Děkuji, zvážím samozřejmě i možnost opětovné obnovy chovu.
Dobrý den, mám dotaz k chovatelům potkanů, chovám potkany 4 roky, mám 9 chovných boxů. Od loňska se mi začali dělat u samic nádory, vypadali jako boule zalité vodou. Dodávám od března jsem přecházel na nové granule od jiného dodavatele. Dříve tento problém nebyl. Samice měly i problémy s rovnováhou, to jsem zaregistroval ve třech chovných boxech, vzhledem k tomu, že jsem v loni 3x obnovoval chov, tak jsem to zaregistroval až koncem listopadu. původně jsem myslel, že je to potkany, ale jiní odběratele od stejného chovatele tento problém neměli. Měl jsem snad jen ve 3 boxech mimina. Potkanice moc nerodily. Boxy myji v otcové vodě a následně vyplachuji, potkaňárny mam na zahradě, jsou zamčené. Konzultoval jsem to s jiným chovatelem, bylo mi řečeno, že je možný, že toto by mohla způsobit nějaká složka v granulích. Když dříve nebyl tento problém a až po přechodu na nové granule. Od minulého týdne granule již nedávám. Stalo se to někomu? Je opravdu možné, že je to nějakou složkou přidanou v granulich? Podotýkám potkani jsou určeny pro zkrm. Pouze u mě. Pokud někdo odepíše budu rád za jakoukoliv pomoc. Děkuji.