Roman (neregistrovaný)03.05.2025, 19:32:09xxx:xxx.f1fc:df06
Zdravím mam dotaz ze strany vašich zkušenosti jak se zachovat.kopil jsem od jednoho kluka par papoušků cervenokridly (prej měli uz mladé ) vlastním je 3 roky prvni rok samice ani nechodila do budky loni mela 4vajicka a prázdné ,letos me přijde ze se samice schovává před samcem v budce je tam neustále cca 3tydny sameček furt píská jako by chtel se rozmnožovat vyhnal jsem samici zavřel budku cca na 3 dny sledoval jsem je a nic furt ji naháněl vodka je již zase otevřena jak se zachovat zkusit vyměnit samce treba po lete kdyby se nic nedělo ? Dekuji
Odpověď na příspěvek uživatele Roman z 03.05.2025, 19:32:09
Tak jestli je vodka zase otevřena těžko se to sleduje, ale vážně . Mají kroužky? To je zásadní ,stáří ptáku . Byl při koupi samec vybarvený? Podle popisu se jedná o mladou samici letos tříletou . Pokud nezasedne ptáci si nesedli a já bych vyměnil samce. Vyhnat samici a zavřít budku je slušne řečeno pěkná blbost . Čím méně budete zasahovat tím lépe . Zasáhnout pouze v případě brutálních útoku samce . Věřím že jednou se odchov podaří .
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.05.2025, 20:20:58
Vodka ne /budka 😀👍ano měli kroužku uz si nejsem jistý jaky mají rok/krouzku musel bych se podívat ale mají minimálně 5 let ano samec byl vybarveny …..původní majitel me ukazoval fotky jejich “mláďat “ jestli to byla pravda .to uzavření me poradil kamarád ze jestli ji nemůže nahnat tak ať zkusím zavřít na chvilku budku . Ja se o ne starám naklicovaci směs pravidelně ovoce pampelišky mají co statní ptactvo akorát je divné ze ta samice se schovává no dekuji za váš názor každá rada dobra 👍
Zdravím, no zkusil bych přidat jinou budku(tvarově i materiálově) a nebo je přemístit do jiné voliery. A kdyby nic, tak po sezóně bych měnil, ale možná by bylo lepší sehnat již dospělé kusy samce i samici a dát jim na výběr. Ale to asi nebude tak jednoduché. S pozdravem Zappe
Budka je kmenová voliéry jsou v radě stejne mají tam klid chodím tam pouze krmit můžu to zkusit sehnat jiné stejně staré jedince ale nemam volnou klec to bych musel nechat ty dva “páry “ v jedné kleci 🤨zase je me škoda to zrušit když uz je mam delší dobu ….
Budka je kmenová voliéry jsou v radě stejne mají tam klid chodím tam pouze krmit můžu to zkusit sehnat jiné stejně staré jedince ale nemam volnou klec to bych musel nechat ty dva “páry “ v jedné kleci 🤨zase je me škoda to zrušit když uz je mam delší dobu ….
Já bych koupil plyšové papoušky, otevřel vodku a sledoval je, třeba už pak samec samici nahánět nebude 🤪😁. A nebo bych je nechal letos už tak a když nezasednou, tak bych zkusil vyměnit samce na příští rok, když měli čistou snůžku.