Zbyňku, děkuji za reakci. Já jsem si říkala, že to asi nebude na dva řádky příkazu a že taková funkce předpokládá nějaký slušný přístup i ze strany uživatelů.
Konkrétně pak -
ááá, tady se maže - by mi vůbec nevadil. Když udělá po dohodě s vlastníkem objektu dobrý streetartový umělec z industriálního pekla kousek místa, kde už to není jen počmáraný a pomočený kout, proč ne…. když ale nějaký hejsek posprejuje čerstvou fasádu vily, pak ať se maže. Za mě tedy - rozlišuji mazání a mazání. A nejsem stará komunistka, která prahne po cenzuře. Naopak, já jsem za svobodu vděčná. Ale jen dítě si může myslet, že svoboda rovná se “můžu si dělat, co chci”.
Malá skupina lidí, co sem chodí - budu sice dělat do vlastního hnízda - ale jako byste neznal ženy. Ženy mi snad odpustí tento stereotyp, ale já znám jenom ženy, co tzv. větví. Tedy od nákupu k večeři se plynule během dvaceti minut dostanou přes dalších deset témat až k výběru dovolené, až děti odrostou. Neznám muže, kteří by v tomto oboru byli přeborníci. Další stereotyp, který si dovolím vzít do úst je, že ženy se více poštěkají. Zase z mých osobních zkušeností vychází, že muži se pošlou, případně si rozbijou hubu, ale jsou to ženy, které se spíš dokáží donekonečna vracet ke svárům a kousat se dál a dál. Diskuse je na to někdy hotový živný roztok, přijde mi.
No, shrnuto - jako mají debaty své moderátory, semináře své lektory, pokud se má u specifického tématu udržet linka, myslím, že bez nějakého “hospodáře” to nedopadne nikdy.
……………
A ještě napíši ostatním, kteří reagovali:
megi - na tvůj sarkasmus by měl být k dispozici speciální překladač. 😆 Protože kdo tě nezná, může snadno tvé vzkazy přečíst v jiných znacích.
mastňáček - lidí mám plné zuby, nevyžádaných informací také, ale pořád jsem ještě baba, která skousne lépe jinou kyselou babu spíše než robota. Roboty prosím ne. Žádný robot nenapíše třeba to, co popisovala Plaka ve vlákně o léku Librela.
JardaPeci - nešlo mi o blokaci celých témat, i tady jsou vlákna, která se nestydím označit za stoky a tam prostě nechodím, šlo mi o to, aby “kavárna zůstala kavárnou”, psali jsme si tam o výletech se psy, o vaření, o tom, jak některý pes a jeho paní je neuvěřitelně šikovná (Kilian, smekám s ostatními)… a zároveň, když někdo vznese dotaz na zkušenosti s plemenem, aby se dozvěděl co možná nejvíc o tom plemeni a nejen to, co píše standard. Ne o tom, že je debil, že ho chce jako začátečník (protože i nevhodnost volby se dá napsat slušně) a aby už na třetí stránce nemusel číst, že někdo nemá peníze na dovolenou.
Xerxova - ty mě trochu znáš, takže víš… ale odepíšu sem, jako jsem odepsala ostatním. Ano - pro mě není snadné se brodit nevyžádanými informacemi a přeskakovat jízlivosti a zůstat tím čtením nedotčená už vůbec ne. Utíkám z takového prostředí, neumím v něm žít. Mám to tak i v reálném životě. Vyhýbám se chodbovým debatám i tichým debatám za přivřenými dveřmi. Občas se zastavím, řekneme si s kolegy větu dvě, popíchneme se, pomůžeme si… ale za dvě minuty si jdu už po svém do klidu své kanceláře.