Coudas:Máme, přesně tu opačnou zlušenost 🤷
Že vás sousedé oslovili s tím, že jim váš chov vadí?
Máme, přesně tu opačnou zlušenost 🤷
Sarah01:Vaše příspěvky moc nechápu. Vy jste 2v1?
Já taky ne. Ale netřeba se tím trápit.
Coudas:Máme, přesně tu opačnou zlušenost 🤷
Že vás sousedé oslovili s tím, že jim váš chov vadí?
Ano.
Polovina zastupitelsta už je z “naplavenin”,ale zatím,ti co tu bydlí,jsou fajn.Většina má alespoń psa.Mezi místní zapadli.Ikdyž nás se to zas tak moc netýká.Přímé sousedy nemáme.
Naše dědina z náplavek vlastně vzkvétá, my jsme takový hodně zastrčený kraj, tady se lidičky spíš stěhují pryč, tady chalupy padají jak se o ně nikdo nestará a nebýt náplavek tak snad už ani neexistuje a to náplavkám chcou jen přisírat. Náplavky jakože budoucí a nynější důchodci zvelebují, kupují a platí a platí.
Jako fakt se najdou kok..i co jim vadí vše, sama jsem se přesvědčila, vystartovala na mě bába, že mi psy chodí na volno a to proto že její střeďák neuměl normálně chodit jen tahal na šňůře a babku málem zatáhl na zem. Tak jsem dostala sodu, že nesmím chodit k bytovkám po veřejné cestě atd…. Nemáme v obci, že psy musí být uvázaní, jen pod dohledem, pak najela, že náplavky se roztahují atd… Přitom my psy neprovokují, jsou odvolatelní, poslechnou na první dobu že NE. No babrlinka byla tak vytočená, že já byla klidná a jen jsem s úsměvem na ní koukala a pak jsem šla pryč. Už se nezdravíme😉
Myslím, že psi musí být na vodítku v obci vždycky. Jestli i psy to přesně nevím. Co však vím určitě, že pejskaři jsou co se týče bezohlednosti k okolí srovnatelní s kuřáky.
Děkují za opravu, ale já vím, že jsem normální pejskař a žáden kuřák. V tu dobu nebylo , že musí být na vodítku.
A co z toho, že je pes na vodítku, když majitel neumí Flexi voditko používat a pes je stejně tam, kde ho nechcete… Ale souhlasím, že někteří majitelé psů si myslí, že jsou jen oni. Ale to se netýká jen a pouze pejskařů.
“Myslím, že psi musí být na vodítku v obci vždycky”
pohyb psů v obci se řídí obecní vyhláškou té které obce
a obec vyhlášku vydat může, ale taky nemusí
Tak vše je vždy a všude o lidech.Na mě řval také místní,že pes stojí na silnici a kouká na štěně,které tam měl nově.A to se známe dobře. Přitom sami chodili okolo a nechávali fenu lítat a řvát až u plotu. Jenže já jsem taková,že zdravím na just.
No u nás nemáme vyhlášku,že psi musí být na vodítku,takže pes chodí většinou na volno,ale on k plotům neběhá a ani si psů za plotem nevšímá. S většinou místních psů,co venku potkáváme,vychází dobře a rád si s nimi pohraje.
U nás je to tak půl na půl…někdo někteří chovatelé vodí psy na vodítku,já také..i když bych nemusela, Betynka šlape pěkně u nohy..ale nikdy nevíte,koho potkáte..někdo nechává psa lítat po silnici,po chodníku..proto nosím s sebou pepřák…takový nevychovaný maliňák,co tu bezprizorně litá,s tím bych si asi neporadila..
Tap:Sedíme tu tři v jedné kanceláři. Táňa, Alena a Petr.
Zdravíme a jestli máte něco k tématu?
Aha, takže jste mluvčí. OK.
Já slepice nemám a ani je chovat nehodlám. Ale mají je sousedi jak z jedné, tak z druhé strany. Zatímco o těch nalevo skoro nevím, tak o ty napravo moc pečováno není, tudíž v létě smrdí a občas některá přeletí plot ke mně. Zatím jsem ji zachránila, byla jsem zrovna na zahradě. Až tam nebudu, tak bude mít holka smůlu.
Zpátky ke slepicím. Jsme nová zástavba, většina našich sousedů jsou mladí lidé kolem 30. Myslím naši ulici. Takže tam mají slepice ve druhém baráku, pak 3 nic a další přes barák od nás. Máme poměrně velké pozemky, takže kdyby nechtěl soused slepicema prudit, dá si kurník ne hned za barák, stejně jako nás přímý soused, si dal včely až zezadu. To se sice nesetkalo u mého muže s nadšením, protože tam má tenisový kurt, takže je posunul na polovinu pozemku, kam už nechodí dalších sousedů děti a nám už tam taky nijak nevadí. Slepice přes barák vedle necítíme, kdyby nechodily po všech polích kolem a kohoutek chraplákem neřval, ani o nich nevím. Onehdá k nám dvě vlezly otevřenou bránou a byly u nás 3 dny, než jsem je odvedla domů, protože jsem si původně myslela, že chodí nějakou dírou pod plotem sem a tam, každý den. Byla jsem moc ráda, že mi ty ,,brigádnice" prohrabaly záhony a vyzobaly larvy kde čeho, co mi podežírá kytky. Jak přešly mrazy, nechala jsem otevřené už záměrně, kdyby docupitaly, ale zatím nic. Mezitím sousedé o jednu přišli, na poli je rozeseto bílé peří😟 U nás ve vsi, na našem konci, co bydlíme u potoka bývalo zvykem, že lidi pouštěli slepice k potoku. Jenže pak začalo chodit hodně lidí se psy a hodně slepic to nepřežilo, takže už je pouští málokdo, tady ti naši a pak ve staré zástavbě pod náma ještě dvoji. Dál ve vesnici už myslím vyjímečně, ale jak nechodím se psy ani já, přehled už nemám😉
No a pejskaře a kuřáky vysoko převyšují majitelé čtyřkolek a terénních motocyklů a hobby letadel.
assil:No a pejskaře a kuřáky vysoko převyšují majitelé čtyřkolek a terénních motocyklů a hobby letadel.
Přesně tak, to často nevím, jestli přejedou mě nebo mého psa.
a všichni dohromady nemají na cyklisty 😠
hmn:a všichni dohromady nemají na cyklisty 😠
Taky pravda, naštěstí tady je od nich celkem klid, horší je to na silnicích, už jsou občas dost agresivní.
My u nás cyklisty moc nemáme neb tu nejsou cyklostezky a všude kopečky, zato kravál z těch výše zmíněných je strašnej. Ono jako pejskaři či kuřáci obtěžují pár lidí, ale tihle kraválisti všechny v okruhu 10 km.
assil:My u nás cyklisty moc nemáme neb tu nejsou cyklostezky a všude kopečky, zato kravál z těch výše zmíněných je strašnej. Ono jako pejskaři či kuřáci obtěžují pár lidí, ale tihle kraválisti všechny v okruhu 10 km.
Máme to stejně, i s podmínkama - žádné cyklostezky, kopečky, tudíž cyklistů pomálu. Tak mi nějak ani nejde do hlavy, proč by mi cyklisti měli vadit?