋮
kometa
kometa správce
06.08.2023, 07:56:04 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, máme rok a půl starého kocourka, pravidelně nám začal ničit sedačku, brousí si o ní drápky i přesto že má k dispozici škrábadlo? Dost nás to štve, nemůžeme si kvuli němu nechat zničit domácnost, taky vám to dělají? jak ho mám přinutit věnovat se škrábadlu?😢

Můžete zkusit škrabadlo “navonět” kozlíkem nebo šantou.

Ale viz výše. Kočky bývají trochu demoliční. Můj kocour si vybral křeslo. Nejdřív serval tapecírunk, pak papírovou výplň a teď už je na dřevěné konstrukci. Doufám, že ta vydrží do doby, než kocour zestárne a pak nechám přečalounit. Kamarádky dcera jde na příslušné učiliště, tak to třeba budu mít se slevou.🙂

Prostě, buď mám doma zvíře, nebo domácnost bez chlupů, škrábanců a načinčanou. Výjimkou jsou rybičky nebo šneci. Tam nic z toho nehrozí.

⋮
lesnizinka
lesnizinka 06.08.2023, 08:00:30 xxx.xxx.49.63

Jsem ráda, že tohle moje kočky nikdy nedělaly, výhradně škrábaly svoje škrabadlo (ty nohy na ,,malém stromě") vloni jsem jim pořídila ten válec, co je prolézačka i škrabadlo v jednom a moc se jim to líbí, že můžou mškrábat i oba současně😉Jinak mám samozřejmě výhodu, že škrábou (musí značkovat)😉stromy v zahradě.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.