Aktuálně: 2 538 inzerátů234 889 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Krmení pro kotě

Anonymní (neregistrovaný) 02.04.2025, 09:29:24 xxx.xxx.165.33

Chtěla bych se zeptat něco o žrádýlku pro koťátka. Mám tříměsíční kotě a nevím, co mu mám ještě předložit. Pije mléko nebo sunar, pribiňák, granulky má pořád, moc je nechce, kapsičky pro koťata, ty vůbec ne, maso vařené sem tam, syrové vůbec. Miluje vitamínovou pastu pro koťata. Nevím, jestli se to může, ale dala jsem mu i kuřecí šunku, ta mu jela. Sice přibírá, ale stejně se mi zdá, že moc nežere. Většinou toho dost vyhodím. Za rady předem děkuji.

lesnizinka
lesnizinka 02.04.2025, 10:40:02 xxx:xxx.f41b:d715

Nevim, kolik jste zkousela druhu granuli, kapsicek a masa? Protoze jestli jsem mela vybirave psy, tak najit to, co bude chutnat kockam, je doslova alchymie😎 Mela jsem celjem ctyri kocky a jen granuli jsem vyzkousela tak 30 druhu. A kdyz mam moznost, ci me zaujme nejaka novinka, zkousim dalsi, i kdyz kocky kdyz najdou, co jim chutna, nemaji uz moc zajem, neco menit.

kometa
kometa 02.04.2025, 13:06:40 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.04.2025, 09:29:24

Pije mléko nebo sunar

Tříměsíční kotě by už mělo být odstavené. Šunku ani jiné uzeniny ne, všechno je to slané. Není to dobré ani pro lidi, natož pro kočky. Které jsou už od přírody háklivé na ledviny.

Pro inspiraci, co krmím já - základ je syrové hovězí nebo vepřové srdce + vařené kuře (krky nebo skelety), kuřecí játra + jako doplněk granule (obyč z Penny) a konzervy Gourmet a občas vajíčko nebo kelímek od jogurtu k vylízání.

Holt zkoušet. Já neměla nikdy vybíravé kocoury, tak se mi to kecá.

Ladd
Ladd 04.04.2025, 15:54:12 xxx.xxx.68.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 13:06:40

Krmíme přibližně tak jako kometa. Jen nám nejí játra a maso jen syrové(dříve ho jedla; dříve také jedla tvaroh, ten přestala). Vajíčko jen syrové a jen žloutek (bílek by kočky neměly) + jogurt, sem tam líznout kapku smetany, když se z ní vaří + porce jakéhokoliv masa, z kterého se zrovna vaří. + jeden typ granulí N&D bezobilné.  
Když něco nechce jíst, zkuste mu to prstem vmáznout do koutku tlamičky, mohlo by se tak na to chytnout.

kometa
kometa 04.04.2025, 18:05:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 04.04.2025, 15:54:12

(bílek by kočky neměly)

Proč? Kvůli avidinu? Když si dá jedno vajíčko týdně (předchozí kocour se v pohodě dožil 19 let)… A co třeba kuny nebo ježci, kteří vejce běžně konzumují?

biaca
biaca 04.04.2025, 18:32:55 xxx.xxx.47.71

Malý, když jsem si ho přinesla ze zásady odmítal krmivo pro koťata - jednoduše ho nežral. Vždycky chtěl to co měl starší kocour. Od malička je na granulích pro dospělé /Josera. A pak také krmím kapsičkami (nyní má malý vybíravé období nechce - tak holt je na granulích - vybral si špatného protivníka, proti mé tvrdohlavosti nic nezmůže.), dále konzervičkami Schesir, Cosma, Greenwoods…A samozřejmě maso - kuřecí (hovězí nejí starší tak ho tím nekrmím.) Pak mají kluci každý odlišné chutě (starší miluje krevety, mladší jednodenní kuřátka a holátka) 

P.s. Jinak jsou dva způsoby, jak donutit kocoura snít danou porci 

a) u nás zabírá Miamor Malt pasta, kdy se mu to trochu potře jídlo a kocour sní zbytek. 

b) a pokud je nemocný existuje mastička Mirataz 

Také někdo bojujete s vybíravostí? Mladému nic není jednoduše chce konzervičku tuňaka, nic víc v tom není. (někdy si říkám jestli mám klukům k večeři tu kapsičku dávat, když o ní není zájem)

kometa
kometa 04.04.2025, 19:56:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 04.04.2025, 18:32:55

Také někdo bojujete s vybíravostí?

Já ne. Oba kocouři dostávají totéž. A žerou všechno.

Ladd
Ladd 04.04.2025, 20:39:02 xxx.xxx.68.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.04.2025, 18:05:44

Prý u koček - někde jsem četl-  ( ostatní zvířata netuším) brání vstřebávání vitaminu B. Ve žloutku je ho zase hodně, tak se to vykrátí. Já ji ho ale nedávám. Vajíčko dávám také jen jednou týdně, tak by se samozřejmě nic nestalo. Je ale dobré vědět. 

kometa
kometa 05.04.2025, 16:00:03 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 04.04.2025, 20:39:02

Tak to se musím podívat do chytrých knih. Ale já dávám celé vajíčko, takže nevidím problém.

lesnizinka
lesnizinka 05.04.2025, 17:32:00 xxx:xxx.4193:7ab5

To je na bazi: vedci zjistili. Pak se ukaze,ze nekdo posunul desetinou carku. Takovymato ,,zarucenyma" informacema se vubec odmitam zabyvat. Otazka na z.lsane kocky. Prvni kocka zrala jen konzervy Miamor s krepelcim vajickem a nebo krevetama. Prestala je chtit, az kdyz se u ni objevil tumor - to zacala jist kapsicky Felix se zele. Oba, kocka i kocour jen a pouze granule Royal canine pro britaky, kocour ani ty kapsicky. Proste si mysleli, ze musi, kdyz jsou britky. Maso ani jeden v zadne podobe. Nova kocka zacala rovnou na Felixech, pokusy o ty Miamorky ci jakekoliv jine granule ci kapsicky sabotuje do ted, maso si vezme jen opravdu vyjimecne par kousku. Posledni kocour obcas syrove maso, ktere ho zachranilo, kdyz mel FIP, udrzelo ho pri zivote. Ted uz si ho veme jen parkrat za tyden, jinak kapsicky Felix. Da si obcas i sunku, tu se naucil jist se psem, kteremu jsem do ni davala tablety. Vim, ze to neni OK, ale neni to casto, ani hodne. Jo varene si nevezme vubec nic, varene maso si asi nemysli, ze je maso. Vajicko nechce, zakysane veci nechce, polivky a podobne mlsky pro kocky nechce, ani zadne ty bonbonky a pod. Obcas mu na zkousku neco koupim, zbytecne. Nastesti ji aspon jeden druh bezo pasty. Kocka…tak ta si nic jineho jak granule a obcas kapsicku neda, cokoliv ji nabidnu, tak tresti oci, zdrha a mysli si, ze ji chci urcite otravit😜 Aha, oba vlastne lzicku smetany na slehani.

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 07:37:11 xxx.xxx.198.226

Kocour taky žere všechno možné, na syrové kuře se teda na mě koukal, jestli jsem nespadla z nějakého velmi vysokého stromu na znak, ale pečené, smažené, to mu jde. Taky rád česnekovou pomazánku, té se ho ale snažím uchránit. A miluje salám Herkules. Teď nedávno jsem koupila již krájený Herkules, co měli na pultě ve vaničce, a bohužel už podruhé se mi stalo, že byl jetý, prostě smrdí zatuchlinou, já jsem ho schopná pozřít pouze vysmažený. Ale Kocour říkal, že báječná pochoutka, tak mu, když si vzpomenu, dvě tři kolečka tady z toho hnusu dám, a on to pořád ochotně konzumuje, tak si říkám, že snad ví, co dělá. Už to dojídá… Já si mezitím koupila čerstvě krájený, který ten zátuch neměl, tak ten hnusozbytek zůstal Kocourovi na “přilepšenou”. Nevím teda, co ho k tomu vede, tohle jíst, ale když ho to baví… Jinak jsem čistý granulář, dostává RC granule pro kastráty nebo když je v akci, tak pro kastráty 7+. Dostává je v dávkovači, který musí koulet po podlaze, aby mu z toho vypadaly, což šetří moji peněženku i jeho postavu, tak se mi daří ho udržovat celkem málo kouloidního a ještě pro to získání potravy něco dělá. Také rád sýr, mascarpone, náhražky sýra (nakupuju levně), smetany, bílé jogurty, majolky, zakysanky, tvarohy, toho dostává zpravidla jen vylízat kelímek. Sýr musí dostat kdykoli si beru já, takže několikrát týdně 😀 Vejce ho nezajímá ani syrové ani vařené, ani žloutek ani bílek. Mléko ano, dostává vykapat zbytek každé krabice plnotučného, je to určitě aspoň 5 mililitrů za 14 dní 😀 Teď jsem s nějakým nákupem z Dr.Vet dostala kapsičku kostiček proti chlupovým koulím a čučím, že to asi funguje, pokaždé, když mu plním dávkovač, tak mu pár kostiček hodím, a tohle jaro zatím blil jen jednou 😂 A přitom jeho zelenec je okousaný na kost. Tak snad se tím jen něco nemaskuje a nebude z toho nějaká polízanice. Jo ale tuhle jsem přivezla hovězí z farmy, a to si teda dal syrové a pak kroužil kolem a vypadalo to, že mu vystřelí ocas do vesmíru, jak ho trčil nahoru, aby něco ještě dostal. Tak až budu porcovat na guláš. Taky jsem získala pro slepice sušené koňské maso, prošlé ze zverimexu, to nechám dva dny namočené bobtnat, aby se dalo krájet, a to teda prý taky může být, tak teď dostane občas i kus koně 😊

Tenurri
Tenurri 08.04.2025, 07:57:03 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.04.2025, 09:29:24

chce to zkoušet…různé druhy masa, různé druhy kapsiček a konzerv, různé druhy granulí, protože ne každá kočka jí vše.

U nás jedou nejvíc granule, ale jen určité druhy a určité příchutě (ryby, kuře, krůta).

Z kapsiček a konzerv mi žerou jedině trhané maso ve vlastní štávě/vývaru (maso v želé, ani paštiky nežerou) a to zase prakticky jen rybí (tuňák, losos). Syrové maso vůbec, vařené taky ne…jediné, co sní, je syrový losos, když děláme sushi…konzervu jim dávám jen párkrát týdně a stejně to většinou dojídá pes. 

Kocour si občas dával bílý jogurt, ale už ho taky nechce.

Šunky, uzeniny a jiné slané a kořeněné věci nenabízím vůbec. Vzhledem k tomu, že nic moc nechtějí, jsou většinou na granulích, což pro ně není za trest, ale spíš za odměnu, že jim nenutím něco jiného 😀…

Dobré je posypat nové krmení probiotiky - my kupujeme fortifloru, kočkám hodně chutná a voní, to může pomoct. Potom existují různé vitaminové pasty (kupujeme od gimcat - jiné nežerou 😀)…nebo maso zkusit nastrouhat, natrhat na kousíčky, udělat nekořeněný vývar…

zkoušela jsem maso posypávat probiotiky, míchala jsem do toho gourmet konzervy, které nejsou nic moc, ale kočkám většinou jedou a nic…asi záleží na vaší trpělivosti a vytrvalosti. Já to vždycky po pár dnech vzdám, aby kočky neumřely hlady a dám jim zpátky granule. Taky by nám kocour vyřval díru do hlavy.

Co se týče granclí, u nás je největší hit Purizon (tam ale mají teď víc druhů a kvalit) nebo Amanova. Míchám jim to většinou s Canaganem, který mi přijde kvalitnější. Dřív jsem kupovala Orijen cat&kitten, to jim chutnalo taky hodně, ale jak je na tom s kvalitou teď netuším. Koupila to celé společnost, které nevěřím, takže už dlouho nekupuji. 
Z konzerv a kapsiček kupuji applaws a cosmu, občas si dají kapsičku od fitminu.

To že to chutná (nebo to tolerují) našim kočkám ale neznamená, že to budou jíst i ostatní.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.