Aktuálně: 2 742 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Všeobecný pokec

Vahine
Vahine 10.06.2025, 07:12:07 xxx.xxx.249.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.06.2025, 07:06:57

Vždyť je ten medvěd naježený v bojovném postoji 🙈, co udělal pak?

No mne by omývali…

Daja
Daja 10.06.2025, 08:27:30 xxx:xxx.5593:6aac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 10.06.2025, 06:23:26

Hi já to tušila 👍 jen mě to tak napadlo.

Daja
Daja 10.06.2025, 08:30:16 xxx:xxx.5593:6aac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.06.2025, 07:06:57

No teda vau,  jak je fakt naježený a ten bojový postoj, pro mě krásná 😍.

Daja
Daja 16.06.2025, 11:29:58 xxx:xxx.48c:8f2a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 16.06.2025, 11:26:48

A zase krása, jen dám takovou poznámku, že když se zadívám medvědí mamině do očí vůbec, ale fakt vůbec s ní nemám strach😉za tím monitorem😉.

Aluška
Aluška 16.06.2025, 12:26:35 xxx.xxx.197.216
Daja:

A zase krása, jen dám takovou poznámku, že když se zadívám medvědí mamině do očí vůbec, ale fakt vůbec s ní nemám strach😉za tím monitorem😉.

Oni nemají mimiku, takže se nepozná, jestli jsou v klidu nebo nasraný

Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 10:24:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 09:43:41

tady se asi nedá rozhodnout tak, aby se člověk zavděčil všem… Tak se v tom to lidstvo nějak plácá, něčí řešení uspokojí větší část populace, něčí řešení zase jen malou… Já bych to rozhodnout neuměla, nejsem v kůži těch osob - co když bych se cítila býti chlapem, ale moc bych se bála operace? Ale chtěla bych mít oficiálně mužské jméno, z různých důvodů…

Orionka (neregistrovaný) 27.06.2025, 10:53:13 xxx:xxx.ab58:c4e9

Je to zneužitelné, jako skoro všechno. Kolikrát? Dnes se cítím být mužem, zvlášť po dvou panákách….A zítra? Jé, já jsem se spletla. A když nebudeme přechylovat příjmení….Dneska Novák muž, zítra Novák žena.

Sardullah
Sardullah 27.06.2025, 12:31:04 xxx.xxx.221.216

Hele mě je tak nějak upřímně jedno, jestli Novák zítra dostane štempl na to, že je Nováková…ale není mi příjemný, že já jako biologická žena bych měla sdílet třeba sprchy v bazénu s Novákovou, co má pindíka….kdo mi zaručí, že Nováková s pindíkem je opravdu žena. 

Ve své podstatě už jen tras ženy v ženském sportu jsou problém…

A když teda přiznáme chlapovi štemplem, že je žena a obráceně, tak bude to se všemi důsledky? Budou teda chodit do dámských sprch, do ženských věznic, budou se zůčastňovat ženských sportovních soutěží?…a nebo dotyčný bude brán jako žena (a obráceně), jen za určitých okolností….

Jako sorry, ale to, že mám v občance Nováková ze mě ženskou neudělá a je úplně jedno, jak to mám nastavený v hlavě…

Orionka (neregistrovaný) 27.06.2025, 13:14:41 xxx:xxx.ab58:c4e9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 12:31:04

Já vás chápu, a máte určitě pravdu. S tím přechylováním to bylo jednak zjednodušení a za druhé nadsázka. Ale do důsledku : ta občanka a to, co je v ní napsáno, bude chlapa, co se cítí jako žena směrovat do těch vašich sprch. Mně je to jedno, do bazénu nechodím a i kdyby, tak bych to ustála. Ale jak budete tu divnou paní vysvětlovat třeba dcerce od 6 do 15?

Sardullah
Sardullah 27.06.2025, 13:38:32 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Já vás chápu, a máte určitě pravdu. S tím přechylováním to bylo jednak zjednodušení a za druhé nadsázka. Ale do důsledku : ta občanka a to, co je v ní napsáno, bude chlapa, co se cítí jako žena směrovat do těch vašich sprch. Mně je to jedno, do bazénu nechodím a i kdyby, tak bych to ustála. Ale jak budete tu divnou paní vysvětlovat třeba dcerce od 6 do 15?

No já do bazénu nechodím a ve svém věku bych se nezhroutila ani z normálního chlapa natož z nějakýho trans.

Ale v principu si nemůžu být jistá, že Nováková, co byla ještě včera Novák, není ve skutečnosti pořád Novák, i když tvrdí, že je Nováková …

Buggyra
Buggyra 27.06.2025, 15:05:36 xxx.xxx.198.226

Mně je tohle asi jedno.

Buď je to dobrý člověk a bude se slušně chovat a bude ctít nějaký morál
x
není to dobrý člověk a pak se nebude slušně morálně chovat ani když mu nakážou operaci nebo sterilizaci nebo chodit s pytlem na hlavě.

Dětem 8-15 se dost zajímavě vysvětluje, když si do dámských sprch v bazénu dámy berou svoje 10leté syny… myslím, že bych zvládla i nějakého toho slušně se chovajícího člověka s chlapskou výbavou.

BaLu
BaLu 27.06.2025, 20:01:26 xxx.xxx.230.124

Nesouhlasím s tím, aby pro úřední změnu pohlaví nebyla potřeba přeoperace na to pohlaví, které dotyčný chce. 

Prostě chlape, chceš být žena, cítíš se tak, tak pro to uděláš to nejzásadnější, staneš se ženou a ptáček bude minulostí. Fakt bych nechtěla, aby moji vnučku, pravnučku a jakékoliv další holky obtěžoval někde v šatně  u bazénu tento chlap “jakožena” s kládou byť jen tím, že se na to musí dívat. 

Jak se říká, kdo se boji, nesmí do lesa. A kdo chce změnit pohlaví, tak se vším všudy. Bojíš se operace? Tak změna nebude. 

Ale žijeme v čím dál divnějším světě, v němž jsou deviace vydávány za normální a normálnost za zvláštní. Proto mohl takový zákon projít. Pro mě hnus. 

Sardullah
Sardullah 27.06.2025, 21:10:14 xxx.xxx.221.216

Mě jde v principu o to…beru to z čistě ženského pohledu, protože chlapi v šatnách se určitě rádi kouknou na holku, i když ta si myslí, že je chlap a má to v občance…že biologický muž se může prohlásit za ženu a jako žena tedy i navštěvovat společné prostory žen a má na to právo, protože to někdo shora posvětil, ale já jako biologická žena nemám právo sdílet tyto prostory s biologickými ženami.

Prostě myslím, že tato problematika není tak jednoduchá…bohužel trans lidé (teď opravdu neberu v potaz nějaké vychcánky) i když si úředně změní pohlaví, tak z nich nikdy žena a nebo muž nebudou…

No a s tím “přešíváním” na opačné pohlaví…co takhle na mě občas vyskočí na netu, tak některé trans ženy, které tím procesem prošly, zjistily, že to nebyla správná cesta a vrátit to nejde….no takhle se změní jen úředně a když po čase zjistí, že vlastně žena není, tak se úředně změní zase na chlapa.

Prostě trans žena s pindíkem nikdy nebude žena…opravdu nechci třeba odjet do lázní a na pokoji být s takovým člověkem…ono jasně, pokud taková trans žena bude moje známá, tak s tím nemám problém, není to pro mě cizí člověk…stejně tak bych neměla problém sdílet pokoj s kamarádem…ale zcela neznámý člověk? No tak zrovna mně by to dost vadilo.

Chápu, že dnešní doba je asi víc genderově otevřená, ale já si furt myslím, že pohlaví jsou dvě…a to ta biologická dle toho jaké mám pohlavní orgány.

BaLu
BaLu 27.06.2025, 21:30:16 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 21:10:14

A o to jde - pokud tak moc touží chlap být ženou nebo žena mužem, až tak, že chce úředně být druhým pohlavím, tak se vším všudy bez zadních vrátek.  Takže operace, žádná cesta zpět. A ne aby mohl pohlaví střídat třeba jednou ročně, tak jak se to dotyčné/dotyčnému bude hodit. 

A stejně se můžou snažit jak chtějí, cítit se jako druhé pohlaví nebo třeba autobus, chromozomy budou pořád původní, mužské nebo ženské. To se úředně přepsat nedá. 

hmn
hmn 27.06.2025, 21:41:21 xxx.xxx.35.61

“chromozomy budou pořád původní, mužské nebo ženské.”

jo, to budou, ale takto jednoduché to není u každého….v době internetové lze info dohledat

Orionka (neregistrovaný) 27.06.2025, 21:46:14 xxx:xxx.ab58:c4e9
BaLu:

A o to jde - pokud tak moc touží chlap být ženou nebo žena mužem, až tak, že chce úředně být druhým pohlavím, tak se vším všudy bez zadních vrátek.  Takže operace, žádná cesta zpět. A ne aby mohl pohlaví střídat třeba jednou ročně, tak jak se to dotyčné/dotyčnému bude hodit. 

A stejně se můžou snažit jak chtějí, cítit se jako druhé pohlaví nebo třeba autobus, chromozomy budou pořád původní, mužské nebo ženské. To se úředně přepsat nedá. 

Asi bude jediné řešení : “s pindikem” a “bez pindika” - někde už to bylo k vidění na veřejných WC. 

rina
rina 29.06.2025, 17:13:03 xxx.xxx.58.23

Tak já do bazénu chodím a vadilo by mi, aby tam byl "muž" . A když nad tím přemýšlím, snad by mi ani tak nevadil chlap, jako “skorochlap”. 

Ještě víc by to vadilo mé16ti lete dceri, ktera se stydi i mezi ženami .

Není to lehká problematika, ale neměla by být v nekomfortu ani jedna strana. 

Mám blízkou příbuznou , která se cítí být mužem. Nyní podstupuje potřebné zákroky, vyšetření, léčbu,   aby byla mužem. Je za tím spousta bolesti fyzické i psychické,   už od pubertálního veku. Ale i kdyby se na hlavu postavil(a) nikdy chlapem nebude, což vede jen k prohloubení bolesti. 

Věřím, že kdyby vyrůstala v době, kdy tohle nikomu nepřišlo ani na mysl - měla by život jednodušší. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.