jak odnaučit devíti měsíčního psa, aby nekousal a neničil boty? Do této doby byly boty bez povšimnutí a v posledních 14 dnech už padly dva páry. Děkuji, Rychel.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.02.2025, 19:48:02
mno kdysi se pes naučil otvírat botník a to byla botová apokalypsa. v každém páru měla aspoň jedna bota vykousanou vložku, takže hodně dlouho byly potřeba tlustý ponožky.
Jak se říká, pes vás naučí mnohé, např. uklízet si věci.
Jo jo…a když má člověk psa zloděje a popeláře…jé jé…to je potom pořád uklizená linka a koš nikdy nepřetéká 😄…pokud se jedná jen o boty, tak je to zívačka.
Moji pesani třeba boty neničí, ale…nemám uzavřený botník, jen takový policový systém, tam se berňák bot nedotkne, ale běda, jak zůstanou mimo botník a zapomenu si je následně uklidit nebo si je vyzuju s tím, že potřebujou vyčistit a že to udělám později a je období tepla, kdy jsou dvéře na zahradu dokořán…to pak začíná hra “najdi druhou botu”…pracovně mu říkáme “uklízečka”, protože to vždycky odnese někam za zahradu…když mám štěstí, tak je bota jenom na dvoře, když mám smůlu, tak jí ani nenajdu a čekám, až jí berňák odněkud přinese na dvorek. To je potom radosti, když vylezu ven a bota leží u dveří…po týdnu od únosu psem…😇
A úplně nejhorší, když třeba koupím zeminu v pytli a neuklidím…to se mi může stát, že pytel roztrhaný a celý dvůr zasypaný zeminou…to by člověk nevěřil, jakou plochu ta zemina pokreje…
Předevčírem berňucha pro změnu sypal ptáčkům…nechala jsem na stole venku dva pytlíky se slunečnicí, že nejdřív krmítka vyčistím, než to tam nasypu a nebylo co sypat, protože berňák to mezitím rozsypal všude…
A to bych mohla pokračovat do nekonečna…
Vybouchlé polštáře a zahradní polstry ani nepočítám…to je člověk ve své podstatě rád, že se psu nic nestalo, když to vybouchlo…co je proti tomu taková bota, která se dá někam zavřít…🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.02.2025, 15:54:58
Mně včera mladý kocour vykuchal pantofle (nemám botník, boty jsou buď v komoře nebo před dveřmi).. Mají odundatelné vložky. Přišla jsem z výletu a vidím. Jedna vložka ležela vedle nich, druhá nikde. Propátrala jsem svůj malý byteček, lezla i po čtyřech a do tmavých zákoutí svítila baterkou. Nic. Tak jsem na něj houkla - koukej ji najít a zase vrátit! A po pár hodinách koukám já - kocour leží pod skříní (kde jsem to prohledala dvakrát) a v packách drží tu druhou vložku. 😲 Asi si vzal má slova k srdci.
Já naučila Malinu vyměňovat bačkory za pamlsek. Dost nás naučila uklízet, ale dcera zuje bačkory, kdekoliv a dřív občas padly za oběť, ale teď mi je pes šťastný přinese a vymění za sušený maso třeba. Stalo se mi, že mě to vytočilo, ale to stejně na mě pes kouká stylem, jestli mi nemá zavolat Chocholouška.
Naše buli do bot tak maximálně nakadila…pokřtila manželovo hanwagy…měla srágoru a prostě nevydržela a vybouchla.😜Pohled, jak manžel klečí u vany, ruce ve vaně a vyplachuje boty k nezaplacení, ale taky tichá domácnost 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.02.2025, 19:48:02
Jojo, my až do začátku puberty používali psí ohrádku k ohraničení kallaxu s deskovkama, jelikož v tom jsou vyšší desetitisíce 😀 a pes má pelech vedle, tak aby si nějakou krabici nenabídnul. Z toho jsem měla největší strach…pod TV jsme koupili zavírací stolek s průduchama, kde je zavřená elektronika, jako router, herní konzole, ovladače, atd…prostě co šlo, to se schovalo, aby se k tomu psík nedostal. Boty se prostě zavíraly do botníku. Jediné, co zničil byl jeho pelech a polštář, který explodoval. Snažil se teda kousat i vetbedku, ale z toho měl vždycky plnou tlamu těch vláken, tak ho to za chvíli přestalo bavit 😀.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.02.2025, 07:45:34
No v berňuchovo štěněcím a telecím období padly za vlast 3 ovladače na televizi…jako v obýváku na stolku si jich ani nevšimnul, ale v ložnici, jak jsem ho zapomněla uklidit a zůstal na posteli a nebo nočním stolku, tak jsem měla po ovladači.
A teda měli jsme rozloženou štěněcí ohrádku, kterou jsme ohradili kabely, prodlužováky a pod.
Jestli vás žije v domácnosti víc, je nejlepším řešením rákoska. Podle zbytku boty zjistit, komu bota patřila, a tomu nalískat, že si boty neuklidil. Pokud žijete sama, tak před zrcadlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.02.2025, 11:40:25
Jo Malina mi přeštípla dva kabely , u vysavače a vysoušeč. Jak to má člověk v zásuvce, tak si to pohlídá, ale tohle nebylo, tak to zmákla během chvilky. Pokaždé když vysávám a vidím ten kabel, co musel manžel vyměnit a má divnou tu zástrčku, kterou manžel vyštrachal někde v garáži, tak si na to vzpomenu, jak jsme byli blbí 😄.
Jo u tchýňovejch není ty boty kam dát a zrovna před měsícem dítěti natrhla botu. Tak jsme vymysleli dát do igelitové nebo papírové tašky. Nevidí je, nezajímá jí to.
jak odnaučit devíti měsíčního psa, aby nekousal a neničil boty? Do této doby byly boty bez povšimnutí a v posledních 14 dnech už padly dva páry. Děkuji, Rychel.
Okrem iných rád ohľadom odkladania topánok by som na vašom mieste zabezpečila dostatočné vyžitie psovi. Ak deväť mesiacov neničil a teraz začal, niečo sa zrejme zmenilo.
Tak co si budem…nej riziko zničení čehokoliv dle mého je u malých štěnítek, protože jsou ještě “blbá”..objevují svět a ještě jsme jim nestihli vysvětlit, co se může a co ne a pak v období přezubování, tam bych řekla, že ta potřeba kousání je asi největší….a teď teda se nebavím o štěňatech, která si způsobně okusují hračky a jiné předměty námi určené ke kousání, protože i tací jsou mezi námi.
Po přezubení je to z mého pohledu už spíše nějakými mezerami ve výchově a nebo z nudy a nebo…pokud je pes okusovací…že mu nenabídneme vhodnou alternativu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.02.2025, 14:57:50
No Malinino sdělení je jasné, koukej se mi věnovat nebo ti ty boty sežeru. Jenže úplně vždy to nejde vyřešit hned a pak je tedy lepší ty boty schovat. Třeba první pes na mě štěknul, že něco chce. Malina mi říká “když ty nevíš, co je špatně, tak já ti to teda říkat nebudu” 🤣 a má recht.
Já mám opačnou zkušenost. Jasně,malý štěnda občas něco zničí, ale nejvíc demoliční období, pokud přijde,nastane tak od půl roka do roka. Pak se to uklidní. Prostě s věkem přichází kreativní nápady,co malý štěně nenapadnou,je taky víc energie a sebevědomí tyhle skopičiny dovést do konce😜