Jo, jdu lepit tu břidlici na střechu…kdybych se náhodou už neozvala😉Si troufnu, je to nad terasou, takže to je pád jen cca ze tří metrů. Lézt na těch 7m bych si asi netroufnula😏
Toma, který mi bude držet žebřík, abych se na tu střechu vůbec dostala a na kterého spadnu a přizabiju ho😉Já vím Reni, budu se snažit nezmrzačit🙂U nás jeden známý před hodně lety spravoval anténu a zabil se. Mladý, myslím mu tehdy bylo kolem 30. Je mi to mementem. na borovici je to v pohodě, tam lezu jak veverka, je tam plno větví, ani bych na zem nepropadla😛Ale na té střeše je to naprd, že stoupnu na zásněžky, ale držet se nemám čeho, musím se připlácnout na střechu. Střechaři po tom chodili jako by nic, tak to snad jde🤔A vemu si tlustou bundu, i když není zima, kdybych buchla😉
Moc hezké fotky. Můžu se zeptat, jaký je to telefon? Asi budu taky potřebovat nový. Pěkné fotky dělá jabko, ale tolik peněz se mně právě dávat nechce.
Přemýšlela jsem i nad tím ajfounem, ale vyhrál Samsung. Na fotce davám celý typ i s cenou. Ten Iphone byl podobný, ale měl za tu cenu poloviční úložiště.
Mě jde ale primarně o velikost telefonu a foťák. Doporučovali mi i asi nizší řadu, Galaxy S23, a ten vychází kokem 6 tisíc, viděla jsem z toho fotky a jsou krasné. Ale nevim, jak je velký, to jsem nekoukala. Asi dneska umí hezke fotky už všechny, hlavně proto, že střeva jsou čím dál dokonalehší i u obyčejnějších telefonů. A samozrejmě kdo to umi, ja ne, se to dá všelijak nastavit. Nepotřebuju super dokonalý fotky, ale pak v tisku je ta kvalita poznat, a já si dělám fotoknihy. A abych nemusela tahat 10 zařízení, když jezdíme po výletech a já sebou nerada tahám “něco”, třeba batoh, tak je pro mě ten telefon docela dobrý řešení. I kvůli mapám. Proto je to pro mě zbytečně drahá sranda, nevyužívám to, proč je ten telefon stvořen - chodící kancelář. Jenže, to dnes nefunguje. To je jak s tarifama, ja nepotřebuju x giga dat závratnou rychlostí, nepotřebuji žádná data, jen sms a volaní. A to holt nedělaj. Já mám všechno vždycky naruby. Kdyz jsem sháněla telefon na telefonování a říkala.parametry těm klukům v elektrech, tak na mě nevěřícně zírali - malej, tlačìtkovej, ale aby uměl MP3 a měl bluetooth na sluchatka. Není, na co by to těm důchodcům bylo, že. Ještě přikladam fotku, to by můj starý telefon takhle hezky neuměl.
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.12.2025, 14:00:28
Díky moc za tip, potřebuju totiž něco podobnýho. Aby to dobře fotilo a mělo to velkou paměť a já ty fotky nemusela pořád stahovat do PC. Od roku 2020 mám Xiaomi Poco, manžel mi ho dal na Vánoce, tehdy paměť neřešil, spíš velikost, abych ho měla jako místo tabletu, který mně tehdy už chcípnul. No, myslím, že velikostně nejsou ty ostatní telefony o moc menší, ale prostě chybí ta paměť, nemůžu tam mít nainstalovaný žádný aplikace, zabírá to moc místa, a některé prostě potřebuju.
Co se paměti týče, tak já si platím úložiště… teď na iphonu mě to stojí 25,- Kč měsíčně a má to pro mě výhodu, že se s telefonem nemusím připojovat k počítači, abych si uvolnila místo přetahování fotek, ale otevřu ho přímo v počítači.
Platila jsem si ho i když jsem měla samsung.
Fotky a videa se mi automaticky ukládají i tam.
Já to jednou za čas proberu a zálohuju je na externí disk.
Není to tak dlouho, co jsem se musela vzdát tlačítkového telefonu, protože jsem používala výhradně motorolu razr v8 a ty už se nevyrábí a to co jsem ještě sehnala byť nové tak vydržely tak max rok.
Mám osobní problém s dotykovými displeji… naštěstí mi Siri ten problém trochu ulehčuje…
Na druhou stranu jsem tak zpohodlněla, že mi vyhovuje, že stačí vzít telefon, kterým zaplatím, kde mám eobčanku, zákaznický kartičky, zaplatím přes apku parkování aniž bych musela klusat na konec ulice k automatu a zase zpět s lístečkem k autu… a když jsem někde dýl než jsem myslela, tak to parkování prodloužím… teda v pouzdře telefonu nosím i hotovost… co kdyby…
No prostě.. “ techológia” došla i k takový konzervě jako jsem já.
Tak se jen modlím, aby byl můj iphonovej stařeček ještě dlouho funkční… na jiný nemám. Fotky sice nedělá světoborný, ale mně to stačí.