Aktuálně: 2 773 inzerátů261 166 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Co dělat? Jaká jsou moje práva? Agresivní pes, majitel ignorant.

X (neregistrovaný) 10.02.2025, 10:58:08 xxx.xxx.95.61

Soused si pořídil lovecké plemeno, které chodí na volno v naší ulici a po okolí - běhá si kam chce a dělá si co chce, rozhodně nechodí u nohy. Ten pes doslova roztrhal (zabil) menšího, starého psa jiným sousedům, který chodil vždy na vodítku. Ani po tomto strašném zážitku, kde jejich pes nejenom zabil jiného pejska, ale také způsobil bolest a trauma starým lidem, jejich pes na vodítku nechodí. Mají otevřenou zahradu, takže celé jaro/léto/podzim pes vybíhá na ulici jak se mu zlíbí. Celou dobu co ho mají se mu snažím vyhýbat - nikdy se mi jeho chování nelíbilo a taky mám menšího, starého psa a teď mám opravdový strach. S našim psem chodíme 4x denně ven, takže jsme v neustálém ohrožení. Jak se mohu bránit? Co psa odradí od útoku? A jak vůbec žít vedle takových nezodpovědných lidí?
Pořizuji paralyzér a budu doufat, že výboj na prázdno jej odradí od přiblížení. Myslím, že chování toho psa se bude jenom zhoršovat a je otázka času, než se stane něco dalšího.

efe
efe 10.02.2025, 11:03:57 xxx.xxx.155.192

Co říká vyhláška ve vaší obci o volném pobíhání psů? Opakovaně volat MP nebo státní policii - tu bych volala a křičela, že se cítím ohrožená. Třeba když dostanou pár pokut, tak si psa zajistí…

X (neregistrovaný) 10.02.2025, 12:58:19 xxx.xxx.95.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.02.2025, 11:03:57

Bohužel, máme zde povolen volný pohyb psů bez jakéhokoliv omezení. :-/

Buggyra
Buggyra 10.02.2025, 13:10:15 xxx.xxx.198.226

Nemá po tom prvním incidentu majitel toho psa nařízené nějaké individuální opatření, jako například mít psa zabezpečeného a podobně?

Jinak fakt jen volat policii a furt dokola. Natočit si pobíhající zvíře ideálně v konfliktních situacích (pohyb mezi vozidly, pronásledování domácích zvířat, štěkání na sousedy…) a předložit jako důkazy opakovaných problémů. Navrhnout zákaz volného pobíhání psů k projednání na obci, s peticí obejít sousedy…

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2025, 13:46:35 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele X z 10.02.2025, 12:58:19

Volný pohyb psů bez omezení neznamená, že je povolený pohyb bez dozoru majitele. Jen to, že nemusí mít vodítko anebo náhubek. Stále se nesmí toulat bez dozoru, napadat zvířata, ohrožovat lidi. V tom jste v právu. 

Paralyzér Vám může pomoci odvrátit útok nebo snížit následky útoku. Noste ho v blízkém okolí připravený v ruce a zapnutý v pohotovostním režimu. Jeho nevýhoda je, že působí jen v těsném kontaktu, nedá se použít na dálku. Asi bych uvažovala i o pepřáku. Kdyby nefungoval a pes běžel k Vám dále, tak použít paralyzér a doufat. 

Pokud máte v rodině osobu se zbrojákem, třeba by Vám mohla aspoň někdy asistovat při venčení. Mohlo by to stačit k tomu, aby nezodpovědný soused přehodnotil postoj k situaci. Volně pobíhající pes bez kontroly je neřízená střela i pro řidiče.

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2025, 13:56:29 xxx.xxx.18.34

Pozvat si kamaráda s pasteveckým psem… myslím že na toho by vyjel jednou a naposledy. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.02.2025, 14:30:40 xxx.xxx.124.197

Musíte si roztrhnout rukáv/nohavici a v hovoru s policií mít hodně vystrašený hlas. “To je ten pes, co zabil psa sousedům!”
Oni si rádi vystřelí. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.02.2025, 14:31:27 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2025, 13:10:15

To by bylo super, kdyby to konečně někoho napadlo, 3x problém a psa uspat.
Ale to musíte do USA.

Jednomu jsem řekla, esi eště jednou ten čokl přijde k nám na zahradu, zastřelím ho. 
Slepice měly infarkt, megi to chtěla zabít, zničená úroda, podělaný i plot
a pán pravil - omlouvám se, on utek.
TVL utíká 156x za týden. 
Tak prostě umře, když eště jednou, no. 
Od té doby tu nebyl, ale nevim, esi to je mou výhružkou.

Hele a nešlo by třeba napsat, z které vsi jste? Kdyby mě někdo varoval, tady v okolí, že dva jakolabrouši přeskočí plot a skočí mi na psa, tak bych se té díře prostě vyhnula. 

janaa
janaa 10.02.2025, 14:37:00 xxx:xxx.b32f:3bbb

Já jednou střílela z plynovky. Jednak měl pes reakci,takže zrdhl,jednak si jeho imbecilní majitelka myslela,že střílím ostrejma. Najednou si psa uměla zabezpečit😎

efe
efe 10.02.2025, 14:47:53 xxx.xxx.155.192

Anebo jako rychlou první pomoc si s sebou vezměte plechovku naplněnou šutrama, aby to dělalo velkej nepříjemnej hluk a hoďte to tomu čoklovi pod nohy. Esli neni joooo otrlej, tak zdrhne. A eště přitom hezky nahlas a sprostě hulákejte. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.