Prodavaji se odpuzovaci spraye…
Jinak vydrbat poradne a nastrikat octem
Dobrý den na okno do sklepa mi pořád močí cizí kočky a zápach moči se line po celém domě. Jak je od okynka odlákat, aby na něj nechodili močit.
Můžete zkusit pepř nebo intenzívní voňavky, ale to moc nefunguje.
Co tam udělat mechanickou zábranu? Pletivo. Něco jako ve městech, kde na různé výparníky nainstalovali kovové, aby jim tam nepřespávali bezdomovci. Jestli víte, co myslím.
Prodavaji se odpuzovaci spraye…
Jinak vydrbat poradne a nastrikat octem
Vyzkoušeno obojí. Nefungovalo.
na značkování používám alpík nebo bílý ocet, na odstranění pachu funguje obé. Ne jako prevence, ne jako odpuzovač.
Odpuzovač funguje jenom tam, kde se kočka přiblíží hlavou (nosem). Například chce škrábat potah. Na zadek asi jedině mechanická zábrana nebo nějaký spínač na hadici, který při přiblížení kočku postříká vodou - pokud něco takového existuje nebo se dá sestavit. Co se techniky týče, jsem analfabet, snad chápete, co mám na mysli.
nějaký spínač na hadici, který při přiblížení kočku postříká vodou -
To by teoreticky šlo - něco jako fotobuňka, která zapne světlo na WC nebo udělá foto. Ale tohle mi přijde jako vyšší dívčí. Ale jsem taky technický antitalent.
Kdysi jsem koupila odpuzovač na psy, už ani nevím, kvůli čemu to bylo, je to určo 15let a víc. A trn tak příšerně páchnul, že nějaké přecvrkané bylo 100x lepší. To jen tak pro zajímavost, samozřejmě vím, že kočičí značky jsou jiný level, ale ten odpuzovací sprej fakt nedoporučuju.
Děkuji, asi se pokusím udělat nějak mechanickou zábranu to bude jediná jistota, odpuzovací spreje jsem viděla ale pokud nefungují, tak nic.
Já bych vyzkoušela i tu vodu - kdyby se dalo číhat - myslím časově. Náš kocour tuhle měl zálusk na žábu a nedal si hošánek říct, tak jsem sáhla konví do sudu………😀 , nestačil nohy počítat, frajer mouratej. A dal pokoj. A to je kocour, který rád třeba honí vodu z hadice, ale tohle je jiná!