Dnešní východ slunce. V noci byl -1.
Třetí víčko
Ha u nás -5stupňů, pane jo to mám tak ráda v zimě. Já chci ještě víc -.
Krásná fotka 👍👍
V zimě ma být zima 🙂 aspoň těch -10 aby bylo. Ale stabilně několik dní, a ten sníh k tomu. Příroda si taky potrebuje odločinout. Tyhle skoky jsou šílený, jeden den 12 stupňů, druhy den 0. Mě osobně to unavuje.
Však už mrazy byly a tak si to odpočinulo ne? V lednu už někdy bývá jaro. Třeba to bude i v lednu 2026.
Když nakrmíte hubené kotě, přirůstá rychlostí 80 g za den s konverzí 2,8. To je lepší než prase.
Terezko, a proč vlastně to kotě bylo tak mokré?
To je jen pobytem venku, nedokáže samo tu srst udržovat?
je to dlouhosrsťák
no a je z drůbežárny, kde se kočky krmí 1x denně tak, že se vezme velký pekáč, konzerva a rohlíky a žere se podle hesla na nikoho se nečeká
no a když se dlouhosrsťák rozhodne, že nejlepší strategie je stát v tom pekáči, plus k tomu má šílenou rýmu, kdy nudle ulpívají a lepí chlupy na krku i na packách, výsledek je něco, co nesplňuje žádnou funkci, kterou má srst splňovat
tak bylo potřeba to nejdřív vhodně odmýt a taky opravdu hodně ostříhat
Jsou úplně boží, palec nahoru aspoň tisíckrát za vaši péči 👍
Kočiny se vylízají a budou krásenkové, jen to chce nějaký čas🙂Jsou to roztomilouši😍Dneska jsem musela snad 10minut ukecávat Viktína, který objevil Macka schovaného na mole v rákosí a držel ho tam v šachu, kdy mu z 20cm čuměl do ksichtu. Říkám mu: Viktínko, nech Macka, on se přišel napapat a zase odejde. Nech ho napokoji, nebo se semelete a budeš mít bolino na Vánoce. Nakonec teda vycouval😎
Vánoční světla na baráku mám na venkovní zásuvku, která se vypíná(a zapíná) jističem ve vchodě. No naprd👎Jenže letos u nás ani nebyl náš elektrikář, který by to zahrnul do ,,chytré domácnosti" a spároval to se soumrakovým čidlem, jako mám ty stromky. A tak mě napadlo, že koupím časovač do zásuvky, nastavím to a hotovo👍Ten nejjednodušší, nejlevnější a pak si ho dám na lampičku do ložnice, kterou taky dokážu málokdy vypnou než usnu a svítí většinou do rána, myslím tak 5 dní ze 7😏V pátek byl Tom ve městě, tak dostal instrukce ho koupit. Sednem k návodu, čumíme na to a nechápali jsme ani jeden, jak tohle má fungovat(a to jsem nechtěla digitální🤫)Nějak jsme to zkusili…a nic😛No nic, ráno jsem se zastavila za sousedem elektrikářem, jestli s tím umí, aby nám vysvětlil jak na to. ,,Jo, já vím co myslíš, já mám tenhle!" A přinese mi ukázat…digitální😜Těžko chápal, že mě je líto peněz a koupín ten nejlevnější😛Nabídnul se, že mi do rána nachystá ten digitální, má jeden navíc. Já se naštvala, že to prostě musím nějak nastavit, není toho moc, co bych nakonec nezvládnula😉A ano, nakonec jsem na to přišla! Funguje👍Takže už mi to hezky zapíná a zhasíná všechno samo👏Jsem dobrá💪(alespoň na něco😉)
šikulka! Já mám taky vždycky hroznou radost z toho, když přijdu na něco, jak to funguje 🙂
kdyby něco,jedu do Olmika na oční..mám zánět horních cest dýchacích(chřipka to prý není),vlezlo mi to do oka,takže zánět spojivek a v levém uchu mám Niagárské vodopády už od čtvrtka(zaseklou rýmu)…..inhaluju,kloktám,proplachuju konvičkou…ale napřed musím vyřešit oko…
Pane jo máš toho málo? Vždy mě napadne tahle věta, takhle se mě ptávala moje mudra obvoďačka.
15.12.2025, 09:20:20 xxx.xxx.224.101
Ten nejjednodušší, nejlevnější
Já mám taky takový - nejjednodušší a nejlevnější na světýlka do oken. A spokojenost.
Reni…a normálně jste na to nastavení hnedka přišla, nebo vám to někdo musel ukázat? Já (my) jsme takový bazmek viděli fakt poprvé😲
Bobi si děláš srandu?😲Co jsi si to na Vánoce bohajeho pořídila?!?🤔Já dnes strojila stromek venku, ve vchodě a totálně jsem vymrznula, u nás hnusně fučí, ani nevím kolik vlastně bylo stupňů, teď je nula a pocitovou to hlásí -4st🙄Příšerně mi zacházelo za nehty, několikrát jsem musela zaběhnout do vchodu rozmrznout a teď se ne a ne prohřát, furt je mi zima👎Takže tuším dopadnu nějak podobně. A vlastně včera jsme byli na akci v hale…mezi lidma, taky jsem mohla něco chytit😟Nemocná být nemůžu, tento týden máme 4 akce, každý den jednu, zítra to O2 Praha.
16.12.2025, 11:02:13 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:Reni…a normálně jste na to nastavení hnedka přišla, nebo vám to někdo musel ukázat? Já (my) jsme takový bazmek viděli fakt poprvé😲
Já už ho měla předtím.
Ale je fakt primitivní - akorát pro mě. Šipečkou nastavím aktuální čas a pak zamačkám čudlíky po obvodu, podle toho jak chci, aby to svítilo. Mám od 18 00 do 7 00. Cca.
jo, tohle primitivní nastavovátko máme na tepelném funidle v domečku, využívali jsme na vysušování po zatečení vody
Nemocná být nemůžu, tento týden máme 4 akce, každý den jednu, zítra to O2 Praha.
Já nemocná být nemůžu,bo čekám na operaci!!! 12.1. jdu na předoperační,a musí být dobré výsledky!!..Já byla 26.11. na kontrolu DIA a měla 8,5..říkám jí,že nejsu zdravá,že na mě asi 3. den “cosi leze”(to mi říkala kdysi sestra,když jsem měla vyšší cukr,že je to možné..byla tam jiná,ani dlouhodobý mi nedělala…A mudr v ordinaci-"naočkujem chřipku".já,že mám..jenže loni v lednu,že?..Já nevěděla,že se má očkovat úplně zdravý člověk…ale to přece není moje starost..(mi pak řekla sestra od jiné mudr,kam jsem šla,že ta má měla ZASE týden volna a já nemohla polykat)..Jazyk jsem měla nechat zastrčený..a že mám úplně čistý krk..jsem jí řekla,že nekašlu,jen dusivě sípu když se nadechnu,že mě to dráždí.. nesmrkám,a šumí mi v levém uchu,a neslyším na něho..a bolí mě..tak že jen dál brát Erdomet a žádný paralen-proč že ho beru..když nemám horečku,že to tlumím..ACC jsem měla těch 5 dní vybrané..tak prostě přes víkend inhalace nad hrncem s párou a bylinkama,konvičku s mořskou solí,kloktání slané vody…"Priznitz" na chodila….Od čtvrtka žádný posun…Chytlo mi to spojivky,tak první jsem letěla včera ráno do Olmika,abych stihla akutky do 8.jenže špička ráno..šílené..2x jsem vyjela v koloně na zelenou,a zskončila uprostřed křižovatky,kdy začky jezdit z bočních stran..tak frk,blinkr a jela jiným směrem…Ještěže Olmik znám…Dostala jsem ATB kapky do obou,i pravé bylo už chycené,5x denně a ATB mast na noc..No dojela jsem v 10,tak jsem volala mudr,jestli se mi podívá do krku..že jo..seděla jsem v infekční zóně,došla,zazvonil jí telefon a po 10 minutách došla už bez stetoskopu,myslela jsem,že mě poslechne..večtvrtek se to té druhé nezdálo,tak jsem byla na rentgenu plic.říkám jí to…nic..kukla do krku,už s jazykem venku,že to tam mám ucpané hlenama....poťukala na čelo a při připomínce,že od čtvrtka mi šumí v uchu,tak se na mě utrhla,že však mi píše na to lék,a že musím vydržet,že to mám zaražené..a že ten Sinupret(jsem si včera koupila),ten že má taky brát..Tak mám ATB Doxybene 200(po 24 hodinách),pak jakýsi XYZal 5mg-1x denně….pak Erdomed.Pak k tomu tu hrst mých léků..tak nevím,jestli se to tam všechno nebije v tom žaludku..Jo a ráno hned Omeprazol,proti vředům z léků🙂🙂🙂
Jo,a není to chřipka…oči krvavé..vypadám jak zombie,i tak mluvím..huhňám nosem,odráží se mi to v dutinách jak echo..slyším se prostě uvnitř..tak takhle jsem dopadla…
Ahoj holkyyy,
Už jen 3 pracovní dny a pak dlooouhé volno až do 5.1.26…tak moooc se těším..každopádně - jsme tu hlavně ženy,tak se pochlubím,co jsem si sama sobě koupila k Vánocům😀Jedu dnes do Prahy na tantrickou masáž k jednomu týpkovi,co se tím živý…potetovaný,vymakaný..a má koně😂No holky,jsem zvědavá na zážitek😂Poreferuju zítra😂
Jinak věci,jako stromeček,dárky a cukroví budu fakt řesit až na posledni chvíli,protože prostě furt někde jsem a něco dělám..a až pak budu mít 2 dny před Vánocema volno,bude to ideální čas na to to všechno dohnat..
Chtěla jsem i nový telefon,protože můj už má napraskaný displey na tolika místech,jak mi furt někde padá,ale to už asi finančně letos nedám..tak uvidíme,třeba budou v lednu výprodeje..jsem ochotná dát za telefon max.10 000,- kč,takže ty nejmodernější výtvory jdou mimo mě😂
Já jsem se teda na cukroví taky chystala až ke konci tohoto týdne. Měli jsme být už pátek doma, tak jsem si řekla, že bych si dala klidnější den s pečením. No ale v práci nestíhám a v pátek se nejspíš půjde aspoň na dopoledne, takže to když bude možnost jít, tak půjdu taky, čímž pádem volný pátek nehrozí. Achjo. Tak snad volný víkend a pečení o víkendu. Zapojím chlapa, bude sranda 😀
Co se investic týče, pořád si myslím na to elektrokolo, jedno velmi levné je u Říčan už dlouho na inzerci, jestli tam bude až pojedu na jih za kočkama, tak budu silně zvažovat, jestli to nekoupím. Jako měla bych!
Ten chytrej foun, co jsem si ho pořizovala jako že na fotky, tak ten má taky to ochranné sklo už dolámané. Říkám si, jestli bych ho neměla vyměnit a koupit nějaké celistvé, třeba by to prodloužilo životnost i tomu bazmeku.