Zrzavci:Zná mě. věděl, že kdyby fakt odešel, bude ho to stát život. Jsem megera.
Však ono se říká, že největší megery mají nejhodnější chlapy. 🙂)
on potřeboval léčit, nebyl normální, protože věřil, že dělá dobro
Psychopata nevyléčíte. Nemyslím, že by věřil, že dělá dobro. To jenom tak vysvětloval matce - oni jsou inteligentní a manipulativní a dokážou vás dokonale zmást a odzbrojit - vlastně zjistíte, že to, co říkají má logiku, i když s tím nesouhlasíte. Ale nemáte protiargumenty.
Zrzavci:Zná mě. věděl, že kdyby fakt odešel, bude ho to stát život. Jsem megera.
Však ono se říká, že největší megery mají nejhodnější chlapy. 🙂)
Jojo! To on je můj půlka velmi hodnej pán a člověk. Asi před tím, v předchozím životě hrozně hřešil, že fásnul tohle.
eva:Ještě byl dobrý krimi seriál Stíny v mlze - Petra Špalková a Vyorálek. Jinak já moc nemusím ty krimi, kde je cítit “nadpřirozenost”, to mě nebaví - např. ty s Trojanem a Vágnerovou, zvěrokruhy atd…na to nevěřím a nějak se mi to příčí kvůli tomu.
Ano Stíny se mi taky líbily👍 a stejně tak nemám ráda nic, co zavání nadpřirozenem🙂
K Ratolestem, já si myslím, že seriál by spíše vystupňovaný do krajnosti, a silně divákovi podsouval co si má myslet, nikdo není černý a bilý. Negativní postavy vystupňovany do krajnosti viz. synek hlavních hrdinů, křesťanská rodina, nebo ta učitelka. a pozivní zase naopak např. ten dobrovolný romský pomocní Policie, slepá dívka jdoucí si za svým snem s nevděčnými rodiči apod. Z toho důvodu se mi seriál moc nelíbil, jelikož divák si nemohl na postavy udělat vlastní názor, ale byl jim podsunut tvůrci.
biaca:K Ratolestem, já si myslím, že seriál by spíše vystupňovaný do krajnosti, a silně divákovi podsouval co si má myslet, nikdo není černý a bilý. Negativní postavy vystupňovany do krajnosti viz. synek hlavních hrdinů, křesťanská rodina, nebo ta učitelka. a pozivní zase naopak např. ten dobrovolný romský pomocní Policie, slepá dívka jdoucí si za svým snem s nevděčnými rodiči apod. Z toho důvodu se mi seriál moc nelíbil, jelikož divák si nemohl na postavy udělat vlastní názor, ale byl jim podsunut tvůrci.
Ano, proto jsem psala, že to na mě působilo tak trochu jako masírka.
že seriál by spíše vystupňovaný do krajnosti,
To samozřejmě byl. Ale cílem asi bylo přimět lidi k zamyšlení. Já na to koukala taky proto, že se pohybuji ve školství a některá témata mi nebyla úplně cizí.
Soutěžící čtvrté řady Peče celá země byli představeni.
Někdo to rád krimi, ČT uvede od ledna novinku - Místo zločinu Zlín.
A přidáme odkaz na zajímavý krimičlánek o mechu…
https://www.koktejl.cz/poznani/jak-mechy-pomahaji-resit-stare-vrazdy/
Anonymní:Někdo to rád krimi, ČT uvede od ledna novinku - Místo zločinu Zlín.
A přidáme odkaz na zajímavý krimičlánek o mechu…
https://www.koktejl.cz/poznani/jak-mechy-pomahaji-resit-stare-vrazdy/
No…zase tak jednoduché mi to nepřijde. Co jsou ty specifické podmínky, podle kterých to místo kdosi hledal? Jak někdo ví, kde takové podmínky zrovna jsou? Myslím, že i kdybych zadala, že mrtvola je u nás na vesnici, v okolí, podle čeho by kdo hledal ta specifická místa, když to tu nezná? Někdo by musel vypracovat mapy, kde budou právě podmínky specifikované. Ano, když jsme u toho mechu, jistě neporoste na jižní louce. Ale jsou kolem nás lesy, takže najít ono místo, mi přijde trochu sci-fi.
Koupila jsem si nový telefon, nemám ještě ani přepnutí klávesnici, tak na tom ani neumím psát. Ze starého jsem mazala fotky, tak je mi trošku…Byl ještě pejsek, od jara noví tři koně, stavba ještě bez kopnutí… Nový mám, protože starý je moc velký, a malé telefony jsou drahé, tak jsem se praštila přes kapsu, ale měl by dělat pěkné fotky. Na telefonování mám dúchodcovský, tlačítkové véčko.Tak včera na stavbě proběhla zkouška, a druhá fotka, když jsme se už za tmy vrátili domů.
krásné fotečky….👍
Děkuji Bobčo 🙂
Já přemýšlím, co za telefon, až mi doslouží současná tlačítková cihla. Potřebuji odolný a ráda bych, aby právě dělal pěkné fotky. Slevím ze své předchozí podmínky, že musí umět připojení na wi-fi. Takže odolný (voda, náraz) tlačítkáč se slušným foťákem by se mi líbil. Mám i placatý telefon šoupací, od dovolené, ale je strašlivě nepraktický, nenapíšu na něm zprávu jednou rukou (mohla bych ji asi nadiktovat, to musím otestovat, jestli to umí a jak mu to jde) a nejde na něm pořádně jednou rukou ani fotit a vůbec udržet to v jedné ruce je na palici, když u toho jedu na koni (a to já často). Takže jsem vzdala i brát ho s sebou na akce a fotit s ním nebo natáčet, jiní jezdci natáčejí a fotí na ty svoje telefony pořád, není mi jasné, jak to dělají, asi mají nějaký grif nebo lepší úchop nebo praxi… já to vzdávám, taky proto, že ty placky stojí majlant a jedno křupnutí o asfalt a je po nich. Odolné verze velkých placatých, ty stojí pro jistotu dva majlanty. Chjo.
proto já fotím foťákem..sice se musím pak šňůrou připojit k PC,a stáhnout fotky,ale můžu si je i ořezat,když je potřeba…🤭
Já právě s sebou nechci tahat k telefonu ještě foťák. Tak většinou prostě nefotím.
Mám prastarou tlačítkovou Nokii. Přežila pád do WC (od té doby ze zadní kapsy před úkonem vytahuji 🙂), do sněhu - stačilo nechat přes noc vysušit a nespočet pádů na tvrdou zem, kdy se “tetlefon” rozpadl na prvočinitele. Fotky slušné, ale jejich počet je omezený. Asi by to šlo řešit, ale zatím mě k tomu nic nenutí.
Tak ta moje cihla dělá v optimálních optických podmínkách taky fotky “slušné”. Ale já bych potřebovala lepší. Aby to umělo třeba i blesk v noci. Nebo za šera že by byla vidět příšera a ne jen šmouha pološerá.
Coudas:Koupila jsem si nový telefon, nemám ještě ani přepnutí klávesnici, tak na tom ani neumím psát. Ze starého jsem mazala fotky, tak je mi trošku…Byl ještě pejsek, od jara noví tři koně, stavba ještě bez kopnutí… Nový mám, protože starý je moc velký, a malé telefony jsou drahé, tak jsem se praštila přes kapsu, ale měl by dělat pěkné fotky. Na telefonování mám dúchodcovský, tlačítkové véčko.Tak včera na stavbě proběhla zkouška, a druhá fotka, když jsme se už za tmy vrátili domů.
Moc hezké fotky. Můžu se zeptat, jaký je to telefon? Asi budu taky potřebovat nový. Pěkné fotky dělá jabko, ale tolik peněz se mně právě dávat nechce.
Nemám srovnání, ale myslím si, že nové telefony dělají pěkné, kvalitní fotky už všechny. Tlačítkové…to nevím. Mě ostatně napadne vyfotit máloco, fotím hlavně, když potřebuju někomu něco ukázat, poslat, jako třeba dneska trafo prodejci, jestli ho náhodou nemají😉