Prosím napište sem někdo
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá doma exotickou krátkosrstou kočku anebo taky perskou??. A třeba kdyby to šlo neposlal fotku prosím? Díky
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá doma exotickou krátkosrstou kočku anebo taky perskou??. A třeba kdyby to šlo neposlal fotku prosím? Díky
Prosím napište sem někdo
Ještě prosím posílejte klidně i jiná plemena koček jakákoli. Díky
Exotická se mi osobně nelibí. ("zdeformovaná"? tlamka)
Perská to samé. Obyčejné kočky umí být krásné , snadná údržba i milé povahy, když mají vnímavého majitele, který vystihne jejich potřeby - pak jsou spokojení všichni. Dlouhosrsté kočky se musí zvykat na česání=ne každý to zvládne. Problém je, když se znečistí a zaschne to , když je sama doma (průjem třeba). Měla jsem perskou, další “obyčejné”. Ven mohly všechny a život s nimi byl radost.
A chtěly chodit ven?
Velmi. Nemusela jsem se starat, jak je zabavit. I když byly dvě, zábavu si venku našly.
To u nás byl ještě velmi malý provoz=auta. Jedna sedávala ráda po dešti na kraji chodníku a hrála si s tekoucí vodou u obrubníku, druhá aportovala domů vše, co našla na chodníku. Krabičku od cigaret, obal od tatranky. Jedna z nich nosila myši. Večer byly doma, lezly k nám cizí kočky a “mlátily” je. Ale jen v bytě by asi zešílely, ven chtěly. Jen tu perskou jsme na venek učili. Byla z bytového chovu, bála se i doteku trávy. Ale záhy si zvykla , pobyt venku milovala.
Chápu a nevíte jak se dá bojovat s alergií na kočky kromě koupě plemena sphynx či dalších bezsrstých plemen?
Alergeny jsou často ve slinách, tam ani sphynx nepomůže. Antihistaminika, byt bez koberců, záclon a závěsů + častý úklid a větrání.
Děkuju za rady
A nemáte ještě fotku perské kočky prosím?? Někde schovanou?