Aktuálně: 2 768 inzerátů261 429 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Péče o zuby u koček

Sandra22
Sandra22 13.12.2024, 22:35:28 xxx.xxx.34.218

Ahoj, poslední dobou jsem si všiml, že mému kocourovi dost zapáchá z tlamičky. Přemýšlím, jestli to může být nějaký problém se zuby nebo dásněmi. Máte někdo zkušenosti s péčí o zuby u koček? Používáte třeba speciální kartáček, pastu nebo něco jiného? A jak často se o to staráte? Nechci něco zanedbat, tak budu rád za vaše tipy nebo rady, co případně řešit s veterinářem.

kometa
kometa správce
14.12.2024, 09:24:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sandra22 z 13.12.2024, 22:35:28

Možná jsou majitelé koček, kteří je mají naučené na zubní hygienu. Já mezi ně nepatřím. A nebylo nikdy ani třeba. 

Ale pokud už zapáchá z tlamičky, to samodomo nevyřešíte. Návštěva veterináře to jistí. Může kocoura v případě potřeby přispat a pořádně prohlédnout.

Majdulinka
Majdulinka 14.12.2024, 13:18:47 xxx.xxx.34.236

Pokud kocourovi zapáchá z tlamičky, může to být způsobeno zubním plakem, kamenem nebo problémem s dásněmi. Já u svého kocoura používám sprej na zuby s probiotiky od Provilanu. Je skvělý, protože se aplikuje jednoduše, stačí nastříkat na dásně nebo do tlamy a probiotika pomáhají přirozeně redukovat zápach, plak i bakterie. Navíc je to šetrné a kočky to dobře snášejí. Pokud ale zápach trvá dlouhodobě nebo je výrazný, určitě doporučuju konzultaci s veterinářem – může to být i známka něčeho vážnějšího, třeba zánětu dásní nebo zubního kamene, který by mohl potřebovat odborné ošetření.

kometa
kometa správce
14.12.2024, 14:38:05 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Majdulinka z 14.12.2024, 13:18:47

Další reklama? Asi jo, když doporučujete i šampóny. Já myslela, že probiotika mají význam v prostředí střeva. Jak redukují plak nebo zubní kámen? Ale za ty peníze možná ano. Kór, když píšete (teda na stránkách píšou), že čištění ultrazvukem začíná na 90 euro. V Lucembursku možná ano.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.