Před koncem roku jsme byli s kocourem na kastraci. I když jsme věděli o všech rizicích i o tloustnutí tak se tomu moc nepovedlo zabránit. Má o 2 kg víc než před kastrací. Pouštíme ho i ven a tak doufáme že se to na jaře spraví. Dostává light krmení. Přesto si říkáme jestli by nestálo za zvážení nějaké vyšetření krve na cukrovku nebo hormonální nerovnováhu. Co na to říkáte? Za odpovědi děkuji,
Odpověď na příspěvek uživatele Adéla z 12.02.2025, 10:03:06
Máme kastrovanýho kocůra. Venko-domovního. Vždycky se na zimu zasádlí - letos jsem čekala podle jeho pupku arktický mrazy 😀 - vždycky s jarem to sundá. Páč by neprošel plotamam, že jo 😀
Děkuji lidičkové. Jsou to light granule, on se Ferda jeví, že mu to nijak nevadí tak asi počkáme ještě do jara, jestli něco shodí. Však už je to snad za rohem, v březnu bude venku bývat už víc.
Odpověď na příspěvek uživatele Adéla z 12.02.2025, 10:28:52
Ještě teda dodám podstatnou věc - ano light - pro mě špatně. Kocour je na mase, žere to stejné co naši ohaři. od kuřete po hovězí, vnitřnosti jako srdce, játra - držky nežere teda, jinak vše. Light granule - po tom akorát bude mít hlad, bude žrát víc a víc a víc.
No ono granule s nižším obsahem tuku…asi proč ne. My teda nekupujem přímo light, ale pro kastráty, které nemají 20 + % tuku, ale třeba jen 14-15%. Což stále ale neznamená, že mají krmení úplně neomezeně. Pokud máte Light granule, ale nacpe se jich víc než normálních, tak to asi nic moc nebude.
Taky záleží, co to je za granule (složení). Pokud tam je nízký obsah tuku, ale zároveň kukuřice a obiloviny, tak moc hubnout taky nebude, spíš naopak. Já tedy krmím i mokré krmení (konzervy, kapsičky). Maso ne, protože naše kočky maso nechtějí a raději by umřeli hlady, ale kdybych tu možnost měla, určitě bych syrové maso do stravy přidávala. Tam je to fajn, protože si můžete sestavit dávku i z dietnějšího masa.
U kocoura, který chodí ven bych asi váhu přes zimu nějak extra neřešila, pokud by nebyl vyloženě tlustý. Pokud si váš kocour rád hraje, můžete každý den zařadit trošku pohybu a hry, například s mávátky, nebo mu cvrnkat balonky, záleží, co má rád.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.02.2025, 12:05:20
Tak to u nás nehrozí, mistr Ministr všech Sekáčů se moc nechová. Spíš mi tak vždycky vyskočí na rameno a nos mě. Venku. Shrbená, na stařenku. S ohařema a větví v ruce. Už se okolí nediví, že jsem čarodějnice 😀