Aktuálně: 2 364 inzerátů291 249 diskuzních příspěvků21 148 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 11.09.2026, 08:27:03 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.09.2026, 22:08:10

Vy asi máte na mysli výhradně NO 🤔, tak to netuším, jak to chodí u jejich klubu nebo klubů. My máme kluby dva a tyhlety praktiky neznám, že by se někomu na něco papír dal a někomu ne. Ale kamarádka, která má špice, mi tvrdí, že u jejich klubů je to celkem masakr, navzájem si dělají různý problémy, v tomhletom prostředí chovat musí být děsný stres, na to bych nervy neměla. 

Jinak co se týká PP, tak to dnes přece dostane každý štěně, to posílá plemenná kniha ČMKJ a kromě toho, že někdy to trvá dlouho, třeba až půl roku, tak žádný problém s tím nikdy nebyl, aspoň já ho nikdy neměla. Naposled jsem PP dávala rovnou se štěňaty při odchodu k novým majitelům. Minulý týden jsem teda sondovala, za kolik cca se teď prodávají štěňata a údajně teda od 35 až 40 tisíc výš, takže to opět trochu stouplo. Jenže to v poslední době všechno. Já třeba zvažovala prodat domek a koupit nějaký menší, většinu prostor teď úplně nevyužijeme. A teda spadla mně brada, domky před rekonstrukcí, i když bydlet by se tam asi dalo, tak to je všechno za cca 4 miliony a víc. A navíc většinou zanedbaná zahrada, to už já do pořádku prostě dávat nechci, na svým jsem se nadřela dost. To samé ta rekonstrukce, to jsou další peníze navíc. Levný jsou možná tak domečky přímo u potoka nebo u řeky a to samozřejmě nechci, teď těch povodní už bývá docela dost. No jsem ještě nedávno viděla tak kolem 20 tisíc, což mně nepřijde moc, ale už je to dnes možná taky někde jinde. 

Já samozřejmě nevím, co bude a nebude v budoucnu, ale s největší pravděpodobností si z útulku psa už nevezmu. Jsem teď v situaci, kdy jsem musela zrušit TP a různý jiný podpory včetně aukcí a setkala jsem se jen s nadávkami, že jsem hloupá, psychopatka, svině, snob atd. atd. Docela mně to vzalo všechny iluze, navíc pořád hodně keců, jak se musí zachránit všichna štěňata z množek, že si zaslouží lásku a bla bla bla, přitom něco o těch matkách, které musí pořád rodit, nic, to je jim jedno. Pořád hesla nekupuj, adoptuj, už jsem na to asi i alergická. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.