»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 24.08.2026, 15:29:42
že bys nemohla mít BOC nebo jiné podobné plemeno
Pán Bůh s námi a zlý pryč….úplně mi stačí dcery lapinkoira a to má rozhodně do BOC daleko.
Ono i do nějaké cílené interakce s berňuchou se musím “nutit” a to je to klidnej pes, kterému povětšinu času stačí, že mi u všeho asistuje. Je to takovej Hujer, ale zlatíčkovatej, nej pes pro začátečníka, jakýho si umím představit.
Takže pro mě opravdu chrt a pastevec jsou ta správná volba…protože povahově jsou podobní jako já…
Vlastně, když se nad tím tak zamyslím, tak když říkám, že miluju psy a jsem pejskař tělem i duší, tak to není úplně pravda.
Mám ráda psa, který má vlastní světanázor a nic na tom nemění fakt, že to je někdy velká zkouška mých nervů…miluju psa, co mu stačí, když mu vysvětlím, co znamená sedni a lehni a nemusím to s ním opakovat furt dokola…
Gina nejni blbá, když řeknu sedni, tak ví, co po ní chci a nesedne si proto, že zrovna nevidí k podobnému konání důvod…když ten důvod má…třeba když jsme v čekárně u veta a tam se prostě hačá nebo hajá, tak si sedne na první dobrou a to téměř za potlesku všech přítomných, protože ta ženská s tím obrovským bílým psem řekla “Ginuško, udělej hačánky, prosím…” a ten wau velkej bílej pes si sednul…takže za umělecký dojem 10 z 10…a všem ukápla dojetím slzička…ti, co mají “normální psy”, akorát ne tak vychovaný, tak říkají “Hele Punťo, jak ten velkej pejsek poslouchá a ty zlobíš”…a my s Ginou se tváříme obě nezúčastněně a naprosto suverénně, protože my dvě jsme Dream team, největší machři mezi nebem a zemí ….to je moje holka, to je můj šálek kávy…
Co na tom, že před dvěma minutama jsem jí vyložila z auta a potřebovala si ještě pro něco sáhnout a říkám Gině…"Čekej, sedni si…" a Gina “CóóÓÓ? Tak to jsem jako neslyšela, jsi se popopo, si tady budu dřepat na nějakej špinavej chodník”…"Ti říkám sedni, tě znám, já se otočím do auta, nebudu tě mít chvilku v merku a ty uvidíš psa a já budu mít leteckej den a vykloubený rameno…tvl Gino neser a sedni"…"A just ne…jak mě donutíš, se předveď, ty Coperfeelde..čekám.."…Já tě chytnu za tu zadel a prostě tě posadím…"…."No to víš že jo a teď tu o tý Červený Karkulce"…(přesně takhle bych na podobný povel, který bych nechtěla provést, reagovala já).
No a pak na sebe nasupeně koukáme a já vyhodnocuju, jestli má smysl tu fenu na férovku posadit, jestli to opravdu potřebuju a nebo jestli stačí říct “Tak si nesedej, ale chraň tě ruka páně, jak uděláš nějakou bejkárnu…”
Tak teď se všichni pejskaři chytají za hlavu a kroutí hlavou tak, že si jí za chvíli ukroutí a upadne jim a už se nebudou moci za co chytat…
To je můj svět…sorry jako, kdyby na mně pes visel očima a sednul si hned, jak jen pomyslím na to, že dám povel, tak to je ale vážení strašná nuda.