Aktuálně: 2 938 inzerátů223 908 diskuzních příspěvků18 455 uživatelů

Klozanit

Radek (neregistrovaný) 20.01.2025, 07:49:32 xxx.xxx.156.244

Používáte ho někdo ? Myslím hlavně na salmonelozu u holubů. Co jsem sondoval, tak u nás už není asi k prodeji ale u kamaráda na Slovensku ano. Díky Radek.

jo012810
jo012810 20.01.2025, 10:54:01 xxx.xxx.101.29
Radek:

Používáte ho někdo ? Myslím hlavně na salmonelozu u holubů. Co jsem sondoval, tak u nás už není asi k prodeji ale u kamaráda na Slovensku ano. Díky Radek.

Určitě se vám někdo ozve, kdo holuby vybavuje “farmaceutickou imunitou”. V holubářství jsou dvě možné cesty.  Chovatel dbá na slušné ustájení a zoohygienu v chovu (vis můj článek) a nebo používá farmaka, aby dosáhl stejného výsledku. Tedy zdraví holubů, kteří se úspěšně rozmnožují. jen chci zdůraznit, že používání farmak, bez stanovení diagnózy, silně oslabuje imunitu celého chovu. Kdo a jakou cestu si vybere, je jen jeho věc. Přeji vám, aby se někdo kdo léčí se ozval a sdělil své zkušenosti, nejen vám.

Bodlinka
Bodlinka 20.01.2025, 12:42:03 xxx:xxx.68ca:136a

jestli máte v chovu salmonelózu, pak je jediné řešení léčba podle kultivace a citlivosti a to až do negativních výsledků, případně do vyřazení jedinců, co i přes léčbu zůstávají bacilonosiči.

cokoliv jinýho je paskvil.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.