Mám prosbu. Mám papoušky Kakariky a potřebují ostříhat drápky, ale já si na to netroufám. Nejsou ochočení, takže si to ani nedovedu představit. Udělá mi toto každý veterinář i pejskař?
Mám prosbu. Mám papoušky Kakariky a potřebují ostříhat drápky, ale já si na to netroufám. Nejsou ochočení, takže si to ani nedovedu představit. Udělá mi toto každý veterinář i pejskař?
U kakariků přerostlé drápky, tak to je něco. Jsou to papoušci, kteří se většinu času zdržují na zemi a stále něco hrabou nohama a tím si drápky obrušují. Určitě pro ně nemáte vhodné podmínky, nebo je chováte dokonce v malé kleci, jinak by k tomu nedošlo. Zavolejte nějakému veterináři a zeptejte se jestli by to zvládl, nebo nějakému chovateli poblíž. Nebo si dejte do vyhledávače- Přerostlé drápky u papoušků a tam určitě najdete rady. Je to na dlouhé psaní.
Zdravím, myslím, že zastřihnout drápky by mohl zvládnout každý veterinář. A kdyby jste měl v okolí chovatele, tak by jistě pomohl. Jinak postup je,že papouška “zabalíte” do osušky, tak aby mu koukali nohy a v této pozici ho fixuje Váš pomocník a pak Vy držíte nohu a prst po prstě zastřihnete jen tu ostrou špičku drápku. Musíte dávat pozor, aby jste nestřihnul hluboko nebo v každém drápku je žilka, která pak hezky krvácí! S pozdravem Zappe