Jani ja Orionku chapu jak to myslela. Taky jsem si zazila svy a presto s ni souhlasim. V tomto z vetsi casti neli vetsiny
Všeobecný pokec
👍👍
bambule:Když jsme u toho zahradničení, děvčata poraďte mi. Mám od jara krásný keřík rozmarýnu no na někdo mi radí, že na zimu vykopat dát do květináče a do chladné místnosti a někdo zase, že ten rozmarýn mám jen přikrýt netkanou textilií, že zimu přežije i v tom záhoně. Tak teď jsem na vážkách a nevím co s ním. Nemáte některá zkušenosti s přezimováním rozmarýnu?
To záleží, jaké máte zimy. 520 m nad mořem je rozmarýn náladový a někdy to zvládne, někdy ne. Nejvíc záleží, aby nebyly holomrazy; když jsou, ani netkaná textilie a navrch smrkové větvičky nejsou zárukou přežití.
Oooo děkuji převelice. Jsme v 222m nad mořem takže zimy mírné. No nechám ho v záhonu. Vždycky je možnost si na jaře opatřit jiný, když už to nevyjde🙃 jsem zahradník na baterky.
Na krtka nezabraly chlupy, vytvoření vlastního pozemku - vysetá loučka, jakýsi odpuzovač - název nevím, vymítání. A jó, zapomněla jsem na mužskou energii, drahý v zoufalství popadl krumpáč a vytrvale čekal nad krtincem, s blížící se bouří jsem ho plakajícího odvedla domů a uložila do peřin.
1x zabral pes
1x tato past
https://allegro.cz/nabidka/ziva-past-na-krtka-tunelove-krtky-nornice-5371229653?utm_feed=712e6653-4749-4512-b084-b6e297fc9e0b&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ%3EHome%3EGarden%3E3P%3EPMAX&ev_campaign_id=20027778138&gclid=EAIaIQobChMItZzk85SRggMVw-nmCh1tAwQaEAQYECABEgLOevD_BwE
1x smíření se s přesunem žížaložrouta do záhonků.
Vadí mu mokrá zima, tedy aspoň nám hynul každý rok, protože jsem byla líná ho přesouvat.
Pokud máte odolnější odrůdu, myslím, že je to rex?, tak ten nám drží ve výšce kol. 500m
No rozmarýna! Tak ta mi taky nepřežila. a to jsme pod tu pětistovku na chalupě. Ale řeknite mi někdo, jak to pak je v tý písničce: na tom pražskym mostě, rozmarýna roste, žádnej ji tam nezalejvá, vona sama roste.
To ji pak přesadili? 😀
A teď kdyby paní Zrzavá zvěčnila svojí orižinální kresbou pana Ronjusmotejlem, kterak neščastně pláče s krumpáčem nad krtincem. Prosím!
Díky, past ne. Je to zahrada na chatě, záhony tam dávno nejsou (seli my, sklízeli jiní). Trpělivě rozhrabuji krtince a dosévám trávu. A myslím na toho krásného plyšáka pod zemí… Jednou ho načapala černá venku a on před ní utíkal a tak strašně plakal, tak hrozným pištivým hlasem, jako by ho měla v hubě… , no jasně, že jsem černou zastavila a nechala krtka zmizet doma. 🙂
Neroste tam nááááhodou konvalinka?
U nás sa zpívá, že rozmarýna roste….
Aha, chápu.
Toto byl ten odpuzovač
https://www.eva.cz/zbozi/ZAH03385/karbid-granulovany-biom-500g/?gclid=EAIaIQobChMI647npJiRggMVAv3VCh1YnQtZEAQYBSABEgLEYPD_BwE
Nevim, co to je pořádně zač, nějakou dobu se nezjevil, ale pak stejně úřadoval.
Buď jste špatnej botanik a nebo špatnej národopěvec. Je tam rozmarýna. Konvalinka tam ani tak dobře nepasuje do toho textu?? Mi přijde teda. ale rozmarýna je tam opravdu.
Konvalinka v lese cinká na svých sedum zvonečků, že je v lese samotinká, že ví o ní jen rodinka neposednejch srnečků.
Vidíte konvalína roste v lese ne na mostě, tam by taky cípla.
Espiro:A teď kdyby paní Zrzavá zvěčnila svojí orižinální kresbou pana Ronjusmotejlem, kterak neščastně pláče s krumpáčem nad krtincem. Prosím!
Ne ne ne, já už mám dva dny slíbenou kresbu do vlákna Diabetes😄, dokonce jsem tam navkládala předlohy…😉
Máte to v textu “vona sama roste”, určitě původní druh a ne přivandrovalec rozmazlený někde ve skleníku. Zkuste obejít Pražské mosty.
👍
Nebo odkojenec závadnou hudbou 😀
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/tri-sestry/sbirejte-lecive-byliny-38499
Ne vážně, u nás dycinky konvalinka.
Edit: A ne jen u nás https://www.zsmostyujablunkova.cz/sd-mosty/aktuality/na-tom-prazskem-moste-konvalinka-roste.804
nechala krtka zmizet doma.
a od té doby s námi žije krtek na chatě 😀
no jo , malování, na to musí bejt vhodnej čas,což není vždy a hlavně, taky musí ta ruka vědět co malovat, tohle není pod mým velením, je to stejný jako s psaním. To vono samo, já jsem jen nástroj. 🙂